ΑΤΜ στην Ελλάδα - Χρήματα στην Ελλάδα -

Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ελληνικά ΑΤΜ

Η λήψη μετρητών από ΑΤΜ στην Ελλάδα είναι πιο δημοφιλής από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο ανταλλαγής χρημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πληρώνετε μόνο τη συνήθη τραπεζική αμοιβή και όχι μια προμήθεια, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πολιτική της τράπεζάς σας. Γενικά, θα έχετε επίσης την καλύτερη διαθέσιμη συναλλαγματική ισοτιμία .

Τα ATMs Streetside εξακολουθούν να είναι τα πιο κοινά, αν και μερικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και ταβέρνες μπορεί να έχουν ένα.

Σημείωση: σε πολυάσχολες τουριστικές τοποθεσίες, είναι πολύ συνηθισμένο τα μηχανήματα να εξαντλούν χρήματα τα Σαββατοκύριακα και να παραμείνουν κενά μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να πάρει τόσο χαμηλά χρήματα ότι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα.

Ειδική συμβουλή: Αυτός παίρνει μια μικρή γενναιότητα εάν δεν διαβάζετε ελληνικά, αλλά μπορεί κυριολεκτικά να αποπληρωθεί. Τα ελληνικά ΑΤΜ με πινακίδες στα αγγλικά ή σε άλλες γλώσσες γενικά δεν έχουν χρήματα πρώτα. Τα ολο-ελληνικά ΑΤΜ δέκα πόδια μακριά θα έχουν συχνά Ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν βάλετε την κάρτα σας σε ένα από αυτά τα ελληνικά ATM, η οθόνη θα εμφανιστεί στα αγγλικά.

Ένα ακόμα πράγμα Πολλές ελληνικές τράπεζες έχουν τα ΑΤΜ τους σε κλειστούς χώρους γυάλινους χώρους ακριβώς έξω από την ίδια την τράπεζα. Οι πόρτες θα κλειδωθούν, αλλά θα υπάρχει ένας αναγνώστης καρτών. Η κάρτα ΑΤΜ, από οποιαδήποτε χώρα, θα ανοίξει την κλειδαριά. Απλώς το σύρετε και εισάγετε.

Να είστε έξυπνοι - να προγραμματίσετε μπροστά έτσι δεν χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ στις μικρές ώρες της νύχτας . Ενώ τα περιστατικά είναι σπάνια, αυτή είναι μια καλή πολιτική που ακολουθείται όπου και αν βρίσκεστε στη γη, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ενώ το χειρότερο της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης μπορεί να ηρεμήσει, σε περιόδους αβεβαιότητας, τα ΑΤΜ δεν μπορούν να ξαναγεμίσουν στο χρονοδιάγραμμα.

Οι συγχωνεύσεις των τραπεζών μειώνουν επίσης τον αριθμό τους σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, καθώς συνδυάζονται οι προηγούμενοι ανταγωνιστές. Έχετε πάντα αρκετά μετρητά έκτακτης ανάγκης για λίγες μέρες.

Ελέγξτε τον πίνακα ανακοινώσεων της Ελλάδας για Επισκέπτες για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη χρήση ΑΤΜ και πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά