Βασικός οδηγός ταξιδιού για την επίσκεψη Hampi

Εξερευνήστε τα ερείπια ενός από τα μεγαλύτερα ινδουιστικά βασίλεια στην ιστορία της Ινδίας

Hampi είναι ένα χαλαρό χωριό που ήταν η τελευταία πρωτεύουσα του Vijayanagar, ένα από τα μεγαλύτερα ινδουιστικά βασίλεια στην ιστορία της Ινδίας. Έχει μερικά εξαιρετικά αιχμαλωτίζοντας ερείπια, συναρπαστικά αναμειγνύονται με μεγάλους ογκόλιθους που πίσω από όλο το τοπίο.

Τα ερείπια, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα, εκτείνονται για λίγο περισσότερο από 25 χιλιόμετρα (10 μίλια) και περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 μνημεία. Το πιο εντυπωσιακό μνημείο είναι ο Ναός Βιττάλα, αφιερωμένος στον Λόρδο Βισνού.

Βρίσκεται ανάμεσα σε ογκόλιθοι όχι μακριά από το κέντρο της πόλης, ενώ η κύρια αίθουσα διαθέτει 56 πυλώνες που κάνουν μουσικούς ήχους όταν χτυπιούνται. Το Βασιλικό Κέντρο, προς Καμαλάπουρα νότια του Hampi, είναι ένα ακόμη σημείο. Οι ηγέτες του Vijayanagar ζούσαν και κυβερνούσαν εκεί.

Τοποθεσία

Το Hampi βρίσκεται στο κέντρο της Karnataka , περίπου 350 χιλιόμετρα (217 μίλια) από το Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας.

Να πάρει εκεί

Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Hospet, περίπου μισή ώρα μακριά. Διανυκτερεύοντα τρένα τρέχουν στο Hospet αρκετές φορές την εβδομάδα από το Μπανγκαλόρ και τη Γκόα. Ιδιωτικά λεωφορεία λειτουργούν επίσης από το Μπανγκαλόρ και τη Γκόα, καθώς και το Mysore και το Gokarna στην Καρνάτακα, και θα σας αφήσουν στο Hospet. Από τον Hospet, πάρτε ένα autorickshaw στο Hampi. Ο ναύλος είναι περίπου 200 ρουπίες. Υπάρχουν επίσης συχνά, φθηνά τοπικά λεωφορεία από τον Hospet έως το Hampi.

Εάν προτιμάτε να πετάξετε, τα κοντινότερα αεροδρόμια είναι το Hubli (3 ώρες μακριά) και το Belgaum (4,5 ώρες μακριά). Ένα ταξί από το Hubli στο Hampi θα κοστίσει περίπου 3.000 ρουπίες.

Πότε να πάτε

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφτείτε είναι από το Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Τον Μάρτιο, αρχίζει να γίνεται αφόρητα ζεστό.

Ωρες λειτουργίας

Τα ερείπια μπορούν να εξερευνηθούν σε αναψυχή. Ο ναός Vittala είναι ανοιχτός από τις 8.30 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. καθημερινά και αξίζει να φτάσετε εκεί όσο το δυνατόν νωρίτερα για να νικήσετε τα πλήθη. Οι Σταθμοί Ελέφαντας, οι οποίοι κάποτε φιλοξενούν τους βασιλικούς ελέφαντες, είναι ανοιχτοί καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Εισοδήματα και χρεώσεις

Δεν υπάρχει κόστος για να εξερευνήσετε τα περισσότερα από τα ερείπια. Ωστόσο, τα εισιτήρια για την κύρια ομάδα των μνημείων (συμπεριλαμβανομένων των Ναός Vittala και Elephant Stables και Royal Center) κοστίζουν 500 ρουπίες για ξένους και 30 ρουπίες για Ινδιάνους. Η τιμή αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, με ισχύ από τον Απρίλιο του 2016. Τα εισιτήρια παρέχουν επίσης είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο πανύψηλος Ναός Virupaksha, ένα εστιακό σημείο στο Main Bazaar, είναι ανοιχτό από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Αφιερωμένο στον Λόρδο Shiva, υπήρχε πριν από την αυτοκρατορία Vijayanagar και είναι μια από τις παλαιότερες δομές του Hampi. Είναι επίσης ο μοναδικός λειτουργικός ναός εκεί. Το κόστος εισόδου είναι 2 ρουπίες, συν 50 ρουπίες για μια φωτογραφική μηχανή.

