Διατήρηση θέσεων εργασίας στην Αφρική

Εργασίες για τη διατήρηση της αφρικανικής άγριας φύσης και του περιβάλλοντος

Το να πηγαίνετε σε ένα σαφάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα ενός ταξιδιού στην υποσαχάρια Αφρική, λόγω της απόλυτης ομορφιάς των πάρκων και των αποθεμάτων άγριων ζώων. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά αισθάνεστε εμπνευσμένοι από την αφοσίωση των ιχνηλατών και των οδηγών που εργάζονται καθημερινά για να διατηρήσουν την άγρια ​​φύση και να διδάξουν τους άλλους για τον οικοτόπο. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η άγρια ​​φύση εξακολουθεί να κυριαρχεί σε χώρες όπως η Κένυα, η Τανζανία, η Μποτσουάνα και η Νότια Αφρική οφείλεται στην αποφασιστικότητα των οικονομολόγων.

Εάν αισθάνεστε εμπνευσμένοι για να βρείτε μια εργασία διατήρησης στην Αφρική, ρίξτε μια ματιά στις ακόλουθες επιλογές που έχουν πληρωθεί και εθελοντές.

Αμειβόμενες εργασίες διατήρησης στην Αφρική

Προκειμένου να αποκτήσετε αμειβόμενη θέση στην Αφρική, πιθανότατα θα πρέπει να είστε υψηλά ειδικευμένοι. Θα πρέπει επίσης να έχετε κίνητρο να βοηθήσετε να εκπαιδεύσετε τους ντόπιους στη θέση σας έτσι ώστε όταν φύγετε, η εργασία σας θα είναι βιώσιμη.

Όλοι οι οργανισμοί που προσφέρουν θέσεις εργασίας συντήρησης κάτω από αυτές έχουν επίσης εθελοντικές ευκαιρίες.

Οργάνωση Περιγραφή
Αφρικανικό ίδρυμα διατήρησης Το Αφρικανικό Ίδρυμα Διατήρησης είναι ένα βραβευμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην προστασία της άγριας ζωής της Αφρικής και των οικοτόπων τους. Το ίδρυμα έχει πολλές θέσεις διατήρησης σε ολόκληρη την Αφρική, πολλοί πληρώνονται, αλλά ορισμένοι είναι επίσης εθελοντές.
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον είναι η ηγετική παγκόσμια περιβαλλοντική αρχή που θέτει την παγκόσμια περιβαλλοντική ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει εκτενή εργασία στην Αφρική. Υπάρχουν πολλές θέσεις στη διαχείριση και επηρεάζουν την πολιτική, οι περισσότερες από τις οποίες εδρεύουν στο Ναϊρόμπι της Κένυας.
Σύνορο είναι μια βρετανική μη κερδοσκοπική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση αφιερωμένη στη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και της ακεραιότητας του οικοσυστήματος και στην οικοδόμηση βιώσιμων μέσων διαβίωσης για τις περιθωριοποιημένες κοινότητες στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Blue Ventures Το Blue Ventures επικεντρώνεται στη θαλάσσια συντήρηση και οι περισσότερες εργασίες απαιτούν εμπειρία κατάδυσης και πιστοποίηση. Οι περισσότερες εργασίες βασίζονται στη Μαδαγασκάρη και οι διάφορες διαθέσιμες θέσεις εργασίας καλύπτουν συνήθως τις αεροπορικές μεταφορές και άλλα έξοδα.
Παγκόσμιο Ταμείο για την άγρια ​​φύση

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την άγρια ​​φύση εργάζεται για τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και τη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος όταν επηρεάζει αρνητικά την οικολογία και τους φυσικούς πόρους της γης. Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας στην Αφρική.

Το Ινστιτούτο Jane Goodall Το Ινστιτούτο Jane Goodall εστιάζει στην επιβίωση των χιμπατζήδων στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι θέσεις είναι διαθέσιμες στο Κονγκό, την Τανζανία και την Ουγκάντα.

