Πώς να διδάξει τα μικρά παιδιά να Snorkel

Εάν κάνετε διακοπές στην παραλία ή μια οικογενειακή κρουαζιέρα σε έναν τροπικό προορισμό, η εισαγωγή ενός παιδιού στον θαυμάσιο κόσμο κάτω από τη θάλασσα μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ακόμη και μαγική εμπειρία - ειδικά εάν έχει δείξει ενδιαφέρον για ψάρια, θαλάσσιες χελώνες, αστερίες και άλλη θαλάσσια ζωή.

Αν το ψαροντούφεκο ακούγεται σαν κάτι που θα το απολάμβανε το παιδί σας, το καλύτερο σχέδιο είναι να διδάξετε τα βασικά πριν φύγετε από το σπίτι σας.

Καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσετε την αναπνευστική άσκηση

Συνήθως, η ηλικία 5 ή 6 είναι μια καλή εποχή για να μάθετε τα βασικά στοιχεία του ψαροντούφεκου.

Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλα για να αισθάνεται άνετα στην πισίνα, δεν είναι πολύ νωρίς για να την εισαγάγει στον εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Είτε ξεκινά από την μπανιέρα ή το ρηχό άκρο της πισίνας, ας παίξει με το αναπνευστήρα και μάσκα στο ρηχό νερό. Εάν είναι εξοικειωμένος με μια μάσκα ή αναπνευστήρα και ο εξοπλισμός δεν αισθάνεται σαν μια αγγαρεία ή μια αποστολή, είναι πολύ πιο πιθανό να αισθάνεται άνετα όταν τελικά το δοκιμάζει στον ωκεανό.

Πώς να διδάξει τα παιδιά να Snorkel

Χρόνος που απαιτείται: 1 έως 2 ώρες

Εδώ είναι πώς:

  1. Εάν το παιδί σας εξακολουθεί να παίρνει λουτρά, ξεκινήστε τα μαθήματα αναπνευστικής άσκησης στην μπανιέρα πριν το ταξίδι σας. Τα μικρά παιδιά θα αγαπήσουν αυτήν την ιδέα. Ελαφρώς μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν στο ρηχό τέλος μιας πισίνας.
  2. Η συνηθισμένη χρήση του εξοπλισμού για κολύμβηση με αναπνευστήρα μπορεί να πάρει χρόνο. Ξεκινήστε με τη μάσκα προσώπου χωρίς το αναπνευστήρα. Έχετε τη θέση του παιδιού σας ακριβώς μπροστά από τη μάσκα προσώπου στο πρόσωπό του.
  3. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα προσώπου ταιριάζει καλά. Τα περισσότερα παιδιά δεν τους αρέσει όταν διαρρέουν νερό. Εισάγετε το παιδί σας εισπνέοντας τη μύτη του. Αυτό θα πρέπει να κάνει τη μάσκα να κολλήσει στο πρόσωπό της.
  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξομαλύνει όλα τα αδέσποτα μαλλιά. Το νερό θα διαρρεύσει στη μάσκα προσώπου μέσω οποιωνδήποτε κλώνων μαλλιών.
  2. Τώρα, τραβήξτε το λουρί της μάσκας πάνω από το κεφάλι του παιδιού σας και στη θέση του. Πολλά παιδιά μισούν την αίσθηση του λαστιχένιου ιμάντα που τραβάει στα μαλλιά τους. Τραβήξτε τον ιμάντα με τρόπο που ελαχιστοποιεί το τράβηγμα των μαλλιών.
  3. Εάν το παιδί σας είναι απογοητευμένο, σταματήστε και δοκιμάστε άλλη μια φορά. Μόλις είναι άνετα με τη μάσκα, δοκιμάστε να προσθέσετε το αναπνευστήρα.
  1. Αφήστε το παιδί σας να παίξει με το αναπνευστήρα και να πάρει το κρέμασμα της αναπνοής μέσα από αυτό. Ο αναπνευστήρας δεν χρειάζεται να βιδώνεται μέσω του βρόχου στη μάσκα προσώπου. Απλά το τοποθετήστε ανάμεσα στη μάσκα προσώπου και στο πρόσωπο του παιδιού σας. Όταν ένα παιδί πανικοβάλλεται κατά την ψαροντούφεκο, είναι συνήθως επειδή δεν έχει καταφέρει να αναπνεύσει από το στόμα του. Είναι σημαντικό να την αφήσετε να ασκείται σε ρηχά νερά μέχρι να αισθανθεί σίγουρη.
  2. Μόλις κάνετε διακοπές, κάντε μια αναπνευστική άσκηση σε μια πισίνα. Ξεκινήστε στην παιδική πισίνα ή στο ρηχό άκρο της μεγάλης πισίνας. Πετάξτε αντικείμενα στο πάτωμα της πισίνας και αφήστε το παιδί σας να κοιτάξει πάνω τους μέσα από τη μάσκα. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας με το παιδί σας όρθια, με το πρόσωπο προς τα κάτω στο νερό πριν επιχειρήσετε να κάνετε αναπνευστήρα ενώ κολυμπάτε.
  3. Όταν τελικά δοκιμάσετε ψαροντούφεκο στην πραγματική ζωή στη θάλασσα, βρείτε ένα ήρεμο μέρος, όπως ένας προστατευμένος όρμος ή μια λιμνοθάλασσα. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την παρουσία θαλάσσιων ζώων, χωρίς να ανησυχούν για πρήξιμο. Τα μεγάλα κύματα μπορούν πρώτα να ξεσηκώσουν ένα παιδί.
  4. Φέρτε μαζί τα φτερά νερού, το kickboard, το γιλέκο ζωής ή το noodle της πισίνας κάτω από το στήθος και τις μασχάλες, έτσι ώστε η ενέργεια του παιδιού σας να μην εξαντλείται απλώς να παραμείνει στη ζωή κατά την κολύμβηση με αναπνευστήρα.
  5. Αν κάνει το παιδί σας πιο άνετο, αρχίστε με τη σύνδεση. Κρατήστε τα χέρια στο νερό, ώστε το παιδί σας να γνωρίζει πού βρίσκεστε. Εάν αποσυνδεθείτε, μείνετε πολύ κοντά.

Συμβουλές:

Εξοπλισμός:

Εάν αγοράζετε εξοπλισμό για το παιδί σας, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ακριβό σετ αναπνευστήρα αλλά επιλέξτε ένα με φούστα μάσκας σιλικόνης αντί για πλαστικό.

Οι φούστες με μάσκα από σιλικόνη παρέχουν στενότερη σφράγιση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τους φακούς πριν από την πρώτη χρήση. Υπάρχει συχνά μια ταινία που τους αφήνεται από την παραγωγή που μπορεί να ομίξει επάνω.

Αγοράστε ένα junior set snorkel (ηλικίας 6 ετών και άνω) στο Amazon

Μεγάλοι προορισμοί για κολύμπι με παιδιά

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher