Η στοιχειωμένη ιστορία του ανακτόρου του σουλτάνου της Νέας Ορλεάνης

Στην οδό Dauphine 716, γωνιά της λεωφόρου Orleans στη γαλλική γωνιά , βρίσκεται ένα τετραώροφο σπίτι που φιλοξενεί ένα ασυνήθιστο φάντασμα, ακόμη και από τα πρότυπα της Νέας Ορλεάνης. Είναι ο "σουλτάνος". Το σπίτι χτίστηκε αρχικά το 1836 από τον Jean Baptiste LaPrete, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης φυτείας στην Plaquemines Parish. Δεν ήταν ασυνήθιστο για αυτούς τους ιδιοκτήτες φυτεύσεων να έχουν σπίτια στην πόλη για χρήση κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους.

Κάποια στιγμή μετά την έναρξη της κατοχής της Ένωσης στη Νέα Ορλεάνη στον εμφύλιο πόλεμο, η LaPrete αντιμετώπισε έλλειψη μετρητών και αναγκάστηκε να νοικιάσει το σπίτι της πόλης.

Ο ενοικιαστής αποδείχθηκε ότι ήταν άνδρας, ο πρίγκιπας Σουλεϊμάν, ένας Τούρκος που ισχυριζόταν ότι ήταν ο σουλτάνος ​​ή πρώην σουλτάνος ​​μιας μεσοανατολικής χώρας. Ο Σουλτάνος ​​είχε πολλές συζύγους και μέλη της οικογένειας, εκτός από μια συρροή σκλάβων / υπηρέτες. Το σπίτι ήταν ανακαινισμένο, με βαριά κουρτίνες που καλύπτουν αμέσως όλα τα παράθυρα. Οι κλειδωμένες μπροστινές πόρτες προστατεύονταν από τους Τούρκους ευνούχους που χειρίζονταν κουμπιά. Το βαρύ άρωμα του θυμιάματος εισπνεύστηκε από τους περαστικούς, κάθε φορά που άνοιξε η πόρτα.

Οι φήμες αρχίζουν

Αναφέρθηκε ότι το χαρέμι ​​του σουλτάνου δεν αποτελούσε μόνο πολλές γυναίκες αλλά και νεαρά αγόρια. Οι ιστορίες των οργών ήταν συνηθισμένες, όπως και οι αποβολές των γυναικών, των κοριτσιών και των αγοριών, όλα πιθανώς για την ευχαρίστηση του σουλτάνου. Θα ήταν δύσκολο να πούμε πόσα από αυτά ήταν η κερδοσκοπία και πόσο πραγματικό γεγονός δεν ήταν για την φρικτή ανακάλυψη που έκανε ένα γείτονα ένα πρωί.

Περνώντας από ένα πρωί, ένας γείτονας παρατήρησε ότι το σπίτι ήταν ασυνήθιστα ήσυχο, και έπειτα είδε το αίμα να στάζει από τη γκαλερί πάνω και να βγαίνει από την μπροστινή πόρτα.

Η σκηνή

Η αστυνομία βρήκε απίστευτη φρίκη εκεί. Τα μέρη του σώματος σπρώχθηκαν σε όλο το σπίτι, το οποίο ήταν κηλίδα με αίμα σε όλη του την έκταση. Γυναίκες, παιδιά και φύλακες σφαγιάστηκαν και αποκεφαλίστηκαν.

Υπήρχε μόνο ένα σώμα που δεν είχε σφαγεί - αυτό του σουλτάνου. Ήταν θαμμένος ζωντανός, με το ένα χέρι να φτάνει μέσα από τη βρωμιά, σαν να κόβει το δρόμο του έξω. Ήταν θαμμένος