Εξερευνώντας το Βασίλειο του Μπουτάν

Με τις παραδόσεις που χρονολογούνται πριν από τη γέννησή του ως έθνος, το Βασίλειο του Μπουτάν είναι μια όμορφη αντίθεση ανάμεσα στην πολιτιστική του κληρονομιά, το φυσικό θαύμα και την αυξανόμενη επιρροή που ασκεί η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας στον τουρισμό.

Από το άνοιγμα στον δυτικό τουρισμό το 1974, το Μπουτάν αντιμετωπίζει μόνο ένα πολιτιστικό σημείο ανατροπής, καθώς τα παραδοσιακά χωριά της υπαίθρου βλέπουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται και οι πόλεις όπως η πρωτεύουσα, ο Thimpu διογκώνεται γρηγορότερα από ό, τι σχεδιάζεται να χειριστεί.

Όπως συμβαίνει με κάθε αναπτυσσόμενο έθνος, τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του Μπουτάν δοκιμάζονται καθώς ο νεωτερισμός σαρώνει μέσα από αυτές τις κάποτε ποιμενικές κοιλάδες. Οι μοναχοί στα κινητά τηλέφωνα και η εισροή ξένων εργαζομένων για να διευρύνουν τους δρόμους είναι σαφή σημάδια ότι το Μπουτάν ως χώρα έχει ήδη μεταβληθεί γρήγορα.

Αλλά δεν είναι μόνο η πολιτιστική εξέλιξη που δημιουργεί ενδιαφέρουσες αντιθέσεις σε αυτή τη χώρα με περίπου 750.000 ανθρώπους, είναι η αντιπαράθεση της τραχιάς ομορφιάς και της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας που κάνει τη χώρα τόσο μοναδική.

Το ταξίδι μας μέσω της γης του δράκου βροντή άρχισε όπως πολλοί, με μια πτήση σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα αεροδρόμια στη γη, Paro διεθνές. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται αποκλειστικά από την Druk Air, την εθνική αεροπορική εταιρεία του βασιλείου μέσω της Μπανγκόκ, γι 'αυτό σας προτείνουμε να πάρετε τις πολυτελείς πτήσεις που προσφέρονται από την Qatar Airways από τα κράτη μέσω της Ντόχα προς Μπανγκόκ ή Σιγκαπούρη.

Οι άμεσες πρώτες εντυπώσεις του Μπουτάν ήταν η απίστευτα διακοσμημένη λεπτομέρεια στην πρόσοψη σχεδόν κάθε κτιρίου που περάσαμε, καθώς και η επικράτηση και ο εορτασμός του φαλλού »που χρησιμεύουν ως καλοί σύμβολοι γονιμότητας, τύχης και προστασίας. Αποτελείται από 20 διαφορετικές περιοχές, το Μπουτάν είναι περίπου το μέγεθος της Μασαχουσέτης και του Νιού Χάμπσαϊρ σε συνδυασμό, αλλά με βουνά που νάνουν αυτά που βρίσκονται στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Μπουτάν είναι μια γη μυστηρίου που συνδυάζει αιώνες παλιές παραδόσεις όπως το φεστιβάλ Ura Yhakchoe, το οποίο ντυνόμασταν με τους καλύτερους Kiras και Ghos για να ζήσουμε. Για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του φεστιβάλ, μιλήσαμε με τον Dr. Karma έναν ιστορικό του Μπουτάν και τον "γιο της κοιλάδας Ura" για να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξή μας.

Σε έντονη αντίθεση με το σπιτικό grog που είχαμε στο φεστιβάλ, αντιμετωπίσαμε ένα πραγματικό δείπνο του Μπουτάν όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας, το οποίο περιλάμβανε μερικές μερίδες τοπικών, πικάντικων απολαυστικών όπως μελιτζάνα, κουνουπίδι, πιπεριές με λιωμένο το τυρί και το yak συναντιούνται.

Ενώ υπήρχαν πολλές νόστιμες δυτικοποιημένες επιλογές για φαγητό στα ξενοδοχεία που μείναμε, θέλαμε να δοκιμάσουμε μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία Μπουτάν, η οποία μας οδήγησε σε ένα αγρόκτημα Bumthang με δύο αξιολάτρευτη τοπική γυναίκα που μας έτρωγε υπερβολικά ... και στη συνέχεια προσπάθησε να πιάστε μας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας από το Bumthang προς την Punjikha, καταφέραμε να δούμε πόσο συναρπαστικό είναι το Μπουτάν, καθώς ο δρόμος από τους πρόποδες στους Ιμαλαίους είχε την άντληση των καρδιών μας προτού να αντιμετωπίσουμε την πλήρη δόξα αυτής της γραφικής κοιλάδας.

Εκτός από τα βουνά, ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του Μπουτάν είναι ότι είναι το μοναδικό επιζών όλος-βουδιστικό έθνος στην περιοχή των Ιμαλαΐων (και ως εκ τούτου υπάρχουν παντού μνημεία, μοναστήρια και ναοί). Λόγω της σημασίας τους μέσα στο Βασίλειο, η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει τέλεια, ανεμπόδιστη θέα στις γύρω κοιλάδες που τους καθιστά τέλειους χώρους για να διαλογίζονται καθώς και αξιοθέατα.

