Πώς να κάνετε μια ημέρα των νεκρών βωμό

Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται στο Μεξικό μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου. Είναι ώρα να θυμηθούμε τους αποθανόντες αγαπημένους και να τους τιμήσουμε. Η Ημέρα των Νεκρών είναι μια εορταστική περίσταση, ένας χρόνος για να γιορτάσουμε, όπως μια οικογενειακή επανένωση. Κάνοντας ένα βωμόofrenda, όπως μερικές φορές καλείται στα ισπανικά) για την περίσταση μπορεί να είναι ένας τρόπος για να τιμάς τη ζωή κάποιου που ήταν σημαντικός για σένα, ή να θυμάσαι τους προγόνους σου.

Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για το πώς πρέπει να γίνει ο βωμός - μπορεί να είναι τόσο απλός ή περίπλοκος όσο η δημιουργικότητα, ο χρόνος και τα υλικά σας επιτρέπουν. Να είστε δημιουργικοί και να κάνετε κάτι που φαίνεται ελκυστικό και έχει νόημα για εσάς. Εδώ είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε στο βωμό σας και κάποιες ιδέες για το πώς να το βάλετε όλοι μαζί.

Ο, τι χρειάζεσαι:

Εδώ είναι πώς:

  1. Η καμάρα: Αν έχετε μακρύ μίσχο ζαχαροκάλαμου, συνδέστε το ένα με το καθένα από τα πίσω πόδια του τραπεζιού και τα ενώστε στο επάνω μέρος (συνδέστε τα μαζί με κορδόνι ή χρησιμοποιήστε ταινία). Στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε την αψίδα, συνδέοντας λουλούδια σε αυτό. Η αψίδα αντιπροσωπεύει το πέρασμα μεταξύ ζωής και θανάτου. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε μίσχους ζαχαροκάλαμου, δημιουργήστε και δημιουργήστε το τόξο σας από άλλα υλικά.
  1. Η βάση: Τοποθετήστε κιβώτια ή κιβώτια στο τραπέζι όπου θα χτίσετε το βωμό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε επίπεδα έτσι ώστε τα στοιχεία του βωμού να μπορούν να εμφανιστούν ελκυστικά. Τοποθετήστε ένα τραπεζομάντιλο πάνω από το τραπέζι και τα κουτιά έτσι ώστε τα κουτιά να είναι κρυμμένα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το papado picado γύρω από την άκρη του τραπεζιού και κάθε στρώμα.
  1. Φωτογραφία: Τοποθετήστε μια φωτογραφία του προσώπου στον οποίο είναι αφιερωμένο το βωμό στο πάνω επίπεδο του βωμού, στο κέντρο. Αν ο βωμός είναι αφιερωμένος σε περισσότερα από ένα άτομα, μπορείτε να έχετε αρκετές φωτογραφίες ή αν ο βωμός σας δεν είναι αφιερωμένος σε κανέναν συγκεκριμένα, η φωτογραφία μπορεί να παραληφθεί και θα γίνει κατανοητό ότι ο βωμός σας είναι προς τιμήν όλων των προγόνων σας.
  2. Νερό: Τοποθετήστε ένα ποτήρι νερό στο βωμό. Το νερό είναι πηγή ζωής και αντιπροσωπεύει καθαρότητα. Σβήνει τη δίψα των πνευμάτων.
  3. Κεριά: Τα κεριά αντιπροσωπεύουν το φως, την πίστη και την ελπίδα. Η φλόγα καθοδηγεί τα πνεύματα στο ταξίδι τους. Μερικές φορές τέσσερα ή περισσότερα κεριά τοποθετούνται μαζί για να σχηματίσουν ένα σταυρό που αντιπροσωπεύει τις κατευθυντήριες κατευθύνσεις, έτσι ώστε τα πνεύματα να βρουν το δρόμο τους.
  4. Λουλούδια: Μπορείτε να τοποθετήσετε λουλούδια σε βάζα ή να τραβήξετε τα πέταλα έξω και να τα διασκορπίσετε σε όλες τις επιφάνειες του βωμού. Εάν χρησιμοποιείτε το cempasuchil ( μαργάρες ), η μυρωδιά θα είναι ακόμα πιο δυνατή εάν τραβήξετε τα πέταλα. Τα φωτεινά χρώματα των μαργαρίτες και το άρωμα τους είναι συνώνυμα της Ημέρας των Νεκρών. Τα φρέσκα λουλούδια μας θυμίζουν την ακαταστασία της ζωής.
  5. Φρούτα, ψωμί και τρόφιμα: Τα εποχιακά φρούτα και το ειδικό ψωμί που ονομάζεται pan de muertos τοποθετούνται συνήθως στο βωμό, μαζί με άλλα τρόφιμα που το άτομο απολάμβανε στη ζωή. Οι Μεξικανοί συνήθως τοποθετούν tamales, mole και ζεστή σοκολάτα στο βωμό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ο, τιδήποτε φρούτα και άλλα τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε σας. Δείτε μια λίστα με τα τρόφιμα της ημέρας των νεκρών . Το φαγητό είναι μια γιορτή που έχει σχεδιαστεί για να απολαύσετε τα οινοπνευματώδη ποτά. Πιστεύεται ότι καταναλώνουν τα αρώματα και την ουσία του φαγητού.
  1. Θυμίαμα: Είναι συνηθισμένο να καίτε το θυμιάριο του κόμπου, το οποίο καθαρίζει το χώρο οποιασδήποτε αρνητικής ενέργειας ή κακών πνευμάτων και βοηθά τους νεκρούς να βρουν το δρόμο τους.

Συμβουλές:

  1. Αν δεν έχετε χρόνο ή υλικά για να φτιάξετε ένα περίτεχνο βωμό, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό με μια φωτογραφία, δύο κεριά, μερικά λουλούδια και φρούτα. Το σημαντικό είναι ότι έχει νόημα σε εσάς.
  2. Τα κρανία ζάχαρης είναι μια μεγάλη προσθήκη σε ένα βωμό της Ημέρας των Νεκρών . Κάνοντας τα μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό έργο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε κρανία ζάχαρης.
  3. Αποκτήστε ιδέες κοιτάζοντας φωτογραφίες της ημέρας των νεκρών βωμών .