Τα γεγονότα του Μπουτάν

23 Ενδιαφέροντα γεγονότα για την πιο μυστηριώδη χώρα της Ασίας

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ λίγα γεγονότα σχετικά με το Μπουτάν. Στην πραγματικότητα, πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες δεν είναι σίγουροι για το πού βρίσκεται το Μπουτάν!

Παρόλο που οι κρατικές εκδρομές είναι δυνατές, το Μπουτάν έχει παραμείνει εσκεμμένα κλειστό για να προστατεύσει τις παλιές παραδόσεις.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια φτωχή χώρα, ενθαρρύνεται μόνο ο επιλεκτικός τουρισμός. Το κόστος για την επίσκεψη στο Μπουτάν είναι υψηλό, τουλάχιστον 250 δολάρια ΗΠΑ ανά ημέρα, ίσως για να αποθαρρύνει την επιρροή από χώρες εκτός.

Λόγω του κόστους, το Μπουτάν σίγουρα ήταν σίγουρο ότι δεν θα μπορούσε να γίνει άλλη μια στάση στο Backpacker Banana Trail Pancake στην Ασία .

Ακόμη και η τηλεόραση και η πρόσβαση στο διαδίκτυο απαγορεύτηκαν μέχρι το 1999!

Πού είναι το Μπουτάν;

Περιτριγυρισμένο από τα Ιμαλάια, το Μπουτάν είναι μια μικρή χώρα σάντουιτς μεταξύ Ινδίας και Θιβέτ, ανατολικά του Νεπάλ και βόρεια του Μπαγκλαντές.

Το Μπουτάν θεωρείται μέρος της Νότιας Ασίας .

Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για το Μπουτάν

Την υγεία, τη στρατιωτική και την πολιτική

Ταξιδεύοντας στο Μπουτάν

Το Μπουτάν είναι μία από τις πιο κλειστές χώρες στην Ασία. Η επίσκεψη ως ανεξάρτητος ταξιδιώτης είναι σχεδόν αδύνατη - μια επίσημη περιοδεία είναι υποχρεωτική.

Αν και το Μπουτάν δεν περιορίζει πλέον τον αριθμό των τουριστών ανά έτος όπως κάποτε, η εξερεύνηση της χώρας μπορεί να είναι δαπανηρή . Για να λάβετε μια ταξιδιωτική βίζα , όλοι οι επισκέπτες στο Μπουτάν πρέπει να κάνουν κράτηση μέσω ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου και να πληρώσουν την πλήρη τιμή του ταξιδιού πριν την άφιξή τους.

Το πλήρες ποσό της διαμονής σας συνδέεται εκ των προτέρων με το Συμβούλιο Τουρισμού του Μπουτάν. πληρώνουν στη συνέχεια τον τουριστικό πράκτορα που οργανώνει τα ξενοδοχεία και τη διαδρομή σας. Οι αλλοδαποί ταξιδιώτες έχουν πολύ λίγη επιλογή από το πού να μείνουν ή τι να κάνουν.

Ορισμένοι Μπουτάν ισχυρίζονται ότι οι ξένοι επισκέπτες δείχνουν μόνο ό, τι θέλει να δουν η κυβέρνηση. Οι εκδρομές είναι λογοκριμένες για να διατηρήσουν μια ψεύτικη εικόνα της εσωτερικής ευτυχίας.

Οι αμοιβές για τις βίζες και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που επισκέπτονται το Μπουτάν είναι κατά μέσο όρο πάνω από 250 δολάρια ΗΠΑ ανά ημέρα.