Οι κορυφαίοι για check-out είναι το Dzong στο Punakha, οι 108 stuphas του Khamsum Yuelley Namgyal Chorten και φυσικά το Tigers Nest στο Paro.

Η πολιτισμική ευαισθησία είναι ένα πράγμα που οι τουρίστες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο ταξίδι τους στο Μπουτάν. Ενώ πολλοί Μπουτάν μιλάνε τουλάχιστον κάποια αγγλικά, υπάρχουν τοπικά έθιμα που πρέπει να τηρούνται, όπως η κάλυψη των χεριών και των ποδιών σας κατά την είσοδο στις περισσότερες ιερές τοποθεσίες, η φωτογραφία μέσα στα αλτήρες και τους ναούς ... και στο πνεύμα του Βούδα, όλα τα αισθανόμενα πλάσματα πρέπει να γίνονται σεβαστά. Δοκιμάστε λοιπόν το καλύτερο για να αντισταθείτε στη σκασίματα των μύγες και των εντόμων που μπορεί να σας βάλουν σε βόμβα ενώ βρίσκεστε στα ταξίδια σας μέσα στο δάσος.

Με όλα τα θεαματικά φυσικά θαύματα που έχει να προσφέρει το Μπουτάν, το να βγεις έξω και να είσαι ενεργός είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που πρέπει να είναι ψηλά στον κατάλογό σου.

Με παγκοσμίου φήμης πεζοπορία, πεζοπορία με ποδήλατα, ποδηλασία και ράφτινγκ, υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες τρόποι να κάνετε την ομορφιά του Μπουτάν. Έχουμε περάσει ακόμη και ένα απόγευμα απολαμβάνοντας το αγαπημένο τοπικό άθλημα, τοξοβολία.

Δραστηριότητες περιπέτειας, φυσική ομορφιά και νόστιμα φαγητά στην άκρη, είναι η σύνδεση με τους ανθρώπους του Μπουτάν που κάνουν για μια πραγματικά μεταμορφωτική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του προηγουμένου βασιλιά, η μεγαλοπρέπειά του ερωτήθηκε για το ΑΕγχΠ του Μπουτάν και ήταν περίφημα αναφερόμενος: "Δεν πιστεύουμε στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, επειδή η Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία είναι πιο σημαντική." Ο γιος του, η 100χρονη ύπαρξη της μοναρχίας είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην πραγματοποίηση του οράματος του πατέρα του.

Με την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης, φροντίζοντας τα λιγότερο τυχερά και τελικά αυξάνοντας τα αυθεντικά χαμόγελα στους 750.000 πολίτες του, ο πέμπτος βασιλιάς έχει επιτύχει αυτό που λίγοι επικεφαλείς του κράτους θα μπορούσαν πάντα να ελπίζουν σε μια βαθμολογία έγκρισης 100%.

Ελέγξτε τη συνέντευξη βίντεο με τον πρωθυπουργό του Μπουτάν.

Οι πολιτικές της χώρας επεκτείνονται ακόμη και στις επιχειρήσεις που προσελκύουν διεθνείς ταξιδιώτες, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγοί εσόδων του Μπουτάν. Πιάσαμε τον Περιφερειακό Διευθυντή της Aman Resorts, John Reed να ακούσει πώς λειτουργεί η εταιρεία του για να υποστηρίξει τις κοινότητες στις οποίες λειτουργούν. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη συνέντευξή μας στο Aman Resorts.

Οι περισσότεροι Bhuddists, πιστεύουν ότι οι δράσεις σε μια ζωή επηρεάζουν το ένα το άλλο, και δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν τα άτομα με αναπηρίες συχνά αποφεύγανε ή κοίταζαν κάτω, ακόμα και σε αυτή την ειρηνική χώρα. Μετά από μια δύσκολη συζήτηση για συζήτηση, οργανώσεις όπως το Ίδρυμα Μπουτάν εργάζονται για να βοηθήσουν τα άτομα με αναπηρία να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους στη ζωή.

Επισκεφθήκαμε επίσης το Μεγάλο Αρτοποιείο, ένα τοπικό κατάστημα που απασχολεί τους κωφούς που τυχαίνει να κάνει τα πιο νόστιμα γλυκά στο Thimpu.

Το Μπουτάν εξακολουθεί να είναι πολύ ένα έθνος που έχει αλιευθεί μεταξύ των εποχών. Με πολιτιστικές πιέσεις που αρχίζουν να οδηγούν σε τεράστιες αλλαγές στη νεότερη γενιά, σε αντίθεση με το παρθένο τοπίο και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής που ακολουθείται ακόμα στα χωριά, το Μπουτάν είναι σίγουρα ένα ταξίδι που πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην κορυφή των προορισμών σας για μακρινά ταξίδια, αργότερα.

Ελέγξτε έξω το BhutanFound.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε με βιώσιμο τρόπο και το ThemeTheme για τα βίντεο μας σχετικά με το "Land of Happiness" και "Give Back".