Συμβουλές για την κατανάλωση ψαριών στην Ιταλία

Τι ψάρι θα βρείτε στην Ιταλία και πώς εξυπηρετείται;

Η τεράστια ακτογραμμή της Ιταλίας παρέχει πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να φάει φρέσκο ​​ψάρι ή ιχθύς στα ιταλικά. Αλλά όταν βλέπετε το μενού μπορεί να αναρωτιέστε ποιο είδος ψαριού θα πάρετε. Σχεδόν ό, τι ζει στη θάλασσα χρησιμοποιείται στην ιταλική κουζίνα και πολλά από τα ψάρια και τα οστρακοειδή που βλέπετε δεν βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προετοιμασία των θαλασσινών στην Ιταλία μπορεί επίσης να είναι διαφορετική από αυτή που συνηθίζετε στο σπίτι.

Πώς είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά που σερβίρονται στην Ιταλία;

Τα ψάρια σερβίρονται με διάφορους τρόπους, αλλά ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι η σχάρα. Αν είναι ένα μικρό ψάρι, θα μαγειρευτεί και θα σερβίρεται ολόκληρο. Ορισμένα εστιατόρια φέρνουν ακόμα το ωμό ψάρι στο τραπέζι σας πριν από την προετοιμασία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θέλετε και να δείτε ότι είναι φρέσκο.

Οι άνθρωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες μερικές φορές εκπλήσσονται ότι τα ψάρια που διέταξαν τους εξυπηρετούνται ολόκληρα, το κεφάλι και όλα. Μην ανησυχείτε, συχνά το προσωπικό αναμονής θα σας παρουσιάσει ολόκληρο το ψάρι και στη συνέχεια θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να το απομυθοποιήσετε. Εάν δεν το κάνουν, μπορείτε συνήθως να τους ζητήσετε να το κάνουν για εσάς.

Οι γαρίδες, ή το scampi, συχνά σερβίρονται στο κέλυφος, συνήθως με το κεφάλι ακόμα πιο μακριά, και θα πρέπει να αφαιρέσετε τα κελύφη από τον εαυτό σας. Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, οι γαρίδες που μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο είναι συνήθως πιο γευστικές. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε στο ιταλικό μενού ότι υπάρχουν περισσότεροι τύποι γαρίδας στην Ιταλία από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι μύδια και τα μύδια, το βούγκολ και το τσζέ , σερβίρονται επίσης στα κοχύλια τους και μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό ή σε πιάτο ζυμαρικών. Οι μύδια σερβίρονται συχνά σε μια απλή σάλτσα λευκού κρασιού, ενώ τα μύδια παρασκευάζονται συχνά σε μια ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Οι περισσότερες περιφέρειες της Ιταλίας συνορεύουν με την ακτή και κάθε περιφέρεια έχει τη δική της σπεσιαλιτέ από θαλασσινά ή θαλασσινά, αλλά ένα κοινό πιάτο ζυμαρικών για τους λάτρεις των θαλασσινών είναι τα spaghetti allo scoglio ή τα σπαγγέτι των σκαφών με διάφορα οστρακοειδή.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είναι το χταπόδι, το polpo , το οποίο σερβίρεται σε πολλά μέρη κατά μήκος της ακτής, συνήθως ψητό ή σαν ζεστό ορεκτικό, συχνά με πατάτες.

Φαγητό σε ψάρι στην Ιταλία

Να γνωρίζετε ότι τα ψάρια και τα οστρακοειδή στην Ιταλία είναι συχνά πιο ακριβά από άλλα στοιχεία του μενού. Αν ένα μενού παραθέτει ένα ψάρι με τιμές από το etto , ή ανά εκατό γραμμάρια, ρωτήστε πόσες είναι οι ψαριές σας, ή απλά να ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει. Πολλά εστιατόρια προσφέρουν μενού με καθορισμένες τιμές εξ ολοκλήρου ψαριών, όπου κάθε αντικείμενο, από ορεκτικό μέχρι ενέρεμα (αλλά όχι επιδόρπιο!), Είναι ψάρια ή θαλασσινά. Επίσης, μερικά εστιατόρια που ειδικεύονται στα ψάρια θα προσφέρουν μόνο ένα περιορισμένο αριθμό μη ψαριών.

Μάθετε τα ονόματα ιχθύων στα ιταλικά:

Έτσι, τι ακριβώς θα βρείτε όλα αυτά τα ψάρια στην Ιταλία; Ένας καλός τρόπος για να μάθετε για τα ψάρια είναι να πάτε στην τοπική αγορά ψαριών . Θα δείτε τα ψάρια κοντά και προσωπικά και θα μάθετε ποια ψάρια είναι τοπικά. Τα ψάρια μπορεί να φέρουν ετικέτα, επομένως θα δείτε τα ιταλικά ονόματα για τα ψάρια που μπορείτε να αναγνωρίσετε, όπως η κολοκυθάκια ( platessa ), ο τόνος ( tonno ) ή ο γάδος ( merluzzo ).

Τρώγοντας στην Ιταλία - Buon Appetito

Το φαγητό στην Ιταλία είναι μια μεγάλη εμπειρία και ένας καλός τρόπος για να απολαύσετε τον πολιτισμό και τις τοπικές σπεσιαλιτέ της χώρας. Θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιταλική κουζίνα σας εάν θυμηθείτε ότι το φαγητό στην Ιταλία μπορεί να είναι διαφορετικό από το φαγητό στην πατρίδα σας.

Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις νέες εμπειρίες!

Αξιοποιήστε στο έπακρο την ιταλική κουζίνα σας: