Πορτοκαλί Julep Gibeau: Αγαπημένο Μόντρεαλ

Ελάτε για τα Ποτά, Μείνετε για τα Αυτοκίνητα

Orange Julep: Από Hot Dogs και Hot Rods

Ο θρύλος λέει ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '50 οι καλύτεροι ζεστοί τροχοί και τα κλασικά αυτοκίνητα του Μόντρεαλ συγκλίνουν στο "Big Orange" στη λεωφόρο Decarie, ένα αγαπημένο ορόσημο μεταξύ των παιδιών, των γονέων τους, των παππούδων τους ... είναι ακόμη ιστορικά δυνατό οι γονείς των παππούδων τους εξέτασαν το χώρο στάθμευσης για τις σύγχρονες βόλτες της ημέρας, καθώς έπιναν τη μυστική συνταγή πίσω από το Orange Julep, ένα αφρώδες πορτοκαλί υγρό νέον που ενέπνευσε τον αρχικό ιδρυτή Hermas Gibeau να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο το 1932.

Μέχρι το 1945, η οικογένεια Gibeau μετακόμισε από την πρώτη θέση του Μόντρεαλ στο σημερινό σημείο της λεωφόρου Decarie, ανεβάζοντας μια συγκεκριμένη πορτοκαλί σχήματος άρθρωση στη διαδικασία. Καταστράφηκε για να επεκταθεί η λεωφόρος και να οικοδομήσει την Expressway Express, το 1966 ήταν το έτος που τελικά ανεγέρθηκε το τριώροφο τεράστιο πορτοκαλί πορτοκαλί.

Orange Julep Σήμερα

Βασίζοντας την επιχείρηση γρήγορου φαγητού σε ένα ποτό που είναι συνταγή οικογένειας Gibeau από τις αρχές της δεκαετίας του 1920, η Orange Julep συνεχίζει να βασιλεύει όχι μόνο ως το καλύτερο μέρος στην πόλη για να ελέγξει τα κλασικά αυτοκίνητα, αλλά ως κορυφαίο κοινό fast food στο Μόντρεαλ που σερβίρει hot dogs , μπιφτέκια, πατάτες χωρίς γαρύφαλλο, παρθένο και άλλες λιπαρές επιλογές που συμπληρώνουν τον επιχειρηματικό όμιλο. Εκτός αυτού, δεν μπορείτε να το χάσετε. Το γιγαντιαίο πορτοκαλί έχει πλάτος 40 πόδια και μπορεί να δει από τον ουρανό.

Αλλά τι είναι σε ένα Orange Julep;

Το μυστικό συστατικό σε ένα πορτοκάλι ποτό Julep έμεινε έτσι για δεκαετίες μέχρι τις 26 Αυγούστου 2009, όταν άφησα τη γάτα έξω από την τσάντα στο tweapo.info μετά από κάποια ερευνητική sleuthing, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά στον κόσμο -το σωστό, αυτό εγώ ήμουν ... το μυστικό συστατικό του Orange Julep είναι ...

σκόνη λευκού αυγού .

Αλλά πριν το καταλάβω, η οικογένεια Gibeau τη διατήρησε μαμά για γενιές, αντιστάνοντας τις ευκαιρίες δικαιόχρησης ενώ φρόντισε να φυλάει πιστά μια συνταγή γεμάτη με "οφέλη για την υγεία".

Ο ισχυρισμός ότι τα «οφέλη για την υγεία» μπορεί να τον ωθήσουν λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αν και η διατροφική αξία του πορτοκαλιού Julep είναι ελαφρώς ανώτερη από εκείνη ενός τυπικού αναψυκτικού και τα 250 ml περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C και λιγότερο λίπος από το μαρούλι, στην αγορά.

Και κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί μας αρέσει ένα ποτό που μοιάζει πολύ με το βιομηχανικό σαπούνι χεριών. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο ουράνιο βραστό είναι διαθέσιμο σε ένα μόνο μέρος του πλανήτη, εδώ, στο Μόντρεαλ. Και για μερικούς, είναι μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας. Για μένα, είναι ένα κρεμώδες, εύθρυπτο, ευχάριστο σκεύασμα που έχει γεύση σαν τα πέμπτα γενέθλιά μου. Όχι ότι πραγματικά μπορώ να θυμηθώ τα πέμπτα γενέθλιά μου. Αλλά αν μπορούσα, θα γευτείτο έτσι.

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: Τα Αυτοκίνητα

Το αποκλειστικό ποτό μυστήριο της Orange Julep είναι μόνο η κορυφή των αξιοθέατών της. Τα Vintage οχήματα ορίζουν το Μεγάλο Πορτοκάλι όσο και το φαγητό και το τεράστιο φρούτο fiberglass, μια παράδοση του Μόντρεαλ που μάλλον παρέμεινε κάτω από το ραντάρ για δεκαετίες ... μέχρι τώρα.

Ελάτε ένα βράδυ της Τετάρτης από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο -αν ο καιρός είναι πολύ καλός μερικές φορές ήδη από τον Απρίλιο και μέχρι το Νοέμβριο - από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. και θα δείτε μια ανεπίσημη έκρηξη από το παρελθόν να υλοποιηθεί μπροστά στα μάτια σας.

Mustangs, Panteras, Mercedes που είναι παλαιότερα από ορισμένες χώρες, είναι ο βασικός χώρος συγκέντρωσης για μυϊκά αυτοκίνητα και αντίκες auto maniacs. Καθώς η παράδοση πηγαίνει, τα κορίτσια και τα αγόρια φέρνουν τα καυτά τους ράβδους και οι ντόπιοι ψηφίζουν για τα αγαπημένα τους από τη νύχτα.

Όσο πιο θερμό και ωραίο το βράδυ, τόσο πιο θεατές αυτοκινήτων μπορούν να περιμένουν να δουν. Ανεπίσημες συγκεντρώσεις μερικές φορές συμβαίνουν επίσης την Τρίτη και την Πέμπτη, όταν εμφανίζονται πολλά αυτοκίνητα τροποποιημένα σε στυλ pimp-my-ride από οποιονδήποτε αισθάνεται σαν να δείχνει το μωρό και να κοινωνικοποιεί. Αλλά τις Τετάρτες προτιμάς καλύτερα. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις καυτές ράβδους που έβλεπα σε μια βραδιά της Τετάρτης.

Orange Julep: Γενικές πληροφορίες

Διεύθυνση: 7700 Decarie, γωνία Paré
Πάρτε: Namur Metro (Οδηγίες: Έξοδος από το σταθμό του μετρό, σάρωση του ορίζοντα για το τεράστιο πορτοκαλί.
Ώρες: Ανοιχτό 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο. Οι ώρες μειώνονται στις 7:30 π.μ. μέχρι τις 3 το πρωί στους πιο κρύους μήνες, αλλά οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν ανάλογα με τις ημέρες και τις καιρικές συνθήκες. Για να είστε ασφαλής, καλέστε (514) 738-7486 για να βεβαιωθείτε ότι το Orange Julep είναι ανοιχτό αν σχεδιάσετε μια επίσκεψη αργά το βράδυ το χειμώνα.


Περισσότερα INFO: (514) 738-7486