Ποδόσφαιρο (ποδόσφαιρο) στην Αφρική

Γίνετε Αφρικανός Ποδοσφαιριστής

Το ποδόσφαιρο στην Αφρική ακολουθείται με πάθος από το Μαρόκο προς τη Νότια Αφρική. Θα γνωρίζετε πότε θα παιχτεί ένας σημαντικός ποδοσφαιρικός αγώνας στην Αφρική, διότι η χώρα που επισκέπτεστε θα σταματήσει κυριολεκτικά. Παντού που πηγαίνετε στην Αφρική θα δείτε νεαρά αγόρια να κλωτσούν ένα ποδόσφαιρο. Μερικές φορές η σφαίρα θα είναι κατασκευασμένη από πλαστικές σακούλες με κορδόνι τυλιγμένη γύρω από αυτήν, μερικές φορές θα είναι από τσαλακωμένο χαρτί.

Όσο μπορεί να κλωτσήσει, θα υπάρξει παιχνίδι.

Γνωριμία με το Αφρικανικό Ποδόσφαιρο

Αφρικής Superstars ποδοσφαίρου
Εξοικειωθείτε με τα σημερινά αφρικανικά σούπερ αστέρια του ποδοσφαίρου. Μερικά καλά ονόματα για να πέσουν σε μια περιστασιακή συνομιλία για ποδόσφαιρο θα περιλαμβάνουν: Asamoah Gyan (Γκάνα), Michael Essien (Γκάνα), Austin 'Jay-Jay' Okocha (Νιγηρία), Samuel Eto'o Fils (Καμερούν), Yaya Toure ), Didier Drogba (Ακτή του Ελεφαντοστού) και Obafemi Martins (Νιγηρία).

Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό σύλλογο
Κάθε Αφρικανός παίκτης που είναι καλό θα βρεθεί σύντομα να προσελκύεται στην Ευρώπη με την υπόσχεση για περισσότερα χρήματα και καλύτερη κατάρτιση, μερικά τελικά καθαρίζοντας τους δρόμους. (Ακόμη και η FIFA αναγνωρίζει ότι οι ψευδείς υποσχέσεις στα αφρικανικά αγόρια με την υπόσχεση είναι ένα ζήτημα). Κατά συνέπεια, οι Αφρικανοί πρέπει να ακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για να δουν τους δικούς τους παίκτες. Υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 1000 Αφρικανοί που παίζουν για ευρωπαϊκά σωματεία. Οι τηλεοπτικοί αγώνες και οι ραδιοφωνικές εκπομπές από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι επίσης πολύ καλύτερης ποιότητας από οτιδήποτε μεταδίδεται τοπικά.

Επιπλέον, οι άνθρωποι απολαμβάνουν απλώς ένα καλό παιχνίδι ποδοσφαίρου και παίζουν τρομερά καλά στην Ευρώπη.

Είναι ένα αρσενικό πράγμα
Το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά ένα αρσενικό πράγμα στην Αφρική. Δεν θα δείτε πολλά κορίτσια να χτυπούν μια μπάλα γύρω από το χωριό. Επίσης, οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται να μιλήσουν για τα τελευταία ευρωπαϊκά σούπερ σταρ. Οι γυναίκες στην Αφρική είναι συνήθως πολύ απασχολημένες, ενώ οι άνδρες τους παρακολουθούν ή ακούν ποδοσφαιρικούς αγώνες (κάτι που ισχύει και για την οικογένειά μου στην Ευρώπη).

Αλλά το ποδόσφαιρο των γυναικών κάνει κάποια βήματα στην ήπειρο. Υπάρχει ένα Αφρικανικό Πρωτάθλημα Γυναικών που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και δεν έχει πολλή δημοσιότητα. Οι γυναίκες της Νιγηρίας εκπροσώπησαν την ήπειρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2007 που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από τις 10 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2011 πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, όπου η Αφρική εκπροσωπήθηκε από τη Νιγηρία και την Ισημερινή Γουινέα .

Μαγεία και Ποδόσφαιρο
Μην σχολιάζετε τη χρήση της μαγείας και του ποδοσφαίρου, ειδικά στην υποσαχάρια Αφρική, είναι ένα πονηρό σημείο. Εάν έχετε την ευκαιρία να δείτε έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε ένα γήπεδο, μπορεί να εκπλαγείτε να δείτε τις ομάδες να ουρούν στο γήπεδο ή ακόμη και να σφαγιάζουν μια κατσίκα. Η μαγεία είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην Αφρική, ιδιαίτερα μεταξύ των πιο μορφωμένων ανθρώπων. Η δημόσια μαγεία συχνά περιφρονείται ως απλή δεισιδαιμονία, αλλά η χρήση της εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένη. Ως εκ τούτου, οι αξιωματικοί του ποδοσφαίρου προσπαθούν να καταργήσουν την πρακτική τουλάχιστον στα μεγάλα τουρνουά. Παρόλο που, όπως διαπίστωσε το Καμερούν το 2012, δεν δουλεύει πάντα για να φτάσει σε ένα σημείο στα προκριματικά γύρους ενός μεγάλου τουρνουά.

Κορυφαίες ομάδες της Αφρικής και τα ψευδώνυμά τους
Οι κορυφαίες 5 ομάδες της Αφρικής είναι: η Νιγηρία , το Καμερούν , η Σενεγάλη , οι Αιγύπτιοι και το Μαρόκο (Λιοντάρια του Άτλαντα).

Η Νιγηρία και το Καμερούν έχουν μακρά ποδοσφαιρική αντιπαλότητα παρόμοια με αυτή της Βραζιλίας και της Αργεντινής.

Προσεχείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Αφρικανικό Ποδόσφαιρο;