Εργασία για τη διατήρηση εθελοντισμού

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας εθελοντών στην Αφρική απαιτούν από τον συμμετέχοντα να πληρώνει αμοιβές προγραμμάτων καθώς και έξοδα ταξιδίου. Σε αντάλλαγμα, τα προγράμματα αυτά σας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε μια διαφορά στον κόσμο. Υπάρχουν μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες (όπως καλοκαιρινές πρακτικές).

Οργάνωση Περιγραφή
Διατήρηση Ταξίδια Αφρική Ταξίδι διατήρησης Η Αφρική είναι τουρισμός που βασίζεται στην άγρια ​​φύση ή εθελοντικό τουρισμό όπου επισκέπτεστε και ενώ εκεί, βοηθάτε στη διατήρηση της αφρικανικής άγριας πανίδας.
Διατήρηση της Αφρικής Η διατήρηση της Αφρικής σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εθελοντική εμπειρία διατήρησης στα ενδιαφέροντά σας, όπως το να περάσετε το χρόνο σας σε ένα κέντρο φροντίδας άγριων ζώων, στον τομέα της έρευνας ή της παρακολούθησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Το Ινστιτούτο Earthwatch Μια διεθνής περιβαλλοντική φιλανθρωπία, η αποστολή του Ινστιτούτου Earthwatch είναι να εμπλέξει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στην επιστημονική έρευνα και εκπαίδευση στον τομέα, για να προωθήσει την κατανόηση και τη δράση που είναι απαραίτητα για ένα βιώσιμο περιβάλλον. Το Ινστιτούτο προσφέρει εκστρατείες σε ολόκληρη την Αφρική για να βοηθήσει τους επιστήμονες και τους οικοσυστήματα με την έρευνά τους.
Encosini Eco Experience Η Encosini Eco Experience προσφέρει στους εθελοντές με αυτοχρηματοδότηση μια μοναδική ευκαιρία να εργαστούν στο εξωτερικό σε κορυφαία προγράμματα διατήρησης, αποκατάστασης και έρευνας στην περιοχή της Νότιας Αφρικής, της Ναμίμπια και της Μποτσουάνα.
Πρόγραμμα εθελοντισμού Imire Ως εθελοντής της Imire, μπορείτε να ασχοληθείτε με την άγρια ​​φύση και παράλληλα με εμπειρογνώμονες σε θέματα διατήρησης και τοπικές κοινότητες στη Ζιμπάμπουε.
Αποθεματικό Μωοκόδι Το πρόγραμμα εθελοντισμού Wildlife Mokolodi στοχεύει στην παροχή ατόμων από όλο τον κόσμο με την ευκαιρία να έχουν μια πρακτική εμπειρία με δραστηριότητες διατήρησης, την άγρια ​​φύση του αποθέματος, το περιβάλλον και το λαό της Μποτσουάνα.
Οδηγούς πεδίου Bushwise Εκπαιδεύστε στη Νότια Αφρική για έξι μήνες και στη συνέχεια να γίνετε ένας εξουσιοδοτημένος οδηγός πεδίου για έξι μήνες.
BUNAC Βοηθήστε να διατηρήσετε τα λιοντάρια, τα ρινόκερα, τους ελέφαντες, τις λεοπαρδάλεις, τα βουβάλια ή να εργαστείτε σε ένα εθνικό πάρκο στη Νότια Αφρική.

Περισσότεροι αφρικανικοί πόροι διατήρησης

Εκτός από όλους τους οργανισμούς που αναφέρονται παραπάνω με ευκαιρίες αμειβόμενων και εθελοντικών, υπάρχουν αρκετοί άλλοι οργανισμοί που μπορούν να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτοί οι άλλοι πόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αφρικανικά προγράμματα διατήρησης και ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος - άγρια ​​πανίδα, βιοποικιλότητα, περιβάλλον και οικολογία της γης