Το οινοποιείο Stone Hill στο Hermann, στο Μιζούρι

Stone Hill είναι ίσως το πιο γνωστό από όλα τα οινοποιεία του Μισσούρι. Το 1900, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο κρασί και κέρδισε τα χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς. Σήμερα, βασίζεται σε αυτή την ιστορία για να ανακτήσει τη θέση του Μιζούρι στην παγκόσμια αρένα του κρασιού. Και, ως το πιο βραβευμένο οινοποιείο της περιοχής, κάνει τεράστια βήματα προς το σκοπό αυτό. Οι επισκέπτες σίγουρα εκτιμούν το κρασί του, αλλά ο Stone Hill είναι επίσης βασιλιάς όταν πρόκειται για την ατμόσφαιρα.

Το οινοποιείο που είναι εισηγμένο στο Εθνικό Ιστορικό Μητρώο, τα 161-year-old κελάρια του είναι το μεγαλύτερο του έθνους, και λίγα οινοποιεία του Μισσούρι προσφέρουν καλύτερες απόψεις ή ως γαλήνιο περιβάλλον.

Το Stone Hill βρίσκεται στην 1110 Stone Hill Highway στο Hermann, Missouri. Αυτό είναι στο Gasconade County, περίπου 60 λεπτά με το αυτοκίνητο δυτικά του St Louis. Το οινοποιείο είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 10 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ., την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 7 το βράδυ (6 το βράδυ το χειμώνα) και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 5 το βράδυ. 909-9463 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οινοποιείου.

Τότε και τώρα: Το Stone Hill έχει πάντα το Premier Winery του Missouri

Το 1969, ο Jim και η Betty Held αγόρασαν το Stone Hill Winery και άρχισαν δύο φαινομενικά αδύνατα καθήκοντα. Πρώτον, να αποκαταστήσει το παλαιότερο οινοποιείο του Μισσούρι στην κατάσταση προ-απαγόρευσης και, δεύτερον, να ξανακερδίσει το σεβασμό του Μισσούρι στην παγκόσμια αγορά οίνου. Και παρόλο που το Μισσούρι δεν είχε ένα οινοποιείο για περισσότερα από 40 χρόνια, η ιστορία ήταν στην πραγματικότητα από την πλευρά του Held.

Το 1900, ο Stone Hill ήταν στην πραγματικότητα το τρίτο μεγαλύτερο οινοποιείο στον κόσμο. Αλλά ακόμα και τότε δεν ήταν μόνο η ποσότητα. Αυτό και άλλα τοπικά κρασιά έκαναν πάντα καλά σε διαγωνισμούς κρασιού. Όταν το Helds αγόρασε Stone Hill, ήξεραν ότι το ποιοτικό κρασί ήταν το κλειδί για την αποκατάσταση του οινοποιείου στις ημέρες δόξας του.

Τα πιο βραβευμένα κρασιά του έθνους

Σήμερα, η Stone Hill παράγει μόνο το ένα πέμπτο του τι έκανε το 1900, αλλά σίγουρα ταιριάζει με τα επίπεδα ποιότητας του 1900.

Από το 1993, η Stone Hill έχει κερδίσει περισσότερα από 3.200 βραβεία, επιτρέποντάς της να ισχυριστεί ότι είναι το πιο βραβευμένο οινοποιείο του έθνους. Η προσέλκυση πολλών από αυτά τα βραβεία είναι τα πολύ δημοφιλή γερμανικά στυλ της, όπως το Vignole και το Steinberg White. Αλλά ο Stone Hill είναι πραγματικά υπερήφανος για το Norton. Λόγω του Stone Hill, πολλοί Μισουριοι έπιναν βαθύ κόκκινο, γεμάτο Νορτόνια πολύ πριν γίνουν γνωστοί σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να επισκεφτείτε ακόμη και χωρίς το κρασί

Με εντυπωσιακές δομές που χρονολογούνται από το 1847, συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων κεκλιμένων κελαριών, το Stone Hill είναι μια περιποίηση για όσους αγαπούν την ιστορία. Το οινοποιείο προσφέρει μια φθηνή ξενάγηση στα κελάρια και τη διαδικασία της οινοποίησης και είναι πραγματικά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ευχάριστες περιηγήσεις του είδους του. Και, καθώς δεν υπάρχει κανένα μικρό επίδομα, η θέση του οινοποιείου σε ένα ψηλό λόφο με θέα τον Hermann, το καθιστά ένα από τα πιο γραφικά μέρη του Μιζούρι. Αν ο Stone Hill σταμάτησε να κάνει το κρασί σήμερα, θα είχε ακόμα το μέλλον ως τουριστικό προορισμό. Ευτυχώς για εμάς, τίποτα δεν θυμίζει άλλη απαγόρευση φαίνεται πιθανό να σταματήσει το Helds να κάνει υπέροχα κρασιά.