Ο οδηγός σας για τη βραχυπρόθεσμη εθελοντική εργασία στην Αφρική

Ο εθελοντισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Αφρική, καθώς πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες διαφημίζουν βραχυπρόθεσμες εθελοντικές ευκαιρίες που δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να μετατρέψουν τις διακοπές τους σε κάτι πιο σημαντικό. Συνήθως διάρκειας από μία εβδομάδα έως δύο μήνες, αυτά τα προγράμματα εθελοντισμού προσφέρουν μια απαράμιλλη ευκαιρία να βιώσουν μια πιο "αυθεντική" Αφρική και να κατανοήσουν καλύτερα τα κοινωνικά, ιατρικά ή θέματα διατήρησης που επηρεάζουν τους ανθρώπους και την άγρια ​​ζωή.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε προσεκτικά τον λόγο για τον οποίο όλοι πρέπει να θεωρούν τον εθελοντισμό ως μέρος της επόμενης αφρικανικής τους περιπέτειας.

Γιατί εθελοντές στην Αφρική;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι εθελοντισμού στην Αφρική, ο καθένας με το δικό του σύνολο μοναδικών οφελών. Ο εθελοντισμός με ένα έργο ανθρώπινου ενδιαφέροντος, για παράδειγμα, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γεφυρωθεί το πολιτιστικό χάσμα που αναπόφευκτα υπάρχει ανάμεσα στους πλούσιους τουρίστες και τον τοπικό λαό σε πολλά από τα φτωχότερα μέρη της Αφρικής. Θα έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε και να μαθαίνετε από ανθρώπους που διαφορετικά θα μπορούσατε να δείτε μόνο μέσα από τα παράθυρα του οχήματος μεταφοράς τουριστών σας και να συμβάλλετε στη ζωή τους με τρόπο που κάνει πραγματική διαφορά.

Τα έργα διατήρησης δίνουν μια οπτική γωνία για την ακούραστη δουλειά που γίνεται στα αποθέματα και τις συντηρητικές ενέργειες σε ολόκληρη την ήπειρο για την προστασία της εικονικής άγριας ζωής της Αφρικής. Είναι η ευκαιρία σας να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δασοφύλακες, κτηνίατροι, ερευνητές και συντηρητές . και να βοηθήσετε με ένα hands-on τρόπο που ξεπερνά πέρα ​​από ένα πρότυπο σαφάρι.

Για ορισμένους, ο εθελοντισμός αφορά επίσης την προσωπική ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό. ενώ άλλοι (κυρίως οι νέοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της σταδιοδρομίας τους) θεωρούν ότι η εθελοντική εμπειρία είναι μια ανεκτίμητη προσθήκη στο βιογραφικό τους σημείωμα.

Τι να περιμένεις

Καταρχάς, να θυμάστε ότι εξ ορισμού, οι θέσεις εθελοντών δεν πληρώνονται.

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα προγράμματα χρεώνουν τους εθελοντές τους ένα τέλος για το προνόμιο να συνεργαστούν μαζί τους. Αυτό δεν είναι απληστία - είναι ένας τρόπος κάλυψης των δαπανών που υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της διαμονής σας (για φαγητό, διαμονή, μεταφορά και προμήθειες) και για τη δημιουργία εισοδήματος για φιλανθρωπικές οργανώσεις που τυπικά δεν έχουν επίσημη οικονομική στήριξη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει τις αμοιβές που χρεώνει ο οργανισμός που επιλέξατε και τι συμπεριλαμβάνουν (και δεν).

Θα πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι για βασικές συνθήκες διαβίωσης. Τα περισσότερα έργα, είτε εστιάζονται σε ανθρώπινα ζητήματα είτε σε θέματα διατήρησης, θα βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, συχνά με περιορισμένη υποδομή και αναξιόπιστα «πρώτης ανάγκης» πρώτου κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας, του διαδικτύου, της λήψης κινητού τηλεφώνου και του πόσιμου νερού. Τα τρόφιμα είναι πιθανό να είναι επίσης βασικά, και σε μεγάλο βαθμό βασίζονται σε τοπικά βασικά προϊόντα. Εάν έχετε διατροφικές απαιτήσεις (συμπεριλαμβανομένης της χορτοφαγίας), βεβαιωθείτε ότι έχετε ειδοποιήσει τον οικοδεσπότη του έργου σας καλά εκ των προτέρων.

Τελικά, όμως, το κόστος και η έλλειψη ανέσεων του δημιουργού που εμπλέκονται στον εθελοντισμό είναι κάτι παραπάνω από την ανταμοιβή της απόσυρσης από τη ζώνη άνεσής σας. Μπορείτε να περιμένετε να συναντήσετε νέους ανθρώπους, να μάθετε νέες δεξιότητες και να δοκιμάζετε νέα πράγματα σε καθημερινή βάση.

Πρακτικές συμβουλές

Ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσετε ότι η εθελοντική σας εμπειρία είναι θετική είναι να είστε καλά προετοιμασμένοι.

Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να μάθετε τι είδους βίζα θα χρειαστείτε. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εθνικότητά σας, τον προορισμό σας και το χρονικό διάστημα που σκοπεύετε να δαπανήσετε στη χώρα. Συχνά, μπορείτε να προσφέρετε εθελοντικά για μια σύντομη χρονική περίοδο μια γενική τουριστική βίζα , αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να κανονίσετε μια ειδική θεώρηση εθελοντισμού. Αν ναι, θα χρειαστεί να υπολογίσετε το χρόνο που χρειάζεται για να πάρετε ένα στο σχεδιασμό σας.

