Ταξιδεύοντας στο Μπουτάν: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Εκτός αν είστε από μερικές επιλεγμένες χώρες, όπως η Ινδία, το ταξίδι στο Μπουτάν είναι δαπανηρό και δεν αναλαμβάνεται εύκολα. Ωστόσο, η πλούσια κουλτούρα, το παρθένο τοπίο και ο φρέσκος ορεινός αέρας το καθιστούν πολύ αξιόλογο. Ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται το Μπουτάν αυξάνεται κάθε χρόνο, αντανακλώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χώρα ως τουριστικό προορισμό. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Περιηγήσεις και ανεξάρτητο ταξίδι

Η κυβέρνηση του Μπουτάν έχει δεσμευτεί να επιτρέπει στους επισκέπτες της χώρας.

Ανεξάρτητο ταξίδι στο Μπουτάν ανοίγει, αλλά δεν είναι κάτι που ενθαρρύνει η κυβέρνηση. Γενικά, οι επισκέπτες στο Μπουτάν πρέπει να είναι είτε τουρίστες, είτε επισκέπτες της κυβέρνησης. Οι μόνες άλλες επιλογές για επίσκεψη στη χώρα πρέπει να λαμβάνουν πρόσκληση από έναν «πολίτη κάποιου διαρκούς» ή μια εθελοντική οργάνωση.

Εκτός από τους κατόχους διαβατηρίων από την Ινδία, το Μπανγκλαντές και τις Μαλδίβες, όλοι οι τουρίστες πρέπει να ταξιδεύουν σε προ-προγραμματισμένη, προπληρωμένη, οργανωμένη περιοδεία ή προγραμματισμένο ταξιδιωτικό πρόγραμμα.

Λήψη Visa

Ο καθένας που ταξιδεύει στο Μπουτάν απαιτεί να λάβει θεώρηση εκ των προτέρων, εκτός από τους κατόχους διαβατηρίων από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και τις Μαλδίβες. Οι κάτοχοι διαβατηρίων από αυτές τις τρεις χώρες μπορούν να λάβουν δωρεάν άδεια εισόδου κατά την άφιξή τους, με την προσκόμιση του διαβατηρίου τους με ελάχιστη διάρκεια ισχύος έξι μηνών. Οι Ινδοί υπήκοοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την ταυτότητά τους.

Για τους άλλους κατόχους διαβατηρίων, οι θεωρήσεις κοστίζουν 40 δολάρια.

Οι θεωρήσεις πρέπει να εφαρμόζονται και να πληρώνονται εκ των προτέρων από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες (όχι από τις πρεσβείες), ταυτόχρονα με την κράτηση του υπόλοιπου ταξιδιού σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τις ρυθμίσεις του ταξιδιού σας τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από το ταξίδι σας για να έχετε το χρόνο για να ολοκληρώσετε όλες τις διατυπώσεις.

Οι θεωρήσεις υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και εγκρίνονται από το Συμβούλιο Τουρισμού του Μπουτάν μόλις έχει παραληφθεί ολόκληρη η πληρωμή του κόστους του ταξιδιού.

Οι τουρίστες έχουν εκδοθεί επιστολή για τη χορήγηση θεώρησης εισόδου, που θα παρουσιαστεί κατά τη μετανάστευση κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια, η βίζα σφραγίζεται στο διαβατήριο.

Να πάρει εκεί

Το μόνο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουτάν βρίσκεται στο Paro. Επί του παρόντος, δύο αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις προς το Μπουτάν: Drukair και Bhutan Airlines. Τα σημεία αναχώρησης περιλαμβάνουν τη Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), το Κατμαντού (Νεπάλ), το Νέο Δελχί και την Καλκούτα (Ινδία), τη Ντάκα (Μπαγκλαντές), το Γιανγκούν (Μιανμάρ) και τη Σιγκαπούρη.

Είναι επίσης δυνατό να ταξιδέψετε στο Μπουτάν από την Ινδία οδικώς. Το κύριο σημείο διέλευσης των συνόρων είναι το Jaigon-Phuentsholing. Υπάρχουν δύο άλλοι, στους Gelephu και Samdrup Jongkhar.

Κόστος ταξιδιού

Η ελάχιστη τιμή των περιηγήσεων (που ονομάζεται «ελάχιστη ημερήσια συσκευασία») στο Μπουτάν καθορίζεται από την κυβέρνηση, για τον έλεγχο του τουρισμού και την προστασία του περιβάλλοντος και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η τιμή περιλαμβάνει όλα τα καταλύματα, τα γεύματα, τις μεταφορές, τους οδηγούς και τους αχθοφόρους και τα πολιτιστικά προγράμματα. Μέρος αυτού πηγάζει επίσης από την ελεύθερη εκπαίδευση, την δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και την καταπολέμηση της φτώχειας στο Μπουτάν.

