Μάθετε για εύκολη πλοήγηση στο σύστημα λεωφορείων Boulder

Γνωστή ως μια από τις πιο πράσινες πόλεις της Αμερικής, το Boulder, το Κολοράντο διαθέτει ένα υπέροχο σύστημα λεωφορείων και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας για να σας συνδέσουν οπουδήποτε πρέπει να πάτε μέσα και έξω από την πόλη.

Ωστόσο, λόγω της εκτεταμένης έκδοσης του συστήματος λεωφορείων Boulder, η πλοήγηση στο δρόμο σας μπορεί να είναι μάλλον τρομοκρατική εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις χρεώσεις, τις μεταφορές και τους παράξενους συνδυασμούς γραμμών και αριθμών διαδρομών.

Είτε ταξιδεύετε στο Boulder είτε έχετε μετακομίσει στην πόλη, εξοικειωθείτε με τις διαδρομές λεωφορείων και κατανοώντας πώς λειτουργεί το δίκτυο λεωφορείων θα σας προετοιμάσει για να περάσετε γύρω από αυτή την ορεινή πόλη που είναι φιλική προς τους πεζούς.

Εξηγήστε το Δίκτυο Λεωφορείων

Υπάρχουν δύο κύρια δίκτυα λεωφορείων που εξυπηρετούν το Boulder: η Περιφερειακή Περιοχή Μεταφορών (RTD) και το Κοινοτικό Δίκτυο Διαμετακόμισης (CTN) και οι ναύλοι το 2018 είναι 2,60 δολάρια μονόδρομοι για το CTN, 4,50 δολάρια για την Ε & day pass) και $ 9 μονόδρομα προς τα αεροδρόμια.

Η ΕΤΑ είναι ένα μεγάλο, ανεξάρτητο δίκτυο λεωφορείων και ελαφρών σιδηροδρομικών γραμμών που εξυπηρετούν ολόκληρη την περιοχή του Ντένβερ, από το Boulder έως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ . Το κοινοτικό δίκτυο διαμετακόμισης, ενώ διαχειρίζεται και λειτουργεί από την Ε & ΤΑ, είναι ένα ξεχωριστό στόλο λεωφορείων που μεταφέρει επιβαίνοντα ειδικά μέσω του Boulder και συνδέεται με περιφερειακές γραμμές.

Αν και τεχνικά ξεχωριστές οντότητες, η RTD και η CTN δουλεύουν παράλληλα για να παρέχουν υπηρεσία λεωφορείων και τρένων για να σας μεταφέρουν σχεδόν παντού σε Boulder.

Οι ναύλοι για τοπικές διαδρομές συνήθως διακινούν 2,60 δολάρια μονόδρομα, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε βιβλία εισιτηρίων ή μηνιαία και ετήσια περάσματα. για το Skyride, οι ναύλοι είναι $ 9 έως $ 13, ανάλογα με τον τόπο αναχώρησής σας.

Δρομολόγια λεωφορείων και ειδικές υπηρεσίες διαμετακόμισης

Ανάλογα με το πού θέλετε να πάτε στο Boulder και τη γύρω περιοχή, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε διαφορετικές διαδρομές λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών SkyRide, Late Night Transit και Ski-n-Ride.

Η Περιφερειακή Περιφέρεια Μεταφορών έχει μια πλήρη εξήγηση και κατάλογο των διαδρομών λεωφορείων στο Ντένβερ και Boulder online καθώς και χάρτες και πλήρη χρονοδιαγράμματα κάθε διαδρομής στο σύστημα.

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Boulder, θα χρειαστεί να συνδεθείτε μεταξύ του University of Colorado (CU), στο κέντρο της πόλης και της κοιλάδας Boulder. Δημοφιλή δρομολόγια στο Boulder περιλαμβάνουν:

Η ΕΤΑ προσφέρει επίσης διάφορες ειδικές διαδρομές για πρόσβαση σε περιοχές εκτός του Boulder ή σε ώρες εκτός αιχμής. Τα δρομολόγια Late Night Transit παρέχουν εκτεταμένες ώρες λειτουργίας από Πέμπτη έως Σάββατο βράδυ με λεωφορεία κάθε 10 λεπτά από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 π.μ. Εν τω μεταξύ, το SkyRide προέρχεται από το Boulder και τερματίζει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ και το Ski-n-Ride προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο χτυπήστε τις πλαγιές μέχρι το Eldora Mountain Resort κατά τη διάρκεια της σεζόν του σκι.

Περιφερειακές γραμμές και εποχιακές διαδρομές

Μαζί με τις συνήθεις υπηρεσίες λεωφορείων CTN και RTD που συχνάζουν στο Boulder, υπάρχουν επίσης πολλές περιφερειακές γραμμές και εποχιακές διαδρομές που παρέχονται μεταξύ αυτής της ήσυχης ορεινής πόλης και των κοντινών προορισμών στο Κολοράντο. Περιφερειακές διαδρομές περιλαμβάνουν:

Οι εποχιακές διαδρομές στην περιοχή Boulder περιλαμβάνουν το HOP 2 Chautauqua και το Park to Park Chautauqua Shuttle. Το HOP 2 Chautauqua τρέχει την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου από το Downtown Boulder, παίρνοντας την 9η οδό προς την Baseline Roud, στη συνέχεια βυθίζοντας πίσω την 27η διαδρομή και το Broadway, προσφέροντας πρόσβαση στο πάρκο Chautauqua και τα πολυάριθμα μονοπάτια πεζοπορίας. Ομοίως, το δωρεάν λεωφορείο από το Park-to-Park προς το Chautauqua εκτελείται κάθε καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.