Πότε να χρησιμοποιήσετε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να κλείσετε ταξίδι στην Αφρική

5 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε έναν ταξιδιωτικό ειδικό της Αφρικής

Όχι κάθε ταξίδι στην Αφρική απαιτεί να περάσετε από έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, αλλά για πολλές διακοπές, είναι πιο λογικό να πάτε με μια εταιρεία που ειδικεύεται στο ταξίδι στην Αφρική. Αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα εάν σχεδιάζετε ένα μακρύ Σαββατοκύριακο στο Μαρακές , τότε είναι απλό θέμα να κάνετε κρατήσεις πτήσεων και να βρείτε το σωστό Riad για να μείνετε. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς αν επισκέπτεστε το Κέιπ Τάουν για μια εβδομάδα.

Μπορεί να χάσετε μερικές συμβουλές ή εκπτώσεις εμπιστευτικών πληροφοριών που μπορεί να προσφέρει ένας εξειδικευμένος ταξιδιωτικός πράκτορας, αλλά θα έχετε ακόμα έναν υπέροχο χρόνο με ένα βιβλίο οδηγιών για να το οδηγήσετε.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα με την κράτηση ενός ταξιδιού ανεξάρτητα, αλλά αυτό δεν ισχύει για πολλές αφρικανικές διαδρομές. Ναι, οι εταιρείες περιοδεία παίρνουν ένα ποσοστό από αυτό που πληρώνετε για το ταξίδι. Αλλά οι εκπτώσεις που μπορούν να περάσουν στους πελάτες τους μέσω των σχέσεών τους με τις ιδιοκτησίες και τους φορείς εκμετάλλευσης εδάφους, συχνά υπερβαίνουν το κόστος. Και έχω κλείσει μερικά υπέροχα ταξίδια με τους φορείς εκμετάλλευσης του προϋπολογισμού που χρησιμοποιούν τοπικές μεταφορές, που με έσωσαν τόσο χρόνο όσο και χρήματα. Το κλειδί είναι να βρείτε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα που ειδικεύεται στην περιοχή που θέλετε να επισκεφθείτε.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να κλείσετε ταξίδι στην Αφρική;

1. Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε σαφάρι . Είναι σχεδόν αδύνατο να σχεδιάσετε ένα καλό δρομολόγιο σαφάρι χωρίς βοήθεια από έναν ειδικό, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά στην Αφρική .

Υπάρχει μια συντριπτική ποσότητα σαφάρι για να διαλέξετε, πόσο μάλλον προορισμούς . Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καταλυμάτων, που κυμαίνονται από απλά κάμπινγκ έως πολυτελείς εξοχικές κατοικίες με πισίνα βουνού και προσωπικό μπάτλερ. Μπορείτε να απολαύσετε ένα σαφάρι σε ένα τζιπ, κανό, αερόστατο και βάρκα. Μπορείτε να εντοπίσετε την άγρια ​​φύση από το πίσω μέρος ενός αλόγου, μιας καμήλας ή ενός ελέφαντα.

Μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα σε ένα κοπάδι από ζέβρα, ή να περάσετε ένα απόγευμα παίζοντας ποδόσφαιρο με παιδιά Maasai. Υπάρχουν εποχές βροχών και ξηρές εποχές που επηρεάζουν την ποιότητα των δρόμων, τα μοντέλα άγριας πανίδας και τις θέσεις κατασκήνωσης.

Υπάρχουν πολλά για το σχεδιασμό ενός σαφάρι και είναι πολύ χρονοβόρο να το καταλάβεις μόνος σου. Ενώ μου αρέσει να κάνετε κράτηση μέσω τοπικών φορέων για να διασφαλίσετε ότι τα χρήματά μου παραμένουν στην τοπική οικονομία - αν είναι το πρώτο σας σαφάρι, βιβλίο με υπεύθυνο γραφείο στη χώρα σας. Είναι πιο εύκολο να επικοινωνείτε με κάποιον στη ζώνη ώρας σας. Είναι επίσης πιο εύκολο να πληρώσετε για υπηρεσίες στο δικό σας νόμισμα, χωρίς να ανησυχείτε για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα τέλη τραπεζικής μεταφοράς.

2. Εάν ταξιδεύετε σε περισσότερες από μία χώρες ή ταξιδεύετε λιγότερο από ένα μήνα . Η Αφρική είναι τεράστια και η υποδομή δεν είναι τόσο μεγάλη σε πολλές χώρες. Αυτό σημαίνει ότι η μετάβαση από το Α στο Β μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν γνωρίζετε τις διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς. Ακόμα κι αν ανακαλύψετε ότι μπορείτε να πάρετε από την Arusha στο Kigali στην Air Rwanda, οι πιθανότητες είναι ότι το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή και θα μπορούσατε να χάσετε την παρακολούθηση αυτών των γορίλλων. Εάν έχετε αρκετούς μήνες για να καλύψετε μια περιοχή, τότε προφανώς ο χρόνος δεν είναι τόσο θέμα και περιμένετε μερικές επιπλέον ημέρες για να πιάσετε ένα πλοίο ή λεωφορείο δεν είναι πρόβλημα.