Οι τιμές "Minimum Daily Package" διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και τον αριθμό των τουριστών του ομίλου.

Υψηλή περίοδος: Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος

Χαμηλή περίοδος: Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Δεκέμβριος

Εκπτώσεις για παιδιά και φοιτητές.

Σημειώστε ότι κάθε ταξιδιωτικός πράκτορας έχει τα προτιμώμενα ξενοδοχεία. Αυτά είναι συχνά αυτά που κοστίζουν λιγότερο. Ως εκ τούτου, οι τουρίστες πρέπει να ανακαλύψουν τα ξενοδοχεία στα οποία έχουν ανατεθεί, να κάνουν κάποια έρευνα σχετικά με ξενοδοχεία στο Μπουτάν στο Tripadvisor και να ζητήσουν να αλλάξουν ξενοδοχεία αν δεν ικανοποιηθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι έχουν κολλήσει με ένα σταθερό δρομολόγιο και τα ξενοδοχεία που τους έχουν διατεθεί. Ωστόσο, οι εταιρείες περιοδεύουν στην πραγματικότητα να δέχονται αιτήσεις για να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους.

Εταιρείες ταξιδίων

Η Bhutan Tourist Corporation Limited (BTCL) συνιστάται ιδιαίτερα για την πραγματοποίηση κρατήσεων για ταξίδια στο Μπουτάν. Αυτή η εταιρεία ανήκει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και διαφημίζει τον εαυτό της ως το νούμερο ένα ταξιδιωτικό γραφείο του Μπουτάν από το 1991. Οι οδηγοί, οι οδηγοί και τα καταλύματα που παρέχονται είναι εξαιρετικά. Εάν ενδιαφέρεστε για τη φωτογραφία, δείτε ποιες εκδρομές φωτογραφίας Rainbow του Μπουτάν έχει να προσφέρει.

Το Συμβούλιο Τουρισμού του Μπουτάν έχει επίσης στον κατάλογο των ταξιδιωτικών πρακτορείων που έχουν εγγραφεί. Σύμφωνα με το Bhutan Tourism Monitor , αυτοί ήταν οι 10 καλύτεροι τουριστικοί πράκτορες το 2015 (με βάση τον αριθμό των τουριστών που έλαβαν / νύχτες για ύπνο). Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν παρασχεθεί στο πρόγραμμα παρακολούθησης του τουρισμού του Μπουτάν το 2016.

  1. Norbu Bhutan Travel Private Limited
  2. Ταξίδι Ευτυχία Βασίλειο
  3. Τμήμα Πολυτέλειας (BTCL)
  4. Bhutan Tourism Corporation Limited
  5. Όλη η σύνδεση του Μπουτάν
  6. Druk Asia Tours και Treks
  7. Etho Metho Tours & Treks Limited
  8. Ταξίδι περιπέτειας Yangphel
  9. Blue Poppy Εκδρομές και ταξίδια
  10. Γκάνγκρι περιηγήσεις και ταξίδια

Χρήματα

Η υπηρεσία ATM δεν είναι διαθέσιμη στο Μπουτάν και οι πιστωτικές κάρτες δεν είναι ευρέως αποδεκτές. Το νόμισμα του Μπουτάν αποκαλείται Ngultrum και η αξία του συνδέεται με την ινδική ρουπία. Με εξαίρεση 500 και 2.000 ρουπίες, η ινδική ρουπία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμο χρήμα.

Ανάπτυξη στο Μπουτάν

Το Μπουτάν μεταβάλλεται ταχύτατα, με μεγάλη πορεία κατασκευής, ιδίως σε Thimphu και Paro. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα μέρη έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν τη γοητεία τους και την αυθεντικότητά τους. Οι επισκέπτες συνιστώνται να πετούν εσωτερικά από την Πάρο στο Bumthang, στην καρδιά του Μπουτάν, προκειμένου να γνωρίσουν το παραδοσιακό Μπουτάν. Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε το Μπουτάν, είναι καλύτερο να πάτε νωρίτερα και όχι αργότερα!

Διαβάστε περισσότερα: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπουτάν;

Δείτε φωτογραφίες από αξιοθέατα του Μπουτάν: Γκαλερί φωτογραφιών του Μπουτάν