Εαρινό ταξίδι στην Ιταλία

Γιατί επισκεφθείτε την Ιταλία την άνοιξη

Η άνοιξη είναι μια ωραία στιγμή για να ταξιδέψετε στην Ιταλία. Οι θερμοκρασίες ζεσταίνονται, τα λουλούδια είναι σε άνθιση, και υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες παρά το καλοκαίρι. Ας δούμε τι έχει να προσφέρει η Ιταλία την άνοιξη.

Γιατί Ταξίδι στην Ιταλία την άνοιξη;

Άνοιξη του καιρού και του κλίματος στην Ιταλία

Η άνοιξη είναι γενικά ευχάριστη στις περισσότερες περιοχές της Ιταλίας, αν και είναι δυνατή η βροχή και ακόμη και το χιόνι στις αρχές της άνοιξης. Τα περισσότερα μέρη της Ιταλίας παίρνουν λιγότερες βροχοπτώσεις την άνοιξη από το φθινόπωρο. Προς το τέλος της άνοιξης, οι θερμοκρασίες μπορούν να πάρουν αρκετά ζεστό και μπορείτε να απολαύσετε υπαίθρια τραπεζαρία και να κολυμπήσετε στη θάλασσα ή την πισίνα του ξενοδοχείου. Βρείτε ιστορικές καιρικές και κλιματολογικές πληροφορίες για μεγάλες ιταλικές πόλεις στην Ιταλία Travel Weather.

Εαρινό Φεστιβάλ στην Ιταλία

Τα κυριώτερα σημεία της άνοιξης είναι τα φεστιβάλ άνοιξης και λουλουδιών, η Μεγάλη Εβδομάδα και οι υπαίθριες συναυλίες που ξεκινούν τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Οι εθνικές αργίες είναι η Δευτέρα του Πάσχα (la pasquetta), η 25η Απριλίου (Ημέρα Απελευθέρωσης), η 1η Μαΐου (Ημέρα Εργασίας) και η 2η Ιουνίου (Festa della Repubblica). Αυτές τις μέρες, τα περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες θα κλείσουν αλλά πολλά μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα είναι συνήθως ανοιχτά. Φεστιβάλ, συναυλίες και πομπές είναι επίσης κοινά.

Εδώ είναι περισσότερα για αυτές τις ανοιξιάτικες διακοπές και φεστιβάλ:

Επισκεφθείτε τις πόλεις της Ιταλίας την άνοιξη

Η άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας.

Τα θερμότερα και τουριστικά πλήθη του καλοκαιριού δεν έχουν φτάσει και περισσότερες ώρες το φως της ημέρας δίνουν περισσότερο χρόνο για περιηγήσεις και επισκέψεις σε υπαίθριους χώρους που μερικές φορές κλείνουν το σούρουπο. Παρόλο που θα βρείτε ακόμα τιμές ξενοδοχείων και διαμονής την άνοιξη, η Μεγάλη Εβδομάδα και η 1η Μαΐου μπορεί να θεωρηθεί η υψηλή σεζόν σε πολλές πόλεις.

Άνοιξη έξω από τις τουριστικές περιοχές

Αν είστε μακριά από μεγάλες τουριστικές περιοχές, θα βρείτε μουσεία και αξιοθέατα έχουν μικρότερες ώρες από ό, τι το καλοκαίρι. Ορισμένα πράγματα μπορεί να είναι ανοιχτά μόνο τα σαββατοκύριακα. Τα παραθαλάσσια θέρετρα και οι χώροι κατασκήνωσης μόλις ανοίγουν και οι ξενοδοχειακές πισίνες ενδέχεται να παραμένουν κλειστές στις αρχές της άνοιξης. Οι παραλίες θα είναι λιγότερο γεμάτες και η κολύμβηση στη θάλασσα μπορεί να είναι δυνατή στα τέλη της άνοιξης. Η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για πεζοπορία και θέατρα αγριολούλουδα. Θα βρείτε πολλά μικρά πανηγύρια και φεστιβάλ, ειδικά φεστιβάλ τροφίμων ή sagre, και οι υπαίθριες εμφανίσεις ξεκινούν στα τέλη της άνοιξης.

Ιταλικό φαγητό την άνοιξη

Τα κορυφαία τρόφιμα της άνοιξης περιλαμβάνουν τις αγκινάρες (carciofi), τα σπαράγγια (ασπαράγια) και το ελαφρύ αρνί (agnello). Αναζητήστε αφίσες που αναγγέλλουν μια σαγκάρα ή μια τοπική έκθεση για carciofi, ασπαράκι ή ψάρι την άνοιξη - δείτε τι είναι sagra ;

Έτοιμο για Ταξίδια - Συσκευασία για Άνοιξη

Πάρτε ένα πουλόβερ, ένα ελαφρύ μπουφάν (βαρύ μπουφάν για βουνά ή νωρίς την άνοιξη), ανθεκτικά παπούτσια που μπορούν να φορεθούν στη βροχή, ένα μαντήλι και μια ομπρέλα αν και όταν βρέχει είναι εύκολο να αγοράσετε μια φτηνή ομπρέλα στους δρόμους στις περισσότερες πόλεις.

Την αργά την άνοιξη, ίσως θελήσετε να συσκευάσετε και το μαγιό και τα σανδάλια σας.

Πότε θα ταξιδέψετε στην Ιταλία

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποια εποχή είναι σωστή για εσάς, ανατρέξτε στο τμήμα ταξιδίων Πότε θα μεταβείτε στην Ιταλία.