Επισκεφθείτε την El Rancho de las Golondrinas

Το Μουσείο Ζωικής Ιστορίας του Νέου Μεξικού αναδημιουργεί το παρελθόν

Το El Rancho de las Golondrinas (Ranch of the Swallows) είναι ένα ζωντανό μουσείο ιστορίας που αναδημιουργεί τη ζωή στην περιοχή Σάντα Φε στη δεκαετία του 1700 και του 1800. Βρίσκεται σε 200 στρέμματα στο χωριό La Cienega, το μουσείο είναι αφιερωμένο στην ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά του λαού της νοτιοδυτικής περιοχής. Τα αρχικά κτίρια του ξενοδοχείου χρονολογούνται από το 1700. Το μουσείο άνοιξε το 1972, αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό του 18ου και 19ου αιώνα του Νέου Μεξικού.

Το ράντσο βρίσκεται κατά μήκος του Camino Royal, το οποίο συνδέει τη Σάντα Φε με την Πόλη του Μεξικού , με πολλές στάσεις στην πορεία. Η εμπορική διαδρομή περιελάμβανε το ράντσο, το οποίο ήταν ένα paraje, ή επίσημη στάση ανάπαυσης για όσους ταξίδευαν κατά μήκος του δρόμου. Η La Cienega ήταν και εξακολουθεί να είναι μια μικρή αγροτική κοινότητα μόλις λίγα μίλια νότια της Santa Fe.

Η Leonora Curtin αγόρασε το ράντσο το 1932 και αυτή και ο σύζυγός της Yrjo Alfred Palahiemo αφιερώθηκαν στην αποκατάσταση της ιδιοκτησίας. Αποκαθιστούσαν τα κτίρια που βρίσκονταν επί τόπου και έφεραν ιστορικά κτίρια από άλλα μέρη του Νέου Μεξικού. Δημιούργησαν επίσης μερικά κτίρια στο ύφος της ίδιας χρονικής περιόδου με τα άλλα κτίρια.

Το Pino House ήταν μια αγροικία από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 και δίνει στους επισκέπτες μια αίσθηση της ζωής στο Νέο Μεξικό σαν τότε. Τα πρώτα κτίρια στο ράντσο χτίστηκαν σε μια πλατεία με τοίχους και βαριές πόρτες, για να προστατεύσουν εκείνους που έζησαν εκεί από κάθε είδους επίθεση.

Η μεγάλη πόρτα άνοιξε για φορτάμαξες, ζώα και μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων και η μικρότερη πόρτα για άτομα. Μέσα από τις πόρτες υπήρχε ένα πηγάδι, ένα καφενείο ή φούρνος για το ψήσιμο του ψωμιού. Αυτή η περιοχή ήταν η καρδιά του αγροκτήματος. Όταν το ράντσο έχει μέρες του φεστιβάλ, υπάρχει συχνά κάποιος στο κατώφλι που δείχνει πώς έγινε το ψωμί.

Το παρεκκλήσι χρησιμοποιήθηκε από αποίκους, που οι καθολικοί καθολικοί. Ένα βωμό είναι διακοσμημένο με χειροποίητους ξύλινους σταυρούς, αγάλματα και αγίους. Οι ντόπιοι καλλιτέχνες στη δεκαετία του 1990 έχτισαν μια βιτρίνα και τα 14 santeros στους Σταυρούς Σταυρού στους πλευρικούς τοίχους. Ένας εργάτης νερόμυλος δείχνει πώς το σιτάρι ήταν κάποτε αλεσμένο σε αλεύρι. Ένα σχολείο ενός δωματίου με γραφεία και πίνακες υπενθυμίζει στους επισκέπτες πόσο πολύτιμη εκπαίδευση ήταν. Τα μικρά σπίτια περιέχουν πρωτόγονες και ελάχιστες επίπλωσης, όπως έζησαν οι άνθρωποι εκείνες τις μέρες.

