Δωρεάν Safaris στην Αφρική

Τα σαφάρι χωρίς ελονοσία υπάρχουν στην Αφρική, υπάρχουν σε διάφορες οικολογικά διαφορετικές περιοχές της Νότιας Αφρικής. Εάν θέλετε να δείτε τα Big Five χωρίς να ανησυχείτε για τη λήψη χάπια ελονοσίας (προφυλακτικά) ή για άλλες προφυλάξεις, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Γιατί να επιλέξετε ένα Safari χωρίς ελονοσία;

Τα σαφάρι χωρίς ελονοσία είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ταξιδεύετε με παιδιά, εάν είστε ηλικιωμένοι, είστε έγκυος ή με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορείτε να πάρετε φάρμακα κατά της ελονοσίας.

Για μερικούς ανθρώπους, ακόμη και η ιδέα της αλίευσης της ελονοσίας είναι αρκετή για να τους αποβάλει ένα ταξίδι στην Αφρική. Εάν συμβαίνει αυτό, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι μπορείτε να απολαύσετε ένα αφρικανικό σαφάρι χωρίς να τρέξετε εκατομμύριο μίλια όταν δείτε ένα κουνούπι.

Ελεύθερη σαφάρι της ελονοσίας στη Νότια Αφρική

Υπάρχουν πολλές περιοχές στη Νότια Αφρική που είναι απαλλαγμένες από ελονοσία και μπορούν να προσφέρουν εμπειρίες παγκόσμιας κλάσης σαφάρι . Ενώ μερικά από τα καλύτερα πάρκα παιχνιδιού της Νότιας Αφρικής δυστυχώς δεν βρίσκονται στη ζώνη χωρίς ελονοσία (όπως το εθνικό πάρκο Kruger και άλλα στις περιοχές Mpumalanga και KwaZulu-Natal) πολλά ιδιωτικά αποθέματα θηραμάτων έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή του Ανατολικού Ακρωτηρίου, Madwikwe, Pilanesberg, και την περιοχή Waterberg. Αυτά τα αποθέματα έχουν μετεγκατασταθεί με επιτυχία σε μεγάλο αριθμό ζώων και εκτός από το Big Five μπορείτε επίσης να δείτε σπάνια θηλαστικά όπως τσίτα και άγρια ​​σκυλιά.

Το Ανατολικό Ακρωτήριο

Η περιοχή του Ανατολικού Ακρωτηρίου είναι πολύ δημοφιλής αφού μπορείτε να συνδυάσετε ένα σαφάρι με μια επίσκεψη στο Κέιπ Τάουν .

Μερικά από τα καλύτερα πάρκα παιχνιδιών στην περιοχή αυτή είναι κατά μήκος της διαδρομής Garden και περιλαμβάνουν:

Επειδή η διαδρομή Garden είναι τόσο δημοφιλής, πολλά πακέτα θα συνδυάζονται μερικές μέρες σε ένα πάρκο παιχνιδιών, με μια επίσκεψη στην παραλία και άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

Madikwe Game Reserve

Το Madikwe βρίσκεται στη βόρεια επαρχία Βορειοδυτικής Νότιας Αφρικής στην άκρη της μεγάλης ερήμου Καλαχάρι, που συνορεύει με τη Μποτσουάνα. Το Madikwe ήταν ιδιωτική γεωργική γη, αλλά με την επιτυχή μετεγκατάσταση περισσότερων από 8000 ζώων ( Operation Phoenix ) στη δεκαετία του '90, η Madikwe κερδίζει τώρα τα βραβεία ως ιστορία επιτυχίας διατήρησης.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Madikwe είναι είτε με πτήσεις τσάρτερ είτε με αυτοκίνητο από το Γιοχάνεσμπουργκ (3,5 ώρες) και το Gaborone στη Μποτσουάνα (1 ώρα). Ένα δημοφιλές add-on για τους επισκέπτες στο Madikwe περιλαμβάνει ένα ταξίδι στο Βικτόρια (αλλά οι καταρράκτες δεν βρίσκονται σε μια ζώνη χωρίς ελονοσία!) Και μερικά από τα καλά Εθνικά Πάρκα της Μποτσουάνα.

Το Madikwe φιλοξενεί μερικά πραγματικά υπέροχα ιδιωτικά καταλύματα και κατασκηνώσεις, μερικά από τα καλύτερα παρατίθενται παρακάτω. Σημειώστε ότι οι επισκέπτες δεν μπορούν να μπουν στο πάρκο χωρίς να παραμείνουν σε ένα από τα καταλύματα. Τα καταλύματα είναι πολυτελή, αλλά με ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα με αυτό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Η καλύτερη διαμονή στο Madiwke περιλαμβάνει:

Το αποθεματικό του παιχνιδιού Pilanesberg

Το Pilanesberg είναι ένα πανέμορφο αμπελουργικό απόθεμα που βρίσκεται στα ερείπια ενός εξαφανισμένου κρατήρα ηφαιστείου κοντά στο Sun City (ένα μεγάλο παραθεριστικό θέρετρο). Ο Pilanesberg δημιουργήθηκε ως αποθεματικό στα τέλη της δεκαετίας του '70 και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται για τα μεγάλα πέντε και πολλά άλλα ζώα, χάρη σε ένα τεράστιο έργο μετεγκατάστασης άγριων ζώων. Μόλις 2 ώρες με το αυτοκίνητο από το Γιοχάνεσμπουργκ, αυτό το πάρκο είναι πολύ προσιτό και είναι δημοφιλές με τοπικές οικογένειες της Νοτίου Αφρικής που διαφεύγουν από την πόλη.

