Οδηγός πληροφοριών αεροδρομίου του Μπανγκαλόρ

Τι πρέπει να ξέρετε για το αεροδρόμιο του Μπανγκαλόρ

Το Bangalore είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ινδία (και το πιο πολυσύχναστο στη νότια Ινδία), με 22 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και σχεδόν 500 αεροπλάνα την ημέρα. Αυτό το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο κατασκευάστηκε από μια ιδιωτική εταιρεία και άρχισε να λειτουργεί τον Μάιο του 2008. Το αεροδρόμιο αντικαθιστά το παλιό, πολύ μικρότερο, αεροδρόμιο της Μπανγκαλόρ που βρίσκεται σε άλλο προάστιο πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Παρά το γεγονός ότι έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι εγκαταστάσεις, το κύριο θέμα είναι ότι το νέο αεροδρόμιο απέχει πολύ από την πόλη.

Από τότε που άνοιξε, ο αερολιμένας επεκτάθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, η οποία ολοκληρώθηκε το 2013, διπλασίασε το μέγεθος του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου και αύξησε το check-in, τον έλεγχο των αποσκευών και τις εγκαταστάσεις μετανάστευσης. Η δεύτερη φάση άρχισε το 2015 και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός δεύτερου διαδρόμου και ενός δεύτερου τερματικού σταθμού για την ανακούφιση των προβλημάτων χωρητικότητας. Αυτός ο τερματικός σταθμός χτίζεται σε δύο φάσεις - η πρώτη φάση θα καλύψει 25 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2021 και 45 εκατομμύρια επιπλέον επιβάτες το 2027-28. Μόλις ολοκληρωθεί, η συνδυασμένη ικανότητα χειρισμού των δύο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου θα είναι 65 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Ο δεύτερος διάδρομος αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όνομα και κωδικός αεροδρομίου

Διεθνές Αεροδρόμιο Kempegowda (BLR). Το αεροδρόμιο πήρε το όνομά του από τον Kempe Gowda I, τον ιδρυτή της Μπανγκαλόρ.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο

Τοποθεσία αεροδρομίου

Devanahalli, 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) βόρεια του κέντρου της πόλης. Συνδέεται με την πόλη από την εθνική οδό 7.

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης

Περίπου μία ώρα, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως δύο ώρες, ανάλογα με την κίνηση και την ώρα της ημέρας.

Τερματικά αεροδρομίων

Τόσο τα εγχώρια όσο και τα διεθνή τερματικά βρίσκονται στο ίδιο κτίριο και μοιράζονται την ίδια αίθουσα check-in.

Στο χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου υπάρχουν εγκαταστάσεις check-in και αποσκευές, ενώ οι πύλες αναχώρησης βρίσκονται στο επάνω επίπεδο.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίου

Αεροδρόμιο Lounges

Υπάρχουν τρία σαλόνια στο αεροδρόμιο του Μπανγκαλόρ:

Χώρος στάθμευσης στο αεροδρόμιο

Ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου μπορεί να χωρέσει έως 2.000 οχήματα. Έχει βραχυπρόθεσμες, βραδινές και μακροχρόνιες ζώνες. Τα αυτοκίνητα μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν 90 ρουπίες για έως και τέσσερις ώρες και 45 ρουπίες για κάθε επιπλέον ώρα.

Οι τιμές για μία ημέρα είναι 300 ρουπίες και 200 ​​ρουπίες για κάθε επιπλέον ημέρα.

Οι επιβάτες μπορούν να αποσυρθούν και να παραληφθούν δωρεάν εκτός του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου, εφόσον τα οχήματα δεν σταματούν για περισσότερο από 90 δευτερόλεπτα.

Μεταφορά από το αεροδρόμιο

Ένα μετρό ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης κοστίζει περίπου 800 ρουπίες σε ένα δρόμο. Τα ταξί περιμένουν μπροστά από το κτίριο του τερματικού σταθμού και στην καθορισμένη περιοχή. Υπάρχει επίσης ένας προπληρωμένος μετρητής ταξί στην έξοδο του τερματικού σταθμού. Ωστόσο, καθώς ένα ταξί είναι δαπανηρό, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να λάβουν την υπηρεσία λεωφορείου του αεροδρομίου που παρέχεται από την Bangalore Metropolitan Transport Corporation. Αυτά τα λεωφορεία Volvo έχουν προγραμματιστεί να αναχωρούν κάθε 30 λεπτά, όλο το εικοσιτετράωρο, από διάφορες τοποθεσίες της πόλης. Το κόστος είναι 170 έως 300 ρουπίες κατά έναν τρόπο, ανάλογα με την απόσταση.

Σημειώστε ότι δεν επιτρέπονται αυτόματα rickshaws μέσα στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες μπορούν να πέσουν στην είσοδο του Trompet Flyover στην εθνική οδό 7 και να πάρουν λεωφορείο (κόστος 10 ρουπίες) στο αεροδρόμιο.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Το αεροδρόμιο του Μπανγκαλόρ εμφανίζει συχνά ομίχλη από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο νωρίς το πρωί. Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, να είστε προετοιμασμένοι για απροσδόκητες καθυστερήσεις πτήσεων.

Πού να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Μπανγκαλόρ διαθέτει ένα ξενοδοχείο διέλευσης, το οποίο άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2014. Τα νέα ξενοδοχεία με επώνυμα σήματα χτίζονται για να καλύψουν τη ζήτηση, αλλά αυτά θα διαρκέσουν για να ολοκληρωθούν. Αυτός ο οδηγός για Bangalore Airport Hotels αποκαλύπτει τις καλύτερες επιλογές. Τα περισσότερα από αυτά είναι παραθεριστικά θέρετρα και κλαμπ στην γύρω περιοχή.