Αλλά αν έχετε μόνο δύο εβδομάδες για να περάσετε στην Αφρική, αξίζει να χρησιμοποιήσετε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα.

Τα δρομολόγια αεροπορικών δρομολογίων στην Αφρική παραμένουν κάπως ευέλικτα, δεν είναι πάντα εύκολο να κάνετε κράτηση ανεξάρτητα και οι υπηρεσίες ναύλωσης μπορούν επίσης να είναι σποραδικές. Κράτηση όλων των μεταφορών σας στο σαφάρι σας / διακοπές με μια εταιρεία περιοδεία θα βοηθήσει αν τα σχέδια αλλάζουν. Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου με έναν οδηγό από μια αξιόπιστη εταιρεία είναι πρωταρχικής σημασίας δεδομένου ότι θα είστε πολύ εξαρτημένοι από αυτούς για την οδήγηση, την πλοήγηση, την καθοδήγηση και τις γλωσσικές δεξιότητές σας. Ακόμη και αν σχεδιάζετε να δείτε διάφορα μέρη μέσα στην ίδια χώρα, η χρήση ενός tour operator θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το χρόνο σας. Η κάλυψη 100 μιλίων στην Τανζανία μπορεί να πάρει όλη την ημέρα κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων και σε ορισμένες περιοχές και εθνικά πάρκα. Χρειάζεστε την εξειδικευμένη γνώση ή θα καταλήξετε να περάσετε όλο το χρόνο που ταξιδεύετε μεταξύ των χώρων και δεν τους απολαμβάνετε.

3. Εάν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες και επιθυμίες . Εάν είστε χορτοφάγος, έγκυος, διαβητικός, ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, δεν μπορείτε να περπατήσετε βήματα, να τρομοκρατηθείτε από την αλλοίωση της ελονοσίας ή να έχετε ιδιαίτερες επιθυμίες για να δείτε συγκεκριμένα ζώα, ανθρώπους, τέχνη, μουσική - να χρησιμοποιήσετε ταξιδιωτικό πράκτορα. Εάν θέλετε τα παιδιά σας να τρώνε στις 6 μ.μ., χρειάζεστε ψυγείο για να αποθηκεύσετε τα φάρμακά σας ή θα θέλατε να ψωνίσετε σε μια τοπική αγορά - ένας εξειδικευμένος ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να σας κάνει να συμβεί για σας. Είναι διακοπές σας, αφήστε κάποιον άλλο να ανησυχεί και να προγραμματίζει για σας. Η χρήση ταξιδιωτικού πράκτορα σημαίνει επίσης ότι έχετε κάποιον που είναι υπόλογος σε σας αν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με αυτό που έχετε προγραμματίσει και πληρώσει. Για να πάρετε μια ιδέα για το τι προσφέρεται για όσους έχουν ειδικά συμφέροντα, ελέγξτε το "ειδικό τμήμα ενδιαφέροντος για την Αφρική".

4. Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε υπεύθυνα . Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε εάν ένα ακίνητο ανήκει σε τοπικό επίπεδο, εάν το προσωπικό του αντιμετωπίζεται καλά ή εάν είναι πραγματικά περιβαλλοντικά συνειδητό. Δεδομένου ότι το "φιλικό προς το περιβάλλον" είναι σχεδόν ένας όρος μάρκετινγκ σε αυτό το σημείο, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας είναι πραγματικά υπεύθυνο είναι να χρησιμοποιήσετε έναν πράκτορα ταξιδιών που κτηνοτρόφους κάθε ιδιοκτήτη και φορέα εδάφους που πληρώνετε. Ακολουθεί ένας καλός κατάλογος υπεύθυνων ταξιδιωτικών πρακτόρων με τον οποίο γνωρίζω.

5. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια και την ασφάλεια. Οι περισσότερες χώρες της Αφρικής είναι σταθερές και ασφαλείς, αλλά συμβαίνουν πολιτικές και φυσικές καταστροφές. Ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας παραμένει ενημερωμένος με τις εκλογές, τους καιρούς και τους τομείς υψηλής εγκληματικότητας. Μια μικρή αψιμαχία στη βόρεια Κένυα μπορεί να μην κάνει πρωτοσέλιδα νέα, αλλά ένας ειδικός τουριστικός πράκτορας θα το γνωρίζει και μπορεί να ανακατευθύνει το σαφάρι σας για να σας κρατήσει ασφαλές. Αν η περίοδος των βροχών είναι πολύ βαριά στη Νότια Αφρική - τότε ίσως μια καλή ιδέα να αλλάξετε το δρομολόγιό σας για να συμπεριλάβετε περισσότερες εσωτερικές πτήσεις αντί για οδικές μεταφορές. Αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί μόνος σας. Πολλά τοπικά καταλύματα και ξενοδοχεία δεν μπορούν να δεχτούν ξένες πιστωτικές κάρτες, οπότε οι κρατήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε επίπονες τραπεζικές μεταφορές, που επίσης δεν είναι ασφαλείς.