Το Pilanesberg είναι μια εξαιρετική επιλογή για ημερήσιες εκδρομές, ειδικά αν απολαμβάνετε το Sun City. Το πάρκο δεν είναι τεράστιο, αλλά η βλάστηση είναι απίστευτα ποικίλη και το τοπίο είναι πλούσιο και όμορφο. Μπορείτε να επιλέξετε από μια παραδοσιακή κίνηση με σαφάρι, αερόστατο με ζεστό αέρα ή σαφάρι με τα πόδια . Τα καταλύματα του Pilanesberg περιλαμβάνουν το Ivory Tree Game Lodge, Tshukudu, το Kwa Maritane Bush Lodge και το Lodge Bakubung Bush.

Το Pilanesberg είναι ιδανικό για ένα σαφάρι με αυτο-κίνηση . οι δρόμοι δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Ακριβώς έξω από τις πύλες του πάρκου υπάρχουν μερικές επιλογές για λιγότερο δαπανηρή διαμονή με πισίνες και παιδικές χαρές για τα παιδιά. Περιλαμβάνει το θέρετρο Bakgatala που προσφέρει σαλέ και σκηνές. Το Manyane Resort προσφέρει επίσης μια ποικιλία καταλυμάτων, όπως κάμπινγκ, σαλέ και χώρων καραβάνι και είναι πολύ φιλικό προς την οικογένεια.

Συνιστώμενα πακέτα Safari για Pilanesberg:

Η περιοχή Waterberg

Η περιοχή Waterberg βρίσκεται στην επαρχία Limpopo της Νότιας Αφρικής, βορείως του Γιοχάνεσμπουργκ. Τα περισσότερα από τα πάρκα και τα καταλύματα που παρατίθενται παρακάτω δεν απέχουν περισσότερο από 2 ώρες με το αυτοκίνητο από το Γιοχάνεσμπουργκ. Η περιοχή Waterberg είναι απαλλαγμένη από την ελονοσία και γεμίζει με τα ιδιωτικά και εθνικά πάρκα παιχνιδιών. Τα περισσότερα από τα αποθέματα σε αυτόν τον τομέα έχουν αποθεματοποιηθεί γεμάτο παιχνίδι και προσφέρουν όμορφα ορεινά τοπία, καθώς και μεγάλη θέατρα και απίστευτη πτηνοτροφία.

Entabeni Game Reserve

Το Entabeni είναι ένα ιδιωτικό απόθεμα και μπορεί να υπερηφανεύεται για τουλάχιστον 5 οικοσυστήματα, όπως υγροβιότοποι, σκάλες, πεδιάδες και γκρεμούς. Στο Entabeni μπορείτε να απολαύσετε οδηγημένους αγώνες παιχνιδιών, βόλτες με βόλτες, κρουαζιέρες με ηλιοβασίλεμα στη λίμνη, ιππασία και αεροπορικά σαφάρι με ελικόπτερα. Το Entabeni είναι ένα αποθεματικό σαφάρι all-inclusive, τα γεύματα και οι κινήσεις παιχνιδιών περιλαμβάνονται στην τιμή, οπότε δεν θα οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο όταν βρίσκεστε στο αποθεματικό. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπονται στις κινήσεις παιχνιδιών.

Το κατάλυμα περιλαμβάνει το Lakeside Lodge στις όχθες της λίμνης Entabeni και το Wildside Safari Camp.

Welgevonden Game Reserve
Welgevonden είναι δημοφιλής με Σαββατοκύριακα από Γιοχάνεσμπουργκ ψάχνει για κάποια ειρήνη και ηρεμία στο όμορφο νοτιοαφρικανικό θάμνο. Τα μεγάλα πέντε είναι εδώ καθώς και άλλα 30 είδη θηλαστικών και πάνω από 250 είδη πουλιών. Το Welgevonden συνορεύει με το Εθνικό Πάρκο Marakele και τα δύο πάρκα θα αφαιρέσουν σύντομα τους φράχτες τους, ώστε το παιχνίδι να είναι ελεύθερο να περιπλανηθεί σε μια ευρύτερη περιοχή. Τα καταλύματα είναι άφθονα και ποικίλουν μέσα στο αποθεματικό. Μπορείτε να επιλέξετε από το πολυτελές Sediba Game Lodge, Makweti Safari Lodge, ή το Nungubane Lodge για να αναφέρουμε μερικά.

Εθνικό Πάρκο Marakele
Το Marakele βρίσκεται στη μέση της περιοχής Waterberg με όμορφα βουνά ως σκηνικό. Το Marakele σημαίνει "ιερό" στην τοπική γλώσσα Tswana, και είναι σίγουρα ειρηνικό. Όλα τα μεγάλα είδη θηραμάτων από ελέφαντα και ρινόκερο μέχρι τις μεγάλες γάτες καθώς και μια καταπληκτική ποικιλία πτηνών μπορούν να δουν εδώ. Το Marakele δεν πρόκειται να σας προσφέρει μια εμπειρία σαφάρι πολυτελείας. είναι για τους πιο ατρόμητους επισκέπτες του σαφάρι. Χρειάζεστε το δικό σας αυτοκίνητο και προειδοποιήστε ότι ορισμένοι από τους δρόμους είναι σίγουρα προσβάσιμοι μόνο σε ένα όχημα τετρακίνησης. Τα καταλύματα αποτελούνται από δύο κατασκηνώσεις, το Tlopi Tented Camp που έχει επιπλωμένες σκηνές και κάμπινγκ Bontle όπου μπορείτε να φέρετε το δικό σας.

Το Ανδρικό Φυλάκιο και οι Ιπποδρομίες Ιπποδρομιών του Hill Ant
Το Ant's Nest και το Ant's Hill προσφέρουν πολύ φιλική προς την οικογένεια, πολυτελή καταλύματα. Αυτό το ιδιωτικό απόθεμα είναι ένα πραγματικό καταφύγιο τόσο για τα ζώα (πάνω από 40 είδη) όσο και για τους ανθρώπους που αναζητούν υπέροχες διακοπές. Εκτός από τις κινήσεις παιχνιδιών, υπάρχει ιππασία, σαφάρι ελέφαντα, καταστήματα με κρουαζιέρες, κολύμπι και πολλά άλλα.

Mabalingwe Φύση Αποθεμάτων
Το Mabalingwe φιλοξενεί τα μεγάλα 5, αλλά και ιππόκα, καμηλοπάρδαλη, υένα και σαμπού. Υπάρχουν πολλοί τύποι διαμονής, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, των κατασκηνώσεων και των ξενώνων. Το αποθεματικό είναι πολύ φιλικό προς την οικογένεια, και οι τροχαίοι λειμώνες κάνουν το παιχνίδι να βλέπει ένα αεράκι.

Το πολυτελές Itaga Private Game Lodge προσφέρει καταλύματα πέντε αστέρων σε 8 θεματικά σαλέ της Αφρικής και εξαιρετικό φαγητό. Οι δίσκοι παιχνιδιών οργανώνονται σε ανοιχτά οχήματα 4x4 με έμπειρο ranger.

Αποθεματικό του παιχνιδιού Kololo
Το Kololo είναι ένα μικρό αποθεματικό με κυματοειδείς λιβάδια που υποστηρίζουν πολλά είδη αντιλόπης, όπως impala, kudu και wildebeest. Δεν θα δείτε τα Big Five εδώ, αλλά είναι εύκολο να οδηγήσετε στα άλλα πάρκα γύρω από το ξενοδοχείο (π.χ. Welgevonden) και να τα δείτε όλα. Η διαμονή περιλαμβάνει μια ποικιλία από σαλέ και κατασκηνώσεις.

Tswalu Kalahari Reserve - Επαρχία Βόρειου Κέιπ Τάουν

Το Tswalu βρίσκεται στην επαρχία του Βορείου Ακρωτηρίου και φιλοξενεί περισσότερα από 70 είδη θηλαστικών. Ιδιόκτητο και εκμεταλλευόμενο από μια τοπική οικογένεια εξόρυξης (ο Oppenheimers) Tswalu εξακολουθεί να είναι έργο διατήρησης σε εξέλιξη, αλλά αυτό που υπάρχει ήδη μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία σαφάρι στην Αφρική. Τα καταλύματα είναι πολυτελή και μπορείτε να επιλέξετε από δύο ξενώνες, το απομονωμένο Tarkuni και το The Motse. Τα παιδιά όλων των ηλικιών είναι ευπρόσδεκτα. Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στο Tswalu είναι να πετάξετε μέσα.

Μια σημείωση σχετικά με την ελονοσία

Η φήμη της ελονοσίας ως νόσου δολοφονίας είναι σίγουρα κερδίσει, αλλά τα αριθμητικά στοιχεία της θνησιμότητας αντικατοπτρίζουν κυρίως την ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη στην Αφρική. Η συντριπτική πλειονότητα των τουριστών που παίρνουν την ελονοσία ανακάμπτουν εντελώς δεδομένου ότι έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και γιατρούς, καθαρό νερό και τρόφιμα. Η ελονοσία μπορεί επίσης να αποφευχθεί με τις σωστές προφυλάξεις ... περισσότερα για την αποφυγή της ελονοσίας.