Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον κόλπο Chesapeake

Γεγονότα σχετικά με την μεσοατλαντική πλωτή οδό

Ο κόλπος Chesapeake, ο μεγαλύτερος ποταμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτείνεται περίπου 200 μίλια από τον ποταμό Susquehanna στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η περιοχή της γης που εκκενώνεται στον κόλπο, η οποία είναι γνωστή ως Chesapeake Bay Watershed, είναι 64.000 τετραγωνικά μίλια και περιλαμβάνει τμήματα έξι κρατών: το Delaware, το Maryland, τη Νέα Υόρκη, την Πενσυλβάνια, τη Βιρτζίνια και τη Δυτική Βιρτζίνια, . Οι δραστηριότητες στον κόλπο Chesapeake, όπως η αλιεία, το κρουαζιέρα, το κολύμπι, η βαρκάδα, το καγιάκ και η ιστιοπλοΐα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και συμβάλλουν σημαντικά στην τουριστική οικονομία του Maryland και της Βιρτζίνια.

Δείτε έναν οδηγό για τις πόλεις και τις πόλεις κατά μήκος του κόλπου Chesapeake .

Δείτε ένα χάρτη του κόλπου Chesapeake

Διασχίζοντας τον κόλπο

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τον κόλπο Chesapeake

Θαλασσινά, άγρια ​​φύση και φυτική βλάστηση

Ο κόλπος Chesapeake είναι γνωστός για την παραγωγή θαλασσινών, ιδιαίτερα τα γαλάζια καβούρια, τα μύδια, τα στρείδια και τα rockfish (ένα περιφερειακό όνομα για ριγέ μπάσο).

Ο κόλπος φιλοξενεί επίσης περισσότερα από 350 είδη ψαριών, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών του Ατλαντικού και του αμερικανικού χελιού. Τα αρπακτικά πτηνών περιλαμβάνουν τον Αμερικανικό Osprey, το Great Blue Heron, τον φαλακρό αετό και το Falcon Peregrine. Πολυάριθμη χλωρίδα καθιστούν επίσης το Chesapeake Bay το σπίτι τους τόσο στη γη όσο και στο υπέδαφος. Η βλάστηση που κάνει το σπίτι της στον κόλπο περιλαμβάνει άγριο ρύζι, διάφορα δέντρα όπως το κόκκινο σφενδάμι και το φαλακρό κυπαρίσσι, το γρασίδι και τα φράγματα.

Απειλές και προστασία του κόλπου Chesapeake

Η κυριότερη απειλή για την υγεία του κόλπου Chesapeake είναι η υπερβολική ρύπανση του αζώτου και του φωσφόρου από τη γεωργία, τα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων, τις απορροές από αστικές και προαστιακές περιοχές και την ατμοσφαιρική ρύπανση από αυτοκίνητα, εργοστάσια και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση ή τη διατήρηση της τρέχουσας ποιότητας ύδατος του κόλπου είχαν μικτά αποτελέσματα. Λύσεις που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, τη χρήση τεχνολογιών αφαίρεσης αζώτου στα σηπτικά συστήματα και τη μείωση των εφαρμογών λιπασμάτων σε χλοοτάπητες. Το Chesapeake Bay Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιδιωτικής χρηματοδότησης που αφιερώνεται στην προστασία και αποκατάσταση του κόλπου Chesapeake.

Επιπρόσθετοι πόροι

Chesapeake Bay Foundation
Ερευνητική κοινοπραξία Chesapeake
Συμμαχία για τον κόλπο Chesapeake
Βρείτε το Chesapeake σας

Δείτε επίσης 10 ξενώνες και ξενώνες στο Great Chesapeake Bay