Πάρκο Great Falls: Μέριλαντ και Βιρτζίνια

Ένας οδηγός επισκεπτών στο πάρκο Great Falls κοντά στην Ουάσιγκτον, DC

Το Great Falls Park, ένα πάρκο 800 στρεμμάτων που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Potomac, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στη μητροπολιτική περιοχή της Ουάσιγκτον. Η φυσική ομορφιά των Great Falls είναι ασύγκριτη με τη σειρά από απότομα, οδοντωτά βράχια που ρέουν μέσα από το στενό Mather Gorge. Η κοντινή εγγύτητα του πάρκου στο κέντρο της Ουάσινγκτον, DC καθιστά ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε και είναι πολύ δημοφιλές με τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Το πάρκο έχει δύο τοποθεσίες: το ένα στο Μέριλαντ και το άλλο στη Βόρεια Βιρτζίνια. Δείτε ένα χάρτη και οδηγίες . Σημειώστε ότι δεν υπάρχει πρόσβαση μεταξύ των δύο πλευρών του ποταμού Potomac. Και οι δύο τοποθεσίες είναι όμορφοι και προσφέρουν πολλαπλές θέσεις για να δείτε το ποτάμι.

Το Great Falls Park προσφέρει διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, πικ-νικ, καγιάκ, αναρρίχηση σε βράχους, ποδηλασία και ιππασία. Μπορείτε να δείτε τις πτώσεις από διάφορες περιοχές παρατήρησης. Ο καταρράκτης πέφτει σε καταρράκτες 20 ποδιών που εμφανίζουν τα πιο απότομα ρέματα γραμμής πτώσης οποιουδήποτε ανατολικού ποταμού. Δείτε φωτογραφίες του Great Falls Park

Great Falls Park: Μέριλαντ Τοποθεσία

Η πλευρά του Μέριλαντ των Great Falls είναι μέρος του εθνικού ιστορικού πάρκου C & O Canal και βρίσκεται στην οδό Falls Road στο Potomac.

Υπάρχουν δύο προοπτικές κοντά στο κέντρο επισκεπτών του Great Falls Tavern. Στα βόρεια, το κατάστρωμα παρατήρησης υδραγωγείου της Ουάσιγκτον προσφέρει θέα στις άνω πτώσεις.

Στα νότια, το Olmsted Island Bridges προσφέρει πολλές γραφικές απόψεις των Great Falls. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας σε αυτόν τον τομέα. Δείτε ένα χάρτη διαδρομής.Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές μέχρι τις κοντινές απόψεις μπορείτε να δείτε από το Trail Goat Goat. Θα πρέπει να σημειώσετε ότι τμήματα του μονοπατιού είναι πολύ προκλητικά και δεν είναι κατάλληλα για όλους τους επισκέπτες.

Το C & O Canal Towpath περνάει από το πάρκο και είναι ιδανικό για ποδηλασία και τζόκινγκ.

Η Ταβέρνα Great Falls χτίστηκε το 1828 και λειτουργεί ως κέντρο επισκεπτών που προσφέρει ιστορικά εκθέματα και ερμηνευτικά προγράμματα. Οι βόλτες με καραβάκια με καραβίδες απομακρύνονται από την τοποθεσία αυτή τον Απρίλιο-Οκτώβριο. Το Κέντρο Επισκεπτών είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ. - 4:30 μ.μ. (Κλείσιμο Ευχαριστιών, Χριστουγεννιάτικες Ημέρες και Πρωτοχρονιά)

Great Falls Park: Βιρτζίνια Τοποθεσία

Το πάρκο βρίσκεται στο 9200 Old Dominion Drive, McLean, Βιρτζίνια στο βόρειο τμήμα του George Washington Memorial Parkway.

Υπάρχουν τρεις παραλίες που παρέχουν πρόσβαση για να δείτε τις Μεγάλες Καταρράκτες. Παρόλο που το Overlook 1 προσφέρει την πιο κοντινή θέα, τα Overlooks 2 και 3 είναι προσβάσιμα από αναπηρικά καροτσάκια. Ακολουθήστε το μονοπάτι του ποταμού, αρχίζοντας ακριβώς κάτω από τις πτώσεις, και θα δείτε εκπληκτική θέα στο φαράγγι Mather. Πάνω από το Κέντρο Επισκεπτών, μπορείτε να ακολουθήσετε το άνω κανάλι και να δείτε το κεφάλι των πτώσεων και το φράγμα του Υδραγωγείου. Το πάρκο Virginia προσφέρει 15 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας μέσα στο δάσος και κατά μήκος των πτώσεων. Δείτε έναν χάρτη μονοπατιού.

Το Κέντρο Επισκεπτών του Great Falls Park προσφέρει χάρτες διαδρομών, ιστορικά εκθέματα, 10λεπτη παρουσίαση βίντεο στην ιστορία του Great Falls Park, ένα διαδραστικό παιδικό δωμάτιο, βιβλιοπωλείο, τουαλέτες και περίπτερο παραχώρησης.

Οι εθελοντές και οι κυβερνήτες πάρκων είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Το Κέντρο επισκεπτών είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. Οι συνομιλίες του Ranger προσφέρονται τα Σάββατα και τις Κυριακές στις 12:30 μ.μ. και στις 3:30 μ.μ. στην Περιοχή Προγράμματος Ranger κοντά στο Overlook 3.

Ώρες στάθμευσης

Και οι δύο τοποθεσίες του Great Falls Park είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί μέχρι το σκοτάδι κάθε μέρα εκτός από τις 25 Δεκεμβρίου.

Αδεια

Υπάρχει ένα τέλος εισόδου $ 10 ανά όχημα, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσικλετών και $ 5 αμοιβή για τους επισκέπτες που εισέρχονται στο πάρκο με τα πόδια, άλογο ή ποδήλατο. Το τέλος εισόδου είναι καλό για τρεις ημέρες και στα δύο πάρκα.

Επισκέψεις Συμβουλές

Επίσημη Ιστοσελίδες

Διαβάστε περισσότερα για την υπαίθρια αναψυχή στην περιοχή Washington DC .