Βόρεια Ιρλανδία - μια επικίνδυνη θέση;

Γιατί δεν πρέπει να αποφύγετε ένα ταξίδι βόρεια του συνόρου

Ασφάλεια στη Βόρειο Ιρλανδία - πρέπει να είναι μια μεγάλη ανησυχία για τα ταξίδια σας; Οι έξι κομητείες Antrim , Armagh , Derry , Down , Fermanagh και Tyrone (πόσο μάλλον η πόλη του Μπέλφαστ ) εξακολουθούν να τείνουν να εκπροσωπούνται ως «χώρα που έχει υποστεί διάτρηση από τον πόλεμο» στα μέσα ενημέρωσης, ενώ η αντίληψη του κοινού εκτός της Ιρλανδίας αντηχεί αυτό. Αλλά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 η πραγματικότητα έχει αλλάξει δραματικά. Με τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, ο εκούσιος παροπλισμός όπλων από τον Προσωρινό ΙΡΑ και η αποστρατικοποίηση της ζωής των έξι επαρχιών θα επανέλθει κανονικά.

Ενώ η λεγόμενη "θρησκευτική" βία εξακολουθεί να εκδηλώνεται περιστασιακά, ειδικά γύρω στις 12 Ιουλίου , η πλειοψηφία του πληθυσμού θέλει απλώς να συνεχίσει τη ζωή του.

Για τον τουρίστα αυτό σημαίνει ότι μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία δεν αποτελεί ιδιαίτερη απειλή. Ή τουλάχιστον όχι περισσότερο από μια απειλή από ό, τι θα αντιμετωπίσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων της τρομοκρατίας .

Διέλευση του περιγράμματος

Η διέλευση των συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας και της Βόρειας Ιρλανδίας έχει γίνει λιγότερο από μια διατύπωση. Δεν υπάρχουν θέσεις συνόρων και σημαντικές αλλαγές εμφανίζονται μόνο στο χρώμα των γραμματοκιβωτίων, του χρησιμοποιούμενου νομίσματος και των μετρήσεων ή των αυτοκρατορικών μετρήσεων που εμφανίζονται. Εάν ένα postbox είναι κόκκινο, χρεώνεστε σε λίβρες και το όριο ταχύτητας είναι σε μίλια, τότε βρίσκεστε στη Βόρεια Ιρλανδία - στη Δημοκρατία θα είναι πράσινο, Ευρώ και χιλιόμετρα.

Σημάδια των ταραγμένων χρόνων

Εν τούτοις θα συναντηθούν σαφή σημάδια του προβληματικού παρελθόντος της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ενώ η ένοπλη αστυνομία δεν μπορεί να προσελκύσει άμεσα την προσοχή των επισκεπτών εκτός της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας (όπου οι αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν άοπλοι), οι τεράστιοι τεθωρακισμένοι Landrovers που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Ακόμα κι αν σκεφτήκαμε τα αλλαγμένα χρώματα για μια πιο "πολιτικό" εμφάνιση. "Και η επισήμανση της αστυνομίας σε ένα τροχαίο συμβάν που εξασφαλίζει την παράμετρο με τα όπλα με υποβρύχια είναι πάντα ένα παράξενο θέαμα.

Οι αστυνομικοί σταθμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε ένα σφικτό καθεστώς ασφαλείας με οδοφράγματα, περιφράξεις και τοίχους χωρίς παράθυρα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ισχύει για όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Αυτές τις μέρες, ωστόσο, θα είναι εξαιρετικά σπάνιο να βλέπεις περιπολίες ημέρας από τον Βρετανικό Στρατό. Εάν τα βλέπετε, μπορεί να υπάρξει κάτι, ή ένα ενεργό περιστατικό μπορεί να συμβεί κοντά.

Το σεκταριστικό χάσμα

Από την πολιτική πλευρά της ομαλότητας της ζωής ενίοτε σημαίνει διαχωρισμός, ειδικά σε αστικές περιοχές - σταθερά ρεπουμπλικανικά και έντονα αφοσιωμένα τεταρτημόρια μπορούν να υπάρχουν δίπλα δίπλα και μπορούν να διαιρεθούν από τις αποκαλούμενες "Ειρηνευτικές Γραμμές". Ένας ευφημικός όρος για τους ψηλούς τοίχους που καλύπτονται με συρματοπλέγματα διαιρώντας τα κλάσματα.

Ενώ οι μεγάλες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας φαίνονται αρκετά κανονικές, ο επισκέπτης θα δει αναπόφευκτα τα εδαφικά σημάδια που αφήνονται από τα πιο ενθουσιώδη μέρη των αντίστοιχων κοινοτήτων. Αυτά κυμαίνονται από σημαίες μέχρι τοιχογραφίες, ακόμη και εκτείνονται μέχρι τα ταπεινά πεζοδρόμια - βαμμένα μπλε-άσπρα-κόκκινα στις περιοχές loyalist, πράσινο-λευκό-πορτοκαλί από τους γείτονές τους από τη δημοκρατία.

Κατά την οδήγηση ή ακόμα και το περπάτημα μέσα από αυτές τις περιοχές δεν πρέπει να θεωρούνται επικίνδυνα, οι ξένοι θα μπορούσαν να προσελκύσουν κάποια προσοχή. Ως τουρίστας θα θεωρήσατε ότι υπήρχε έξω από την κοσμική άποψη του κόσμου.

Ωστόσο, δεν θα ήταν σκόπιμο να εμφανίζονται ανοικτά σύμβολα της αντιπολίτευσης σε οποιαδήποτε περιοχή. Φορέστε για ουδέτερο αποτέλεσμα και αποφύγετε τόσο το Irish Tricolor όσο και το Union Jack ως πείρο πτερυγίων.

Και η πιο σημαντική συμβουλή όλων: Πρέπει να αισθανθείτε την ένταση ή να παρατηρήσετε ύποπτες συγκεντρώσεις κυρίως νέων (ish) ανδρών της εργατικής τάξης ... απλά να περπατήσετε με ήρεμο τρόπο.

Πρόσθετες πληροφορίες Απαραίτητη

Άλλα πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι: