Συμβουλές για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών του αφρικανικού σαφάρι σας

Δημιουργία μνήμης

Συχνά, ένα αφρικανικό σαφάρι είναι μια εμπειρία μια φορά στη ζωή - και μία που θα θέλετε να θυμάστε πολύ μετά την επιστροφή σας στο σπίτι. Οι φωτογραφίες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τις αναμνήσεις σας για τους επόμενους. αλλά μόνο αν είστε σε θέση να πάρετε μερικές μισές αξιοπρεπείς πυροβολισμούς. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τη σύνδεση της φωτογραφικής μηχανής στον υπολογιστή σας στην πτήση στο σπίτι, μόνο για να ανακαλύψετε ότι οι περισσότερες από τις φωτογραφίες σας είναι απροσδιόριστες καφέ κουκίδες που περιβάλλεται από την απέραντη έκταση της αφρικανικής σαβάνας.

Αντ 'αυτού, θέλετε φωτεινές και καθαρές φωτογραφίες που δείχνουν τις εμπειρίες σας καθώς τους θυμάστε. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας όταν τους λέτε για το ταξίδι σας. και το πιο σημαντικό, θα είστε σε θέση να αναδημιουργήσετε τη μαγεία όταν παραβιάζετε τα άλμπουμ σας τα επόμενα χρόνια. Εάν ανησυχείτε ότι οι δεξιότητές σας για τη λήψη φωτογραφιών μπορεί να μην είναι αρκετά απότομες, διαβάστε για μερικές βασικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο λήψης των καλύτερων δυνατών φωτογραφιών της αφρικανικής σας περιπέτειας.

Προϋποθέσεις Πρόκλησης

Ακόμη και οι πιο έμπειροι φωτογράφοι μπορούν να βρουν σκοποβολή σε σαφάρι, χάρη σε μια ποικιλία μοναδικών προκλήσεων. Οι βέλτιστοι χρόνοι για την προβολή παιχνιδιών είναι το ξημέρωμα και το σούρουπο, όταν το φως είναι συχνά περιορισμένο. Για να αντισταθμίσετε, η φωτογραφική μηχανή σας θα απαιτήσει βραδύτερη ταχύτητα κλείστρου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τρεμμένες εικόνες (ειδικά εάν το θέμα σας κινείται). Άλλες δυνητικές δυσκολίες περιλαμβάνουν το γεγονός ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε άγρια ​​ζώα όπου θέλετε και το γεγονός ότι τα γυρίσματα από ένα ανεπιθύμητο όχημα παιχνιδιού μπορεί να καταστήσει δύσκολο να συντάξετε με ακρίβεια τη φωτογραφία σας.

Επιλέγοντας την κάμερά σας

Ωστόσο, πολλά από αυτά τα ζητήματα μπορούν τουλάχιστον να ξεπεραστούν με την επιλογή της σωστής φωτογραφικής μηχανής. Η καλύτερη κάμερα για εσάς εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό σας και από το πόσο δυσκίνητο εξοπλισμό θέλετε να μεταφέρετε. Παραδοσιακά, οι φωτογραφικές μηχανές DSLR με ποικιλία αντικαταστάσιμων φακών προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα, δημιουργώντας πιο ευκρινείς εικόνες, καλύτερη ανεκτικότητα για χαμηλό φωτισμό και μεγαλύτερη ευελιξία που προέρχεται από χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Τα DSLR σας επιτρέπουν επίσης να πειραματιστείτε με τηλεφακούς ή φακούς ευρείας γωνίας.

Ωστόσο, οι συμπαγείς κάμερες εξελίχθηκαν τώρα στο σημείο όπου οι ανώτεροι αυτοί ανταγωνίζονται με τα DSLR όσον αφορά την ποιότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα την ευκολία να είναι ελαφρύτερα και λιγότερο δαπανηρά. Πριν αποφασίσετε ποια επιλογή ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, κάντε την έρευνά σας στο διαδίκτυο ή αναζητήστε τη συμβουλή ενός επαγγελματία στο τοπικό κατάστημα φωτογραφικών μηχανών σας. Από την άποψη της λήψης καλών φωτογραφιών άγριας ζωής, τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν ένα αξιοπρεπές ζουμ και τη δυνατότητα λήψης σαφών φωτογραφιών ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Σύνθεση της λήψης σας

Ίσως ακόμη πιο σημαντικό από το να έχεις τον σωστό εξοπλισμό έχει καλό μάτι. Η ψηφιακή εποχή κατέστησε δυνατή τη λήψη εκατοντάδων φωτογραφιών κάθε φορά. αλλά αντί να κάνετε τυφλά κλικ μακριά, αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε τη σύνθεση που θα κάνει για την πιο ενδιαφέρουσα εικόνα. Σε γενικές γραμμές, αποφύγετε τη λήψη από ψηλά, επιλέγοντας φωτογραφίες από το ίδιο επίπεδο ή από κάτω από το θέμα σας. Όπου είναι δυνατόν, πλαισιώστε το θέμα σας σε ένα απλό σκηνικό (π.χ. ουρανό ή άμμο) αντί για τη σύγχυση του δακτυλίου.

