Το Πάρκο Λέικ Μάρεϊ της Οκλαχόμα

Ταξίδι ημέρας από την πόλη της Οκλαχόμα

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για την πολιτεία της Οκλαχόμα είναι το πόσο διαφορετικό είναι. Από τους τροπικούς καταπράσινους λόφους της ανατολής μέχρι το χορτώδες λιβάδι της Δύσης, υπάρχουν λίγα πράγματα. Έτσι, αν είστε ένας κάτοικος της Oklahoma City που αναζητά μια γρήγορη απόδραση ή έναν επισκέπτη έξω από την πόλη που ελπίζει να απολαύσει την επίσκεψή σας, υπάρχουν αρκετές εύκολες και ενδιαφέρουσες επιλογές ημερήσιας εκδρομής από το μετρό , εκ των οποίων το Lake Murray της Οκλαχόμα στο νότο.

Εδώ είναι μια λεπτομερή ματιά στο κοντινό μέρος των διακοπών, συμπεριλαμβανομένων των τόπων ενδιαφέροντος, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εστιατόρια στην περιοχή και πολλά άλλα.

Σχετικά με τη λίμνη Murray

Lake State Murray State Park κατέχει τη μοναδική διάκριση ως το πρώτο κρατικό πάρκο της Οκλαχόμα. Ονομάστηκε μετά από τον κυβερνήτη της Οκλαχόμα εκείνη την εποχή, ο William H. "Alfalfa Bill" Murray, η λίμνη δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1930. Όχι μόνο είναι το πρώτο κράτος, είναι επίσης το μεγαλύτερο σε περίπου 12.500 συνολικά στρέμματα. Η περιοχή περιλαμβάνει ένα μεγάλο καταφύγιο, καμπίνες, χώρους κατασκηνώσεων, πάρκα, παραλίες, χώρους αναψυχής και πολλά άλλα. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του κράτους για ψάρεμα και βαρκάδα. Στην πραγματικότητα, προσελκύει περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Τοποθεσία και Οδηγίες

Η μετάβαση στη λίμνη Murray από την πόλη της Οκλαχόμα είναι ένα αεράκι. Πάρτε I-35 νότια παρελθόν Moore και Norman προς την πόλη του Ardmore. Ο συνολικός χρόνος οδήγησης είναι λίγο περισσότερο από μια ώρα και μισό και το πάρκο βρίσκεται λίγο πιο νότια από το Ardmore.

Όπως υποδηλώνει η σήμανση I-35, ακολουθήστε την έξοδο OK 77S, την έξοδο 24 και μετακινήστε ανατολικά λίγα μίλια στο Lake Murray State Park. Ο αυτοκινητόδρομος 77S είναι ο κύριος δρόμος για την επίτευξη όλων των χώρων και δραστηριοτήτων. Τρέχει γύρω από τη λίμνη, συναντώντας τον αυτοκινητόδρομο 70 και στις βορειοδυτικές και βορειοανατολικές πλευρές. Η κίνηση, γραφική και ενδιαφέρουσα, αποτελεί έλξη και από μόνη της.

Πραγματα να κανεις

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να κάνετε στη λίμνη Murray απλώς να θαυμάσετε τη φυσική ομορφιά, φυσικά. Εδώ είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες και ευκαιρίες ψυχαγωγίας που προσφέρονται:

Διαμονή

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν περισσότερα για να εξερευνήσετε από ό, τι μπορείτε να κάνετε σε μια μέρα. Έτσι, εάν θέλετε να μετατρέψετε ένα ημερήσιο ταξίδι σε ένα Σαββατοκύριακο ή περισσότερο, σκεφτείτε τη λίμνη Murray Lodge. Τα δωμάτια και οι σουίτες είναι διαθέσιμα και το κατάλυμα διαθέτει εστιατόριο, κατάστημα δώρων, αίθουσα παιχνιδιών, πισίνα και γήπεδα τένις. Καλέστε (800) 257-0322 ή (580) 223-6600 για κρατήσεις.

Ή, για μια πιο ρουστίκ εμπειρία, νοικιάστε μία από τις καμπίνες. Είναι αρκετά κοντά, αλλά προσφέρουν σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και τηλεόραση επίπεδης οθόνης εκτός από την πυρκαγιά και την υπαίθρια ψησταριά. Κάποια έχουν προβάλλει βεράντες και υπάρχουν επιλογές για ομάδες τόσο μεγάλες όσο 12. Αντίθετα με κάποιες άλλες καμπίνες του κρατικού πάρκου, ωστόσο, σημειώστε ότι οι καμπίνες της λίμνης Murray δεν έχουν μαγειρικά σκεύη, τηγάνια ή πιάτα, γι 'αυτό θα χρειαστεί να φέρετε τα δικά. Επίσης, ενώ μπορείτε να βρείτε κάποιο ξύλο για να κάνετε φωτιά στο περίμετρο της καμπίνας σας, δεν παρέχεται καυσόξυλα. Είτε φέρνετε ξύλο από το σπίτι είτε αγοράζετε μεμονωμένα κομμάτια στο κατάλυμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των καμπινών είναι σε καλή απόσταση με τα πόδια από την ίδια τη λίμνη. επομένως, δεν διαθέτουν τις εκπληκτικές απόψεις λίμνης που μπορείτε να βρείτε σε κάποια άλλα κρατικά πάρκα της Οκλαχόμα.

Για μια θέα στη λίμνη, τέλος, υπάρχει η μοναδική εμπειρία των πλωτών καμπίνων της λίμνης Murray. Αν έχετε βάρκα ή τζετ σκι, παρκάρετε το ακριβώς δίπλα στο μπροστινό μέρος της προσωρινής σας κατοικίας στη λίμνη. Δεν υπάρχουν πολλά από αυτά, όμως, και γεμίζουν γρήγορα. Επομένως, κρατήστε καλά πριν από το ταξίδι σας. Για κρατήσεις καμπίνας και πλωτών καμπίνων, καλέστε τον αριθμό καταλύματος παραπάνω ή ελέγξτε τον ιστότοπό του.

Φαγητό και ποτό

Το εστιατόριο Apple Bin στο κατάλυμα είναι η πλησιέστερη επιλογή για φαγητό. Casual με ωραία θέα στη λίμνη, σερβίρει αμερικανικά πιάτα όπως μπιφτέκια και σάντουιτς και είναι ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Ψάξτε επίσης για μπουφέ φορές. Η μαρίνα έχει σνακ, ενώ το Fireside Dining, δυτικά του πάρκου, προσφέρει μπριζόλα και θαλασσινά. Διαφορετικά, οι καλύτερες επιλογές φαγητού είναι στην πόλη Ardmore. Τα καλοδιατηρημένα σημεία περιλαμβάνουν το Cafe Alley, την Prairie Kitchen και τη Δέκα Αστέρων Πίτσα.