Πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Μπουτάν;

Σχεδιάστε το ταξίδι σας σύμφωνα με τα φεστιβάλ και το κλίμα του Μπουτάν

Αναρωτιέστε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπουτάν; Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το ταξίδι σας με βάση τον καιρό και τα φεστιβάλ εκεί.

Καιρός και Κλίμα του Μπουτάν

Το Μπουτάν έχει ένα εξαιρετικά διαφορετικό κλίμα. Αυτό οφείλεται στις τεράστιες διακυμάνσεις του υψομέτρου, καθώς και στην επιρροή των νοτιοδυτικών και βορειοανατολικών μουσώνων από την Ινδία. Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να χωριστούν ως εξής:

Υψηλές και χαμηλές τιμές σεζόν

Οι κάτοχοι διαβατηρίων χωρών εκτός Ινδίας, Μπανγκλαντές και Μαλδίβων πρέπει να επισκεφθούν το Μπουτάν σε ξενάγηση.

Η κυβέρνηση έχει ορίσει τιμές "Ελάχιστη ημερήσια συσκευασία" για όλες τις εκδρομές. Οι τιμές αυτές διαφέρουν ανάλογα με τις υψηλές και χαμηλές εποχές ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να επισκεφθείτε το Μπουτάν.

Φεστιβάλ στο Μπουτάν

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το Μπουτάν για να γνωρίσουν τα συναρπαστικά φεστιβάλ της χώρας.

Μια ολοκληρωμένη λίστα ημερομηνιών του φεστιβάλ για το 2017 μπορείτε να κατεβάσετε εδώ από την ιστοσελίδα του Συμβουλίου Τουρισμού του Μπουτάν.

Τα φεστιβάλ Tshechu, που διοργανώνονται σε ναούς, μοναστήρια και dzongs (φρούρια) σε όλο το Μπουτάν, αποτελούν το επίκεντρο. Οι κοινότητες έρχονται μαζί για να παρακολουθήσουν θρησκευτικούς χορούς μάσκας, να λάβουν ευλογίες και να κοινωνικοποιηθούν σε αυτά τα μεγάλα γεγονότα. Κάθε χορός μάσκας έχει ένα ιδιαίτερο νόημα πίσω από αυτό και πιστεύεται ότι όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν ένα Τσέχου και να δουν τους χορούς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους για να διαλύσουν τις αμαρτίες τους.

Ορισμένα σημαντικά φεστιβάλ στο Μπουτάν και οι ημερομηνίες τους είναι τα εξής:

  1. Thimphu Tshechu (25-29 Σεπτεμβρίου 2017): Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στο Μπουτάν και οι άνθρωποι ταξιδεύουν από όλη τη χώρα για να το δουν. Πραγματοποιείται στο Tashichho Dzong στο Thimphu. Οι ημέρες και οι βραδιές προσευχής και τελετουργικών αναλαμβάνονται για να επικαλεστούν τους θεούς πριν από το φεστιβάλ.
  2. Πάρο Τσέχου (7-11 Απριλίου 2017): Που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στο Rinpung Dzong, αυτό είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα και σημαντικά γεγονότα στην περιοχή Paro. Νωρίς το πρωί, την τελευταία ημέρα του εορτασμού, οι μοναχοί εμφανίζουν μια γιγαντιαία (ζωγραφική) μέσα στο dzong.
  3. Jambay Lhakhang Tshechu (4-6 Νοεμβρίου 2017): Το Jambay Lhakhang, στο Bumthang, είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς στο βασίλειο. Το χαρακτηριστικό αυτού του φεστιβάλ είναι ένα ασυνήθιστο τελετουργικό φωτιάς με γυμνό χορό τα μεσάνυχτα.
  1. Punakha Drubehen και Tshechu (2-6 Μαρτίου 2017): Στο γραφικό Punakha Dzong , το Punakha Drubchen φιλοξενεί μια δραματική αναγέννηση της σκηνής από τη μάχη του 17ου αιώνα του Μπουτάν με τον θιβετιανό στρατό, ο οποίος ήρθε να καταλάβει ένα πολύτιμο λείψανο.
  2. Wangdue Tshechu (28-30 Σεπτεμβρίου 2017): Αυτό το Tshechu είναι γνωστό για το Raksha Mangcham , το Χορός του Βόχου . Ολοκληρώνει με την ανοδική πορεία του μεγάλου Guru Tshengye Thongdrol thangkha .
  3. Tamzhing Phala Choetpa (30 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2016): Γιορτάζεται στο Tamzhing Lhakhang στο Bumthang, αυτό το φεστιβάλ έχει μερικούς σπάνιους χορούς μάσκας μοναδικό για το μοναστήρι.
  4. Ura Yakchoe (6-10 Μαΐου 2017): Η κοιλάδα της Ura στο Bumthang είναι γνωστή για το χορό Ura Yakchoe, που πραγματοποιήθηκε σε αυτό το φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παρουσιάζεται ένα ιερό και σημαντικό κειμήλιο, το οποίο πέρασε από γενιά σε γενιά, για να μπορούν οι άνθρωποι να λάβουν ευλογίες από αυτό.
  1. Kurjey Tshechu (3 Ιουλίου 2017): Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Kurjey Lhakhang, στην κοιλάδα Chokhor του Bumthang. Προφανώς ο Γκούρου Ριμπότσε (ο οποίος εισήγαγε τον Βουδισμό στο Μπουτάν) διαλογίστηκε εκεί και άφησε ένα αποτύπωμα του σώματός του πάνω σε ένα βράχο μέσα στο ναό.

Επίσης, το Φεστιβάλ Nomad στο Bumthang (23 Φεβρουαρίου 2017). Αυτό το μοναδικό φεστιβάλ συγκεντρώνει τους κτηνοτρόφους των βορειοανατολικών και των βορειοδυτικών συνόρων των Ιμαλαΐων σε μια αξέχαστη γιορτή του πολιτισμού και των παραδόσεών τους.