Αφιερώσεις της Ημέρας της Απελευθέρωσης στην Ιταλία

25 Απριλίου Εκδηλώσεις και τοποθεσίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία

Η Ημέρα της Απελευθέρωσης, ή η Festa della Liberazione, στις 25 Απριλίου, είναι μια εθνική αργία που χαρακτηρίζεται από τελετές, ιστορικές εκδηλώσεις και εορτασμούς που τιμούν το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία. Πολλές πόλεις διοργανώνουν εκθέσεις, συναυλίες, φεστιβάλ τροφίμων ή ειδικές εκδηλώσεις. Όπως οι εορτασμοί της ημέρας D στις ΗΠΑ και αλλού, είναι επίσης μια μέρα που η Ιταλία τιμά τους νεκρούς του πολέμου και βετεράνους, που ονομάζονται combattenti ή μαχητές.

Οι περισσότερες πόλεις και οι μικρότερες πόλεις εξακολουθούν να κουδουνίζουν για να τιμήσουν την ημέρα της απελευθέρωσης για την Ιταλία, ενώ στεφάνια τοποθετούνται σε μνημεία πολέμου.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες μεγάλες ιταλικές διακοπές, οι περισσότεροι σημαντικοί χώροι και μουσεία είναι ανοιχτά την Ημέρα Απελευθέρωσης, αν και οι επιχειρήσεις και ορισμένα καταστήματα είναι πιθανό να κλείσουν. Μπορεί επίσης να συναντήσετε ειδικά εκθέματα ή εξαιρετικά ανοίγματα περιοχών ή μνημείων που συνήθως δεν είναι ανοιχτά στο κοινό.

Δεδομένου ότι οι διακοπές της Ημέρας Εργασίας από την 1η Μαΐου πέφτουν λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, οι Ιταλοί συχνά παίρνουν πόντε ή γέφυρα για να έχουν παρατεταμένες διακοπές από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 1 Μαΐου. Συνεπώς, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι πολύ γεμάτη σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε μουσεία ή κορυφαίες τοποθεσίες, καλό θα ήταν να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτά και να αγοράσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων .

Επισκεφθείτε τοποθεσίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία

Η 25η Απριλίου είναι μια καλή μέρα για να επισκεφθείτε μία από τις πολλές τοποθεσίες, ιστορικά μνημεία, πεδία μάχης ή μουσεία που σχετίζονται με τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένα από τα πιο γνωστά sites του Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία είναι το Montecassino Abbey , το site μιας μεγάλης μάχης κοντά στο τέλος του πολέμου. Αν και σχεδόν ολοκληρωτικά καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς, η μονή ανακατασκευάστηκε γρήγορα και εξακολουθεί να λειτουργεί ως μοναστήρι. Το Montecassino Abbey, που βρίσκεται ψηλά σε ένα λόφο στο μέσο της διαδρομής ανάμεσα στη Ρώμη και τη Νάπολη, αξίζει να επισκεφθείτε την όμορφη βασιλική με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες, το μουσείο με ιστορικά αναμνηστικά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και υπέροχη θέα.

Χιλιάδες Αμερικανοί πέθαναν στην Ευρώπη κατά τους Παγκόσμιους Πολέμους Ι και ΙΙ και η Ιταλία διαθέτει δύο μεγάλα αμερικανικά νεκροταφεία που μπορούν να επισκεφθούν. Το αμερικανικό νεκροταφείο της Σικελίας-Ρώμης στο Nettuno είναι νότια της Ρώμης (βλ. Νότιο χάρτη του Λάτσιο ) και είναι προσβάσιμο με το τρένο. Το αμερικανικό νεκροταφείο της Φλωρεντίας, νότια της Φλωρεντίας, είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο από τη Φλωρεντία.

Για περισσότερους ιστότοπους του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου που μπορείτε να επισκεφτείτε, δείτε το εξαιρετικό βιβλίο της Anne Leslie Saunders, Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για τοποθεσίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία .

25 Απριλίου Φεστιβάλ στη Βενετία:

Η Βενετία γιορτάζει ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της, το Festa di San Marco, για τον Άγιο Μάρκο, τον πολιούχο της πόλης. Το Festa di San Marco γιορτάζεται με ρεγκάτα των gondoliers, μια πομπή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και ένα φεστιβάλ στην πλατεία Piazza San Marco ή στην πλατεία του Αγίου Μάρκου . Αναμείνετε μεγάλα πλήθη στη Βενετία στις 25 Απριλίου και αν επισκέπτεστε την πόλη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φροντίστε να κλείσετε το ξενοδοχείο της Βενετίας εκ των προτέρων.

Η Βενετία επίσης γιορτάζει την παραδοσιακή festa del Bocolo ή ανθισμένο τριαντάφυλλο, μια μέρα που οι άνδρες παρουσιάζουν τις γυναίκες στη ζωή τους (φίλες, συζύγους ή μητέρες) με κόκκινο τριαντάφυλλο ή μποκολό .