Οικογένεια Safaris στην Αφρική

Το να πηγαίνετε σε ένα οικογενειακό σαφάρι στην Αφρική θα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και συναρπαστικές διακοπές που θα πάρετε ποτέ. Αλλά, η λήψη της οικογένειάς σας σε σαφάρι στην Αφρική δεν είναι φθηνή, έτσι θέλετε να επιλέξετε τη σωστή περιοδεία σαφάρι και χώρα, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το σωστό σαφάρι για την οικογένειά σας και να σας προσφέρει συμβουλές για τη διατήρηση των παιδιών ευτυχισμένη καθ 'οδόν, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για σαφάρι φιλικές προς την οικογένεια.

Ποια χώρα είναι η καλύτερη για ένα οικογενειακό σαφάρι;

Το καλύτερο μέρος για ένα οικογενειακό σαφάρι είναι η Νότια Αφρική , ειδικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι δρόμοι είναι εξαιρετικοί, που σημαίνει ότι μπορείτε να νοικιάσετε το δικό σας αυτοκίνητο και να ορίσετε το δικό σας χρονοδιάγραμμα. Η ευελιξία είναι το κλειδί όταν έχετε μικρά παιδιά. Μπορείτε να κάνετε στάσεις όταν θέλετε, να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας όταν κουράζουν και να σχεδιάσετε το μήκος των δικών σας δίσκων γύρω από τα πάρκα άγριας φύσης.

Η Νότια Αφρική διαθέτει επίσης πολλά μικρότερα, ιδιωτικά πάρκα άγριας ζωής όπου μπορείτε να δείτε πολλά ζώα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτά τα ιδιωτικά πάρκα παιχνιδιών συχνά διαθέτουν άνετα καταλύματα με πισίνες και μεσημεριανά γεύματα και δείπνα σε μπουφέ. Η διαδρομή Garden and Eastern Cape στην Νότια Αφρική είναι γεμάτη με παραλίες και πάρκα παιχνιδιών σε κοντινή απόσταση, ένας νικηφόρος συνδυασμός με παιδιά.

Τέλος, η Νότια Αφρική φιλοξενεί πολλά πάρκα παιχνιδιών χωρίς ελονοσία , επομένως τα παιδιά δεν χρειάζεται να παίρνουν χάπια ελονοσίας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε κάθε φορά που ένα κουνούπι έρχεται μαζί.

Η χώρα διαθέτει επίσης μερικούς από τους καλύτερους γιατρούς και νοσοκομεία της ηπείρου. Δείτε τις " Top 10 Δραστηριότητες για τα παιδιά στη Νότια Αφρική " για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Κένυα κάνει μια καλή επιλογή γιατί μπορείτε να συνδυάσετε διακοπές στην παραλία στη Μομπάσα με μια νύχτα στο Εθνικό Πάρκο Tsavo, το οποίο απέχει μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο.

Η Τανζανία πιθανότατα προσφέρει την καλύτερη εμπειρία σαφάρι στην Αφρική, αλλά η υποδομή δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή στην Κένυα, εκτός και αν επιμείνετε στο "Βόρειο Κύκλωμα" που περιλαμβάνει τον κρατήρα Serengeti και Ngorongoro. Συνδυάζοντας ένα σαφάρι με τις παραλίες της Ζανζιβάρης κάνει για μια μεγάλη οικογενειακές διακοπές.

Η Ναμίμπια διαθέτει περιοχές χωρίς ελονοσία, μεγάλη ακτογραμμή, αμμόλοφους και καλούς δρόμους. Όμως, η απόσταση μεταξύ των τόπων ενδιαφέροντος είναι σημαντική. Εάν έχετε παιδιά που δεν με απασχολούν μεγάλες κινήσεις, τότε η Ναμίμπια θα κάνει έναν υπέροχο οικογενειακό προορισμό.

Εάν τα χρήματα είναι λιγότερο θέμα, η Μποτσουάνα είναι ένας μεγάλος προορισμός για σαφάρι και δεν απαιτείται πολλή οδήγηση, καθώς πολλά από τα σαφάρι που προσφέρονται είναι fly-in. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα για να εκτιμήσουν αυτές τις διακοπές. όχι μόνο επειδή θα σας κοστίσει περισσότερο από άλλους προορισμούς, αλλά και πολλά σαφάρι περιλαμβάνουν παραδοσιακές βόλτες με κανό μέσω της περιοχής του δέλτα και αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για μικρά παιδιά.

Περιορισμοί της ηλικίας για τον Safaris

Πολλές εκδρομές με σαφάρι έχουν ηλικιακούς περιορισμούς για τα παιδιά και γι 'αυτό το ξεχωριστά κρατημένο και προγραμματισμένο σαφάρι είναι συνήθως καλύτερη επιλογή για όσους ταξιδεύουν με παιδιά κάτω των 12. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες θεωρούν ότι δεν είναι ασφαλές τα μικρά παιδιά να κάθονται στο πίσω μέρος ένα ανοιχτό όχημα σαφάρι ενώ βλέπετε την άγρια ​​φύση.

Τα παιδιά είναι επίσης πιο επιρρεπή σε ηλιακό έγκαυμα, που αρρωσταίνουν ή γενικά η πλήξη σε αυτές τις μεγάλες κινήσεις. Επίσης, όταν βλέπετε την άγρια ​​φύση, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήσυχοι και αυτό είναι μερικές φορές δύσκολο να επιβληθεί με ένα μικρό παιδί.

Ορισμένες επιλογές σαφάρι περιπέτειας όπως κανό ή περπάτημα σαφάρι δεν είναι κατάλληλες για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ορισμένα καταλύματα και κάμπινγκ έχουν επίσης όρια ηλικίας. Τα άγρια ​​ζώα περιφέρονται σε κοντινή απόσταση από τα στρατόπεδα και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για το μικρό παιδί σας εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει τη σκηνή μόνος του. Κάποια καταλύματα ενδέχεται να μην έχουν κατάλληλες επιλογές για φαγητό για μικρά παιδιά ή να διαθέτουν τροφή όλη την ημέρα.

Εάν κάνετε τις δικές σας κρατήσεις, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά επιτρέπεται να παραμείνουν στο κατάλυμα / κάμπινγκ και ποιο είναι το όριο ηλικίας για τις κινήσεις παιχνιδιών.

Κρατώντας τα παιδιά σας ενδιαφέρονται ενώ βρίσκεστε στο Safari

Οι οδηγοί παιχνιδιών μπορεί να είναι μακρύς και λίγο θαμπός, καθώς η επισήμανση της άγριας ζωής μπορεί να είναι δύσκολη (τους αρέσει να φορούν καμουφλάζ).

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που σας βοηθούν να κρατήσετε τα μικρά σας ενδιαφερόμενα:

Συνιστώμενη για οικογένειες Safaris

Ενώ μπορείτε να βρείτε πιο εύκολο να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να κάνετε κράτηση για τα δικά σας σαφάρι, εδώ είναι μερικά εξαιρετικά φιλικά προς την οικογένεια σαφάρι που θα μπορούσατε να συνεχίσετε ή τουλάχιστον να εμπνευσθείτε από:

Κατάλογοι φιλικών προς την οικογένεια Safari Lodging

Βασικά σημεία