Τα πλάνα της κονσόλας συνήθως παίζουν μια καλή γροθιά, ενώ οι εικόνες που χρησιμοποιούν το περιβάλλον τοπίο για να καθορίσουν τη σκηνή μπορούν να προσθέσουν μια αίσθηση ατμόσφαιρας και περιβάλλοντος.

Εάν επιλέξετε μια σύνθεση ευρείας γωνίας, προσέξτε να συμπεριλάβετε όλο το ζώο που φωτογραφίζετε στο πλαίσιο, αντί να κόψετε ένα αυτί εδώ ή μια ουρά εκεί. Ο κανόνας των Τρίτων υπαγορεύει ότι το κύριο θέμα σας δεν πρέπει ποτέ να τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο της εικόνας σας - δείτε εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση αυτής της τεχνικής για να βοηθήσετε τις εικόνες σας να ρέουν.

Χρήσιμα εξαρτήματα

Τα αξεσουάρ είναι ο καλύτερος φίλος του φωτογράφου και μπορούν να σας βοηθήσουν να ορίσετε τις εικόνες σας ξεχωριστά. Εάν σκοπεύετε να γυρίσετε με τηλεφακό από το πίσω μέρος ενός οχήματος παιχνιδιών, σκεφτείτε να αγοράσετε (ή να φτιάξετε) μια τσάντα φασολιών για να αναπαυθεί ο φακός σας κατά τη λήψη από το παράθυρο. Αυτό θα βοηθήσει να ελαχιστοποιηθεί το κούνημα των φακών, αποτρέποντας ταυτόχρονα την περιττή βλάβη. Ένα τρίποδο συμβάλλει επίσης στην αποφυγή του κούνημα, ειδικά αν φωτογραφίζετε ένα ακόμα θέμα με μια πολύ αργή ταχύτητα κλείστρου (μια νύχτα με νύχτα πάνω από τους αμμόλοφους της Ναμίμπια).

Όποια και αν είναι η κάμερα που επιλέγετε, υπάρχουν ορισμένα εξαρτήματα που είναι υποχρεωτικά. Τα αφρικανικά σαφάρι είναι γνωστά σκονισμένα και ακόμη και το μικρότερο σωματίδιο άμμου ή άμμου μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο με τους εσωτερικούς μηχανισμούς της κάμεράς σας. Κατά συνέπεια, μια ανθεκτική θήκη για την προστασία από τη σκόνη είναι απαραίτητη για τους φωτογράφους των σαφάρι. Επιπλέον, δεν γνωρίζετε ποτέ πόσο καιρό θα μπορούσατε να βρεθείτε στον αγρό (ειδικά εάν σκοντάςτε μια φορά κατά τη διάρκεια μιας ζωής). Επομένως, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας με τη μορφή επιπλέον μπαταριών και καρτών μνήμης.

Η πρακτική γίνεται τέλεια

Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε νέο εξοπλισμό, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να ασχοληθείτε με αυτό πριν φύγετε. Η λήψη σε χειροκίνητη λειτουργία (αν το επιτρέπει η κάμερά σας) επιτυγχάνει συχνά καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες συνθήκες. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καταλάβετε όρους όπως η ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα, το βάθος πεδίου και το ISO. και πώς να τα χρησιμοποιήσετε καλύτερα. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στον τοπικό ζωολογικό κήπο για να εξοικειωθείτε με τη φωτογράφηση της άγριας ζωής. ή απλώς ασκείστε στα κατοικίδια σας στο σπίτι.

Προσαρμόστε το ταξίδι σας

Για τα καλύτερα αποτελέσματα, σκεφτείτε να κλείσετε ένα μέρος σε ένα σαφάρι ειδικής φωτογραφίας, με οδηγούς εμπειρογνωμόνων που μπορούν να σας δώσουν συμβουλές στον τομέα. Διαφορετικά, επιλέξτε έναν χειριστή που προσφέρει επιλεγμένα σαφάρι με περιορισμένα μεγέθη ομάδων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να παλέψετε για την πρώτη θέση κάθε φορά που θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία. Παρόλο που μερικές χώρες (όπως η Νότια Αφρική) προσφέρουν την ελευθερία της αυτο-κίνησης σαφάρι, πηγαίνοντας με έναν οδηγό είναι μια καλή ιδέα εάν θέλετε εμπιστευτικές γνώσεις για τα καλύτερα μέρη για να εντοπίσετε (και να φωτογραφήσετε) την άγρια ​​φύση.