Διαδρομή Anacostia Riverwalk: Μονοπάτι για πεζοπόρους (DC to MD)

Ένα καταπράσινο μονοπάτι με καταρράκτες κατά μήκος της Anacostia

Το Anacostia Riverwalk είναι ένα νέο μονοπάτι πολλαπλών χρήσεων κατά μήκος των ανατολικών και δυτικών όχθων του ποταμού Anacostia που εκτείνεται από το νομό Prince George, Maryland έως το Tidal Basin και το National Mall στην Ουάσιγκτον, DC. Το έργο υπολογίζεται ότι κοστίζει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια. Το Anacostia Riverwalk Trail είναι μία από μια σειρά μεταφορών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, κοινοτικών και αναψυχής έργων που περιλαμβάνονται στην ευρύτερη Anacostia Waterfront Πρωτοβουλία του District of Columbia.

Από τη λεκάνη της παλίρροιας μέχρι τα βορειοανατολικά σύνορα της πόλης με το Μέριλαντ, το 30ετές σχέδιο ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετατρέπει τις όχθες του ποταμού Anacostia σε προορισμό προαστιακό της παγκόσμιας κλάσης.

Το μονοπάτι θα τελειώσει για 20 μίλια από την πόλη στα προάστια. Ένα δημοφιλές τμήμα του μονοπατιού τρέχει από το Nationals Park μέχρι το Ναυτικό Ναυτικό της Ουάσινγκτον. Περισσότερα από 12 μίλια από το μονοπάτι είναι ήδη ανοιχτά και χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Η κατασκευή του τμήματος του υδάτινου κήπου Kenilworth του ποταμού Riverwalk ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. Το τμήμα αυτό εκτείνεται από το Benning Road NE έως το Bladensburg Trail στο Μέριλαντ. Άλλα τμήματα για την ολοκλήρωση του Trail Riverwalk πρόκειται να κατασκευαστούν στο πλαίσιο του έργου Buzzard Trail Project, του έργου Trail Street Trail στο Νότιο Καπιτώλιο και σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης συνεργατών κατά μήκος των γραμμών Maryland και Virginia SE Washington DC.

Στο Μέρυλαντ, το μονοπάτι θα συνδέεται με περισσότερα από 40 μίλια μονοπατιών που ταξιδεύουν σε ολόκληρο το Tributary System του ποταμού Anacostia και θα συνδέονται με πολλά σχολεία, επιχειρήσεις, βιβλιοθήκες, μουσεία, εμπορικά κέντρα και σταθμούς μετρό και MARC.

Όταν το Anacostia Riverwalk είναι πλήρες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατούν και να ποδηλατούν κατά μήκος του μονοπατιού στους ακόλουθους δημοφιλείς προορισμούς:

Δείτε ένα χάρτη του μονοπατιού Anacostia Riverwalk