Πώς να ταξιδέψετε από το Άμστερνταμ στο Παρίσι

Πτήσεις, τρένα και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, αλλά δυσκολεύεστε να συγκρίνετε τις επιλογές σας για να αποφασίσετε αν θα ταξιδέψετε με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο; Το Άμστερνταμ είναι περίπου 260 μίλια από το Παρίσι (όπως τα πουλιά πετούν), πράγμα που σημαίνει ότι αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το χρόνο, τραβώντας το τρένο ή ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο, μπορεί να προσφέρει ένα πιο γραφικό και δυνητικά πιο χαλαρωτικό και ευχάριστο τρόπο ταξιδιού. Με τα τρένα υψηλής ταχύτητας Thalys που εξυπηρετούν καθημερινά το Παρίσι από το Άμστερνταμ σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, συστήνω ανεπιφύλακτα αυτόν τον τρόπο μεταφοράς.

Λήψη της αμαξοστοιχίας: μια χαλαρωτική (και ελαφρώς μακρύτερη) επιλογή

Μπορείτε να φτάσετε στο Παρίσι από το κέντρο του Άμστερνταμ σε περίπου 3,5 ώρες μέσω του δικτύου τρένων Thalys, το οποίο συνήθως κάνει αρκετές στάσεις κατά μήκος αυτής της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών. Τα τρένα Thalys φθάνουν στο κέντρο του Παρισιού στο σταθμό Gare du Nord , καθιστώντας αυτό μια επιλογή χωρίς άγχος. Τα εισιτήρια πρώτης κατηγορίας συνήθως δεν είναι πολύ πιο ακριβά από την οικονομία και περιλαμβάνουν πλήρη υπηρεσία γευμάτων και ποτών.

Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτού του τρόπου ταξιδιού; Μπορείτε να κάνετε πολλά χαλαρά αξιοθέατα από το παράθυρο. Είναι μεγαλύτερη από μια πτήση αν μετράτε μόνο την ώρα που βρίσκεστε στον αέρα - αλλά όταν παίρνετε το αεροδρόμιο, τις γραμμές ασφαλείας και το χρόνο ταξί και στις δύο πλευρές, η διαδρομή με το τρένο φαίνεται σχετικά γρήγορη, για να μην αναφέρουμε ευκολότερα . Ξεκινάτε στο κέντρο του Παρισιού και καταλήγετε στο κέντρο του Άμστερνταμ, το οποίο εξοικονομεί χρόνο και πιθανώς χρήματα.

Πτήσεις

Διεθνείς αερομεταφορείς όπως η KLM Royal Dutch Airlines, η British Airways και η Air France προσφέρουν καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Amsterdam Schipol προς το αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle και το αεροδρόμιο Orly.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Beauvais που βρίσκεται στα περίχωρα του Παρισιού μπορεί να είναι φθηνότερη επιλογή, αλλά θα χρειαστεί να προγραμματίσετε τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού.

Κάντε κράτηση για πτήσεις και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο TripAdvisor

Πότε είναι αυτή η καλύτερη επιλογή; Όταν βρίσκεστε σε βιασύνη ή σε σφιχτό προϋπολογισμό, οι πτήσεις πιθανόν να είναι μια καλή επιλογή.

Οι πτήσεις μεταξύ μεγάλων πόλεων και αεροδρομίων στην Ευρώπη έχουν γίνει αρκετά φθηνά τα τελευταία χρόνια και είναι συχνά πιο φιλικά προς τον προϋπολογισμό από ό, τι το τρένο. Συγκρίνετε τις επιλογές, όμως, για να καταλάβετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τόσο τον χρόνο σας όσο και τα χρήματά σας.

Πάρτε εκεί με το αυτοκίνητο

Μπορεί να διαρκέσει εννέα ώρες ή περισσότερο για να φτάσετε στο Παρίσι με αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι ένας ευχάριστος τρόπος να δείτε τη βόρεια Ευρώπη και τα τοπία της που αλλάζουν διακριτικά. Αναμείνετε να πληρώσετε τα τέλη διοδίων σε πολλά σημεία καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως.

Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο;

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις επιλογές μεταφοράς εδάφους.