Ψάχνοντας το Nemo - το μουσικό στο ζωικό βασίλειο της Disney στο Walt Disney World

Τα ψάρια τραγουδούν για κλίμακα στο Walt Disney World

Η ιστορία από την αγαπημένη κινούμενη ταινία Pixar, Finding Nemo , αναπαράγεται στη σκηνή σε μια υψηλής ενέργειας μουσική παραγωγή. Το πολυτελές show χτυπά όλα τα σωστά σημειώματα με παραστάσεις bravura, εξελιγμένο κουκλοθέατρο και πιασάρικα κομμάτια. Είναι, κατά την άποψή μου, το καλύτερο σκηνικό που παίζει σήμερα σε οποιοδήποτε θεματικό πάρκο της Βόρειας Αμερικής.

Αν σας αρέσει "Βρίσκοντας Nemo-The Musical," ελέγξτε έξω το dki.info είναι επιλογές για το καλύτερο Disney Παγκόσμια Αξιοθέατα για τα παιδιά .

Ίσως επίσης να θέλετε να δείτε ένα αποκλειστικό βίντεο στο twitter.com, τα πέντε καλύτερα αξιοθέατα για παιδιά στο Disney World.

Η εύρεση του Nemo- Η μουσική Up-Front Info

Γεια σου! Η εύρεση του Nemo ΔΕΝ είναι μουσική.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που περπατούν στο ανακαινισμένο Θέατρο της Άγριας Ζωής στο Animal Kingdom της Disney γνωρίζουν τους χαρακτήρες και την ιστορία από το χτύπημα smash, Finding Nemo . Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για μια παραγωγή που προσπαθεί να συμπυκνώσει την ιστορία από μια ταινία πλήρους μήκους σε μια 30λεπτη παράσταση - και να την παρουσιάσει σε ένα οικογενειακό ακροατήριο που είναι γεμάτο με κοριτσάκια.

Αντίθετα από τις θεατρικές παραστάσεις στο πάρκο που βασίζονται σε κλασσικές ταινίες όπως η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι ή η Μικρή Γοργόνα , κανείς δεν ξέρει τα τραγούδια από το Finding Nemo .

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπήρχαν στην ταινία. Κύριοι, λοιπόν, στον Robert Lopez (συν-δημιουργός της βραβευμένης στο βραβείο Tony βραβευμένης Avenue Q ) του Broadway και της Kristen Anderson-Lopez. Η ομάδα του συζύγου συνέθεσε υπέροχα νέα τραγούδια για την εύρεση του Nemo The Musical, τα οποία είναι άμεσα αλαζονικά και ταιριάζουν απόλυτα με την ιστορία των ψαριών.

Το μουσικό είναι γεμάτο με πίστη στο Μπρόντγουεϊ. Οι χαρακτήρες αντιπροσωπεύονται από μαριονέτες που σχεδίασε ο Micheal Curry, συν-δημιουργός των διάσημων μαριονέτων στην παραγωγή του Great White Way του The Lion King . Όπως και με αυτήν την πρωτοποριακή επίδειξη, δεν επιχειρείται καμία απόπειρα να κρύβονται οι ηθοποιοί που ελέγχουν τις μαριονέτες του Nemo. Η Anne Hamburger, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Creative Entertainment για Walt Disney Parks και Resorts, καλεί τους καλλιτέχνες του Nemo "τετραπλές απειλές". "Όχι μόνο ενεργούν, τραγουδούν και χορεύουν", λέει, "αλλά έχουν γίνει εξειδικευμένοι κουκλοπαίκτες. Είναι αρκετά ένα επίτευγμα".

Μπορεί να ακούγεται περίεργο να έχει έναν πορτοκαλί με κουκούλα, παρατραβηγμένο άντρα που εκγύμνει και τραγουδάει πλήρη φωνή παράλληλα με μια μαριονέτα που λειτουργεί σαφώς, αλλά η duality του ανθρώπου / μαριονέτας λειτουργεί με κάποιο τρόπο. Σε ορισμένα σημεία της παρουσίασης, οι μαριονέτες διαχωρίζονται στιγμιαία από τους ηθοποιούς για δραματική επίδραση.

Κανένας, απλά, χείλη

Όπως και στην ταινία, τα αστέρια της επίδειξης είναι ο αδίστακτος clownfish Nemo, ο δεξιοτέχνης μπαμπάς του, ο Marlin και το κόμικ, Dory. Το ψάρεμα που έχει μειωμένη μνήμη προσφέρει πολλά γέλια και βοηθά τον Μάρλιν να στραφεί στον κίνδυνο του γιου του. Κατά μήκος του δρόμου, το duo συναντά τον Bruce, τον ηγέτη μιας ομάδας μεταρρυθμισμένων καρχαριών, και τη Crush, τη χελώνα που περιστρέφει το ρεύμα στην Αυστραλία.

Η συντριβή τραγουδάει με ένα show-stoping "Go With the Flow" που θυμάται τα Beach Boys. Ένας άλλος νικητής είναι ο "The Big Blue World", ο οποίος ανοίγει και κλείνει την παράσταση. Σύμφωνα με τον Χάμπουργκερ, δεν υπάρχει χείλος-συγχρονισμός στο Finding Nemo . Το συναρπαστικό τελικό τραγούδι, το οποίο χαρακτηρίζεται από πλήρη χορωδία, εκτελείται ζωντανά.

Ο "Μεγάλος Μπλε Κόσμος" επαναλαμβάνεται, εν συντομία, στο χαριτωμένο και συναρπαστικό The Seas με το Nemo & Friends που βγαίνει στο Epcot. Η συν-συγγραφέας Anderson-Lopez λέει ότι ήταν έκπληκτος - και ενθουσιασμένος - για να ανακαλύψει ότι η Disney ήθελε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της σε μια βόλτα. «Μεγαλώνοντας, μου άρεσε η οδήγηση με το Figment στο Epcot», λέει. "Τώρα, η μουσική μου παίρνει σε μια Epcot βόλτα. Δεν μπορώ να το πιστέψω!"

Οι μεταβάσεις στα συντομευμένα 30λεπτα Finding Nemo- The Musical είναι μερικές φορές απότομες και η συνέχεια είναι λίγο ασταθής. Αλλά η μουσική μεταφέρει την παράσταση και σχεδόν όλα συγχωρούνται.

Και η ιστορία, ο διαχωρισμός, η γέννηση, η φιλία, η απώλεια και η γοητεία, ενώ είναι απλή, είναι πάντοτε διαχρονικές και ισχυρές. Είμαι λίγο ντροπή να ομολογήσω ότι λίγες στιγμές κατά τη διάρκεια της παράστασης με έκανα να πνιγώ. Αλλά και πάλι, είμαι ένα μαλακό για πορτοκαλί clownfish χαμένο και μόνο του στον μεγάλο μπλε κόσμο.