Ένας χρήσιμος οδηγός για τον εθελοντισμό στην Αφρική

Εάν θέλετε να προσθέσετε νόημα στην αφρικανική σας περιπέτεια, ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Είτε ενδιαφέρεστε για ανθρωπιστική βοήθεια είτε για διατήρηση των ζώων, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους τύπους εθελοντικών ευκαιριών που διατίθενται στην Αφρική, τι να περιμένετε όταν εργάζεστε εθελοντικά στην Αφρική και ιστορίες από εθελοντές που έχουν εργαστεί στην Αφρική.

Υπάρχουν επίσης περιγραφές των χώρων εργασίας εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων στην Αφρική που προσωπικά προτείνω.

Τι σημαίνει "Εθελοντισμός" στην πραγματικότητα;

Ο εθελοντισμός σημαίνει κάτι διαφορετικό σε κάθε οργάνωση που συναντάς. Σε γενικές γραμμές, οι θέσεις που διαρκούν λιγότερο από ένα χρόνο συνήθως φέρουν ένα pricetag - δηλαδή, θα πληρώσετε ένα ορισμένο ποσό για την φιλανθρωπία ή την οργάνωση για το προνόμιο να συνεργαστεί μαζί τους. Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα, τα τέλη εθελοντισμού βοηθούν την φιλανθρωπική οργάνωση να καλύψει τα κόστη και να λειτουργήσει ως σημαντική πηγή εσόδων.

Οι θέσεις εργασίας που απαιτούν δέσμευση περισσότερο από ένα χρόνο θα προσφέρουν συχνά μια βασική επιδότηση. ενώ άλλοι θα πληρώσουν για την πτήση σας και τα γενικά έξοδα διαβίωσης. Το εάν πληρώνεστε και πόσα πληρώνεστε εξαρτάται επίσης από τις ικανότητές σας και την τρέχουσα ζήτηση γι 'αυτά. Οι περισσότερες αμειβόμενες ευκαιρίες εθελοντών στην Αφρική είναι διαθέσιμες σε όσους έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση ή / και πρακτική δεξιότητα.

Οι μηχανικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι περιβαλλοντολόγοι, το προσωπικό έκτακτης ανάγκης και οι εκπαιδευτικοί είναι από τα πιο περιζήτητα από τις εθελοντικές υπηρεσίες. Εάν ένας οργανισμός δεν απαιτεί να έχετε συγκεκριμένες δεξιότητες τότε θα πρέπει συνήθως να πληρώσετε τα δικά σας έξοδα ως εθελοντής.

Τι να περιμένετε όταν κάνετε εθελοντισμό

Εθελοντικές ιστορίες και εμπειρίες:

Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε εθελοντικά στην Αφρική, μπορεί να σας ενδιαφέρει να ακούσετε τις τυπικές εμπειρίες εκείνων που είναι ήδη στον τομέα. Παρακάτω, θα βρείτε μια συλλογή εθελοντικών ιστοριών και εμπειριών από όλη την ήπειρο.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν στους εθελοντές και τους ταξιδιώτες την ευκαιρία να διατηρήσουν ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο των εμπειριών τους. Ένας εξαιρετικός πόρος είναι το Travelblog, ένας ιστότοπος που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε και να βρείτε συμβουλές σχετικά με την εργασία, το ταξίδι και τη ζωή στην Αφρική.

Εθελοντικές θεωρήσεις και άδειες εργασίας

Εάν προγραμματίζετε τον εθελοντισμό για μικρό χρονικό διάστημα (λιγότερο από 90 ημέρες), είναι πιθανό ότι θα μπορέσετε να προσφέρετε εθελοντικά μια γενική τουριστική βίζα . Ανάλογα με την εθνικότητά σας και τη χώρα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, ίσως να μην χρειαστείτε κάποια βίζα - αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε τον πλησιέστερο πρόξενο ή πρεσβεία.

Εάν μένετε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση μακράς διάρκειας ή εθελοντικής εργασίας. Αυτό μπορεί συχνά να είναι μια μακρά διαδικασία, οπότε φροντίστε να διερευνήσετε τις επιλογές σας πολύ νωρίτερα.

Εύρεση εθελοντικής εργασίας στην Αφρική και συνιστώμενες οργανώσεις

Ένας τρόπος για να κάνετε κράτηση για την εθελοντική περιπέτεια σας είναι να περιηγηθείτε σε μια τοποθεσία εργασίας που ειδικεύεται σε ευκαιρίες εθελοντισμού στο εξωτερικό. Αν προτιμάτε να επιλέξετε πρώτα έναν οργανισμό, δείτε παρακάτω μερικές προσωπικές συστάσεις οργανισμών που προσφέρουν εθελοντικές ευκαιρίες στην Αφρική. Ανακατευθύνετε εδώ για βραχυπρόθεσμο εθελοντισμό στην Αφρική .

Εθελοντικές θέσεις εργασίας

Συνιστώμενες Υπηρεσίες Εθελοντισμού

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά στην Αφρική και είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν οργανισμό που μοιράζεται τα ιδανικά και τους στόχους σας. Οι εθελοντικές οργανώσεις που αναφέρονται παρακάτω συνιστώνται ιδιαίτερα. Έχω προσωπικά γνωστά άτομα που έχουν εργαστεί για όλα τα παρακάτω και είχαν καλές εμπειρίες: