Ο ποταμός Potomac: Ένας οδηγός για το Waterfront της Ουάσιγκτον

Σημαντικοί Προορισμοί Waterfront και Αναψυχή Κατά μήκος του ποταμού Potomac

Ο ποταμός Potomac είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος ποταμός κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού και ο 21ος μεγαλύτερος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τρέχει πάνω από 383 μίλια από την Fairfax Stone, τη Δυτική Βιρτζίνια έως την Point Lookout, Maryland και αποστραγγίζει 14.670 τετραγωνικά μίλια από χερσαία περιοχή από τέσσερα κράτη και την Ουάσιγκτον. Ο ποταμός Potomac ρέει στον κόλπο Chesapeake και επηρεάζει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν μέσα στην λεκάνη απορροής Potomac, τη χερσαία περιοχή όπου το νερό αποχετεύεται προς το στόμα του ποταμού.

Δείτε ένα χάρτη.

Ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον έβλεπε την πρωτεύουσα του έθνους ως εμπορικό κέντρο καθώς και την έδρα της κυβέρνησης. Επιλέγει να ιδρύσει την "ομοσπονδιακή πόλη" κατά μήκος του ποταμού Potomac επειδή περιελάμβανε ήδη δύο μεγάλες λιμενικές πόλεις: το Georgetown και την Αλεξάνδρεια . " Potomac " ήταν ένα όνομα Algonquin για τον ποταμό που σημαίνει "μεγάλο μέρος συναλλαγών."

Η Ουάσινγκτον άρχισε να χρησιμοποιεί τον ποταμό Potomac ως την κύρια πηγή του πόσιμου νερού με το άνοιγμα του υδραγωγείου της Ουάσινγκτον το 1864. Κατά μέσο όρο χρησιμοποιούνται περίπου 486 εκατομμύρια γαλόνια νερού στην περιοχή της Ουάσιγκτον. Σχεδόν το 86% του πληθυσμού της περιοχής λαμβάνει το πόσιμο νερό από δημόσιους προμηθευτές νερού, ενώ το 13% χρησιμοποιεί καλά νερό. Λόγω της αυξανόμενης αστικής ανάπτυξης, οι υδάτινοι βιότοποι του ποταμού Potomac και των παραποτάμων του είναι ευάλωτοι στον ευτροφισμό, τα βαρέα μέταλλα, τα παρασιτοκτόνα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες. Η Συνεργασία Νεροχύτη Potomac, μια συνεργατική ομάδα οργανώσεων προστασίας, συνεργάζονται για την προστασία του ποταμού Potomac.

Κύριοι παραπόταμοι του ποταμού Potomac

Οι κύριοι παραποτάμους του Potomac περιλαμβάνουν τον ποταμό Anacostia, τον ποταμό Antietam, τον ποταμό Cacapon, τον καταρράκτη Catoctin, τον κολπίσκο Conocoheague, τον ποταμό Monocacy, τον βόρειο κλάδο, τον νότιο κλάδο, τον ποταμό Occoquan, τον ποταμό Savage, τον ποταμό Senaca και τον ποταμό Shenandoah .

Σημαντικές πόλεις στη λεκάνη Potomac

Σημαντικές πόλεις στη λεκάνη Potomac περιλαμβάνουν: Ουάσιγκτον, DC; Bethesda, Cumberland, Hagerstown, Frederick, Rockville, Waldorf και η πόλη της Αγίας Μαρίας στο Μέριλαντ. Chambersburg και Gettysburg στην Πενσυλβάνια. Αλεξάνδρεια, Arlington, Harrisonburg και Front Royal στη Βιρτζίνια. και το Ferry του Harper, το Charles Town και το Martinsburg στη Δυτική Βιρτζίνια.

Σημαντικές τοποθεσίες ποταμού ποταμού Potomac στην περιοχή Ουάσιγκτον DC

Αναψυχή κατά μήκος του ποταμού Potomac