Ο Golondrinas κάθε χρόνο διοργανώνει φεστιβάλ και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο για τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν αυτο-καθοδηγούμενη ή ξεναγήσεις. Τα ετήσια φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα το Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορείτε να τα επισκεφθείτε το Σάββατο ή την Κυριακή. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ειδικές δραστηριότητες και διαλέξεις, καθώς και παρουσιάσεις ιστορικού. Υπάρχει επίσης μια αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε αγαθά που σχετίζονται με τις γιορτές. Κατά την επίσκεψη, θυμηθείτε ότι το ράντσο είναι σε εξωτερικούς χώρους. Πάρτε ένα καπέλο, και να είστε βέβαιος να βάλετε στο αντηλιακό. Φορέστε καλά παπούτσια περπατήματος και πίνετε άφθονο νερό.

Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ

Ο εμφύλιος πόλεμος και άλλα , στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, παρέχει μια ματιά στο Νέο Μεξικό κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Δείτε στρατιωτικές ασκήσεις, πρακτικές διαδηλώσεις και επανεκδόσεις των μάχες που διεξήχθησαν στο Νέο Μεξικό.

Το Fiesta de la Familia πραγματοποιείται κάθε Μάιο και απευθύνεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Θα δείτε πώς να στροβιλίζετε το μαλλί, να φτιάχνετε μικρά τούβλα, να μαθαίνετε πώς να κάνετε ένα μπαστούνι, να παίζετε ισπανικά παιχνίδια εποχής και να βλέπετε ένα μαριονέτα. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς να πλένουν ρούχα σε ένα πλυντήριο και να ντύνονται σαν οικιστής.

Η έκθεση Spring Festival and Fiber Arts Fair πραγματοποιείται τον Ιούνιο και καταδεικνύει τη διάτμηση των προβάτων, τη βαφή μαλλιών, την κλώση και την ύφανση και το ψήσιμο του ψωμιού. Υπάρχουν βόλτες με βάρκες και χειροτεχνία για τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ Βότανα & Λεβάντα λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο και παρουσιάζει διαλέξεις και δραστηριότητες σχετικά με τη λεβάντα, καθώς και μια αγορά αφιερωμένη στα προϊόντα λεβάντας και λεβάντας.

Το φεστιβάλ κρασιού Santa Fe πραγματοποιείται το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου, γιορτάζοντας το κρασί και την αμπελουργία στο Νέο Μεξικό. Αγοράστε απευθείας από τους αμπελώνες και απολαύστε τα τρόφιμα και τις τέχνες και τις τέχνες.

Το Viva Mexico , που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, γιορτάζει τη μουσική, τις τέχνες και τη βιοτεχνία και την κουζίνα του Μεξικού. Από το 2017, ο Lucha Libre προστέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ και οι περιπέτειες Wild West Adventures πραγματοποιούνται στις αρχές Αυγούστου Μάθετε ποια ήταν η ζωή στα σύνορα για τους καουμπόι και τους ορεινούς ανθρώπους εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχουν πυροβολισμοί, σώμα καμήλας, ρούχα και άλλα.

Η εκδήλωση της Santa Fe Renaissance πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο, όπου λαμβάνουν μέρος οι jousters, νεράιδες και η βασίλισσα Isabella και ο βασιλιάς Ferdinand. Υπάρχουν jugglers, ένας διαγωνισμός κοστουμιών, χορευτές, παιχνίδια για παιδιά, τρόφιμα και τέχνες και βιοτεχνίες.

Το Φεστιβάλ Συγκομιδής πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Απολαύστε τη γενναιοδωρία της συγκομιδής και λάβετε μέρος στη σύνθλιψη σταφυλιών για το κρασί με τα πόδια. Μάθετε πώς να φτιάχνετε τορτίγια, ψήστε το φρέσκο ​​ψωμί, και τις ρίγες string.

Όπως τα μουσεία ιστορίας ζωής; Να είστε βέβαιος να επισκεφθείτε το Gutierrez-Hubbell House στη νότια κοιλάδα του Albuquerque.

Εάν απολαύσατε το Las Golondrinas, φροντίστε να επισκεφθείτε το ινδικό πολιτιστικό κέντρο Pueblo στο Albuquerque και το Acoma, Sky City.