Φεστιβάλ

Αν απολαμβάνετε τον πολιτισμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει το τριήμερο Hampi Festival (επίσης γνωστό ως Vijaya Utsav). Ο χορός, το δράμα, η μουσική, τα πυροτεχνήματα και τα μαριονέτα δείχνουν ότι όλα γίνονται εναντίον των ερειπίων του Hampi. Προετοιμαστείτε να μάθετε τα πλήθη όμως! Το 2016, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

H Hampi έχει επίσης ένα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Purandaradasa Aradhana τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο κάθε έτους για να γιορτάσει τα γενέθλια του Purandaradasa, ενός ποιητή που έζησε εκεί. Τον Μάρτιο / Απρίλιο, το μεγαλύτερο θρησκευτικό φεστιβάλ στο Hampi, το Φεστιβάλ Αυτοκινήτων Virupaksha, πραγματοποιείται για να σηματοδοτήσει το ετήσιο τελετουργικό γάμου των θεών και των θεών.

Που να μείνω

Δυστυχώς, η Hampi στερείται ποιοτικών ξενοδοχείων. Αν θέλετε να μείνετε σε ένα μέρος με αξιοπρεπείς παροχές, το Hospet είναι μια καλύτερη επιλογή, ειδικά με το τετράγωνο Royal Orchid Central Kireeti που έχει ανοίξει εκεί. Παρ 'όλα αυτά, δεν υπάρχει η απόκοσμη γοητεία του Hampi. Για μια υπερσύγχρονη διαμονή, δοκιμάστε το νέο θέρετρο Orange County Hampi, που βρίσκεται στην Kamalapura. Είναι χτισμένο για να μοιάζει με ένα πολυτελές παλάτι.

Περιτριγυρισμένοι, απλά επιπλωμένοι ξενώνες είναι πλούσιοι στο Hampi. Υπάρχουν δύο κύριες περιοχές για να μείνετε στο Hampi - κοντά στο περίπτερο λεωφορείων και το Main Bazaar, και στην άλλη πλευρά του ποταμού στο Virupapur Gadde. Η πολυσύχναστη περιοχή Main Bazaar είναι γεμάτη με φτηνούς ξενώνες, καταστήματα και εστιατόρια. Το Virupapur Gadde, με το αγροτεριωμένο περιβάλλον του στην άκρη των ορυζώνες, προσελκύει πολλούς τύπους hippie backpacker.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να περάσουν μερικές νύχτες σε κάθε μέρος, λόγω της διαφορετικής τους ατμόσφαιρας.

Εδώ είναι 8 από τα Best Hampi Hotels and Guest Houses .

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Μια απίστευτη ενέργεια μπορεί να γίνει αισθητή στο Hampi. Η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα πάνω από το χωριό, βλέποντας από την κορυφή του λόφου Matanga, είναι πραγματικά μαγευτικές και δεν πρέπει να χάσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια μαζί σας, καθώς μερικά από τα ερείπια είναι προσβάσιμα μόνο με τα πόδια και θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά μακριά για να τα εξερευνήσετε.

Δοκιμάστε να κάνετε ένα ταξίδι με πορθμείο από το ποτάμι προς το Anegondi και να εξερευνήσετε τα λείψανα εκεί. Εναλλακτικά, η ενοικίαση ποδηλάτου είναι ένας δημοφιλής τρόπος να μετακινηθείτε.

Σημειώστε ότι το κρέας και το οινόπνευμα δεν είναι διαθέσιμα στην πόλη Hampi καθώς είναι θρησκευτικό μέρος. Ωστόσο, θα το πάρετε πέρα ​​από τον ποταμό στο Virupapur Gadde.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν ATM στο Hampi. Η πλησιέστερη είναι στην Καμαλάπουρα, περίπου 10 λεπτά μακριά. Είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυρθεί αρκετά μετρητά ενώ βρίσκεστε στο Hospet.

Περιηγήσεις

Εάν θέλετε να πάρετε μια ξενάγηση (η οποία αξίζει τον κόπο, καθώς ο Hampi έχει πολλή ιστορία για να αποκαλύψει), συνιστώνται οι διορατικές περιηγήσεις Hampi του Travspire. Αυτές περιλαμβάνουν μια περιοδεία κληρονομιάς πλήρους ημέρας (2.500 ρουπίες ανά άτομο, 8 ώρες), μισές ιστορίες από τη Ραμαγιάνα που διηγούνται με τοπική περιοδεία (2.500 ρουπίες ανά άτομο, 5-6 ώρες), και περιήγηση στο χωριό του Anegundi και των γύρω περιοχών (3.500 ρουπίες ανά άτομο, 6 ώρες).

Πλευρικές εκδρομές

Αν είστε στο κρασί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε βραβευμένους αμπελώνες Krsma Estate, περίπου 2 ώρες βόρεια του Hampi.