Ποταμός Anacostia (Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νερό του Anacostia)

Ο ποταμός Anacostia είναι ένας ποταμός 8,7 μιλίων που ρέει από την κομητεία Prince George στο Μέριλαντ στην Ουάσινγκτον. Από το Hains Point, το Anacostia ενώνει τον ποταμό Potomac για 108 μίλια μέχρι να αδειάσει στον κόλπο Chesapeake στο Point Lookout. Το όνομα "Anacostia" προέρχεται από την πρώιμη ιστορία της περιοχής ως Nacotchtank, μια εγκατάσταση Necostan ή Anacostan Native Americans. Είναι το αγγλικό όνομα για anaquash (a) -tan (i) k, που σημαίνει ένα χωριό εμπορικό κέντρο.

Η λεκάνη του Anacostia είναι περίπου 170 τετραγωνικά μίλια με πληθυσμό άνω των 800.000 ανθρώπων που ζουν μέσα στα όριά της.

Ο ποταμός Anacostia και οι παραποτάδες του έχουν πέσει θύμα περισσότερο από 300 χρόνια κακοποίησης και αμέλειας με αποτέλεσμα τη ρύπανση, την απώλεια οικοτόπων, τη διάβρωση, την καθίζηση, τις πλημμύρες και την καταστροφή των υγροτόπων. Τα τελευταία χρόνια, οι ιδιωτικές οργανώσεις, οι τοπικές επιχειρήσεις, και η DC, η Μέριλαντ και οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει μια εταιρική σχέση για τη μείωση των επιπέδων ρύπανσης και την προστασία του οικολογικώς της λεκάνης απορροής. Οι ομάδες τοπικής κοινότητας προσφέρουν ειδικά προγράμματα και δραστηριότητες όπως μέρες καθαρισμού για την παροχή πρόσθετης υποστήριξης. Το Anacostia ανακάμπτει αργά και αποκαθίστανται εκατοντάδες στρέμματα υγροτόπων.

Οι οδοί 11ου δρόμου που συνδέουν το Καπιτώλιο και τις ιστορικές γειτονιές της Anacostia σύντομα θα μετατραπούν στο πρώτο υπερυψωμένο πάρκο της πόλης, προσφέροντας ένα νέο χώρο για υπαίθρια αναψυχή, περιβαλλοντική εκπαίδευση και τέχνες.

Η γέφυρα είναι βέβαιο ότι θα γίνει μια αρχιτεκτονική εικόνα.

Αναψυχή κατά μήκος του Anacostia

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν υπαίθρια αναψυχή, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων αλιείας, βαρκών και φύσης κατά μήκος του ποταμού, με τα πιο προσιτά σημεία στα πάρκα που αναφέρονται παρακάτω. Το Anacostia Riverwalk είναι ένα μονοπάτι πολλαπλών χρήσεων 20 μιλίων υπό κατασκευή για ποδηλάτες, joggers και πεζοπόρους κατά μήκος των ανατολικών και δυτικών όχθων του ποταμού που εκτείνεται από την κομητεία Prince George, Maryland έως την Tidal Basin και το National Mall στην Ουάσινγκτον.

Σημεία ενδιαφέροντος Κατά μήκος του ποταμού Anacostia

Πρόσθετοι πόροι και πληροφορίες

Anacostia Watershed Society - Η οργάνωση είναι αφιερωμένη στον καθαρισμό των υδάτων, την ανάκτηση της ακτογραμμής και την τιμητική κληρονομιά του ποταμού Anacostia και των κοινοτήτων λεκάνης απορροής στην Ουάσινγκτον, DC και το Μέριλαντ. Από το 1989, η AWS εργάστηκε για τη διατήρηση και την προστασία της γης και των υδάτων του ποταμού Anacostia και των κοινοτήτων των λεκανών απορροής μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προσπαθειών διαχειριστικής υποστήριξης και έργων υπεράσπισης. Η AWS εργάζεται για να καταστήσει τον ποταμό Anacostia και τους παραποτάμους του κολυμπούν και να μπορούν να αλιευθούν, όπως απαιτείται από το νόμο περί καθαρού νερού.

Anacostia Watershed Restoration Partnership - Η συνεργασία μεταξύ τοπικών, κρατικών και ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών, καθώς και περιβαλλοντικών οργανώσεων και ιδιωτών, εργάζεται για την προστασία και την αποκατάσταση του οικοσυστήματος των Anacostia.

Τοπικές ομάδες υδατώδους Anacostia - Οι τοπικές ομάδες ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του κοινού και τον εθελοντισμό με κοινοτικά προγράμματα και δραστηριότητες μέσα στην λεκάνη απορροής του Anacostia.

Anacostia Riverkeeper - Η ομάδα υπεράσπισης επικεντρώνεται στην προστασία του ποταμού Anacostia, εστιάζοντας στην πολιτική και τις αποφάσεις χρήσης γης που διαμορφώνουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επηρεάζουν τον ποταμό. Προσπαθεί να εντοπίσει και να σταματήσει την παράνομη ρύπανση, να αποτρέψει την καταστροφή των όχθων του ποταμού και να διασφαλίσει ότι η ανάπτυξη της προκυμαίας προστατεύει τον ποταμό.