Η επόμενη προσοχή πρέπει να είναι η υγεία σας. Πολλά προγράμματα εθελοντών βασίζονται σε περιοχές της Αφρικής που είναι επιρρεπείς σε νόσους που προκαλούνται από κουνουπιές, όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός. Βεβαιωθείτε ότι επισκεφθήκατε το γιατρό σας μερικές εβδομάδες νωρίτερα για να ρωτήσετε σχετικά με τους εμβολιασμούς και να παραγγείλετε την προφύλαξη από την ελονοσία εάν είναι απαραίτητο. Το απωθητικό κουνουπιών και ακόμη και ένα φορητό δίχτυ κουνουπιών θα πρέπει επίσης να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας συσκευασίας σας.

Όσον αφορά τη γενική συσκευασία, επιλέξτε μια μαλακή όψη, εύκολα μεταφερόμενη τσάντα ή σακίδιο και κρατήστε το όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Συσκευάστε φθηνά ρούχα που δεν σας πειράζει να βρω βρώμικα και σκεφτείτε να μάθετε μπροστά για να μάθετε αν υπάρχουν προϊόντα που μπορείτε να φέρετε μαζί σας για το έργο.

Συνιστώμενες Υπηρεσίες Εθελοντισμού

Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες έργα σε όλη την Αφρική που προσφέρουν βραχυπρόθεσμες εθελοντικές ευκαιρίες. Ορισμένοι επικεντρώνονται στην εκπαίδευση, άλλοι στη γεωργία και τη γεωργία, μερικοί για την παροχή ιατρικής βοήθειας, άλλοι για τη συντήρηση. Ορισμένες από αυτές διοικούνται από διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ άλλες είναι τοπικά έργα που δημιουργούνται από τους κατοίκους της περιοχής. Οι οργανισμοί που απαριθμούνται κατωτέρω είναι όλοι προσανατολισμένοι προς τη βραχυπρόθεσμη εθελοντική δράση και προσφέρουν μια σειρά καλά οργανωμένων και ανταμείβοντας έργων για να διαλέξετε.

Έργα στο εξωτερικό

Η οργάνωση εθελοντών που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έργα στο εξωτερικό, προσφέρει καταθέσεις σε 10 χώρες της Αφρικής για εθελοντές ηλικίας 16 ετών και άνω. Οι ευκαιρίες κυμαίνονται από τους ρόλους διδασκαλίας στην Αιθιοπία και το Μαρόκο, σε σχολικά κτίρια στην Γκάνα και την Τανζανία. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να επιλέξουν να δουλέψουν μαζί με τους ερασιτέχνες συντηρητές στα αποθέματα θηραμάτων της Νότιας Αφρικής και της Μποτσουάνα. Τα έργα ποικίλλουν όσον αφορά τις απαιτήσεις και τα ελάχιστα μήκη τοποθέτησης, εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε όλους.

Εθελοντής 4 Αφρική

Το Volunteer 4 Africa είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει μια διαφημιστική πλατφόρμα για μικρότερα έργα που αναζητούν εθελοντές. Αυτά τα προγράμματα ελέγχονται για να βεβαιωθούν ότι είναι νόμιμες, ανταμείβοντας και πάνω από όλα οικονομικά προσιτές. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες που πρέπει να περάσετε αν ενδιαφέρεστε για εθελοντισμό αλλά δεν έχετε μεγάλο προϋπολογισμό για να το κάνετε. Μπορείτε να φιλτράρετε τις ευκαιρίες ανά χώρα, διάρκεια και τύπο έργου, με ενδεχόμενες εστίες από έργα περιβάλλοντος έως καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Όλα έξω από την Αφρική

Προσανατολισμένη σε μεγάλο βαθμό προς τους φοιτητές του Year Gap και τους backpackers, η All Out Africa προσφέρει μια σειρά βραχυπρόθεσμων σχεδίων, κυρίως στη Νότιο Αφρική. Οι επιλογές περιλαμβάνουν κτίρια στη Σουαζιλάνδη, έργα αποκατάστασης και θεραπείας στη Μποτσουάνα, έργα παιδικής μέριμνας στη Νότιο Αφρική και πρωτοβουλίες για τη διατήρηση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων στη Μοζαμβίκη. Ο εθελοντισμός είναι επίσης μια ιδιαίτερη ειδικότητα. Επιλέξτε από μια ποικιλία δρομολογίων που συνδυάζουν την εθελοντική εμπειρία με συναρπαστικές περιηγήσεις περιπέτειας.

Αφρικανικός αντίκτυπος

Ψηφίστηκε ο κορυφαίος οργανισμός στον κόσμο του εθελοντισμού στο εξωτερικό, ο African Impact προσφέρει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις σε 11 αφρικανικές χώρες. Οι τύποι έργων χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: τον εθελοντισμό της κοινότητας, τον εθελοντισμό διατήρησης, την πρακτική άσκηση και τον εθελοντισμό σε ομάδες. Όσον αφορά συγκεκριμένες εστίες, είστε χαλασμένοι για επιλογή, με παραδείγματα όπως Animal Care & Veterinary, Ισότητα των φύλων και Προπόνηση αθλητισμού. Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πριν από την κράτηση.