Οδηγός για το ταξίδι στο Gallipoli στην Απουλία

Τι να δείτε και να κάνετε στο Gallipoli της Νότιας Ιταλίας

Το Gallipoli είναι ένα ψαροχώρι στην ακτή της περιοχής Puglia της νότιας Ιταλίας με μια ενδιαφέρουσα παλιά πόλη που χτίστηκε σε ένα ασβεστολιθικό νησί και συνδέθηκε με την ηπειρωτική χώρα από μια γέφυρα του 16ου αιώνα. Τα λιμάνια του χρησιμοποιούνται από αλιευτικά σκάφη και υπάρχουν πολλά φρέσκα θαλασσινά. Το όνομα Gallipoli προέρχεται από την ελληνική Καλλίπολη που σημαίνει όμορφη πόλη, καθώς αυτή η περιοχή ήταν κάποτε μέρος της αρχαίας Ελλάδας.

Θέση του Gallipoli:

Το Gallipoli βρίσκεται στη δυτική ακτή της χερσονήσου Salento , στον κόλπο του Taranto στο Ιόνιο Πέλαγος.

Είναι περίπου 90 χιλιόμετρα νότια του Μπρίντιζι και 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τάραντα. Η χερσόνησος Salento είναι το νότιο τμήμα της περιοχής Puglia , γνωστή ως η πτέρνα της μπότας.

Πού να μείνετε στο Gallipoli:

Δείτε Gallipoli Ξενοδοχεία σε TripAdvisor, όπου μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες τιμές για τις ημερομηνίες σας.

Μεταφορά στο Gallipoli:

Το Gallipoli εξυπηρετείται από τις ιδιωτικές γραμμές σιδηροδρόμων και λεωφορείων Ferrovia del Sud Est. Για να φτάσετε με το τρένο, πάρτε ένα κανονικό τρένο για να Lecce από Foggia ή Brindisi, στη συνέχεια μεταφορά στη γραμμή Ferrovia del Sud Est στο Gallipoli (τρένο δεν τρέχει τις Κυριακές). Από το Lecce, είναι μια ώρα τρένο.

Για να φτάσετε με αυτοκίνητο, πάρτε το αυτοκινητόδρομο (Taranto ή Lecce). Απέχει περίπου 2 ώρες οδικώς από το Taranto ή 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Lecce στον κρατικό δρόμο. Υπάρχουν πληρωμένες θέσεις στάθμευσης καθώς μπαίνετε στη νέα πόλη, αλλά αν συνεχίσετε υπάρχει ένα μεγάλο πάρκινγκ πιο κοντά στο κάστρο και την παλιά πόλη.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων διατίθενται στο Brindisi της Auto Europe.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Μπρίντιζι, το οποίο εξυπηρετείται από πτήσεις από αλλού στην Ιταλία και σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης.

Τι να δείτε και να κάνετε στο Gallipoli:

Δείτε αυτό το χάρτη Gallipoli για την τοποθεσία των κορυφαίων αξιοθέατα και πού να πάρκο.

Πότε για να μεταβείτε στο Gallipoli:

Το Gallipoli έχει ήπιο κλίμα και μπορεί να το επισκεφθεί όλο το χρόνο, αλλά η κύρια εποχή είναι Μάιος έως Οκτώβριο, όταν ο καιρός είναι σχεδόν πάντα ζεστός και καθαρός. Υπάρχουν καλές γιορτές και φεστιβάλ για την Εβδομάδα του Πάσχα, το Καρναβάλι (40 ημέρες πριν το Πάσχα), το Sant'Agata το Φεβρουάριο και η Santa Cristina τον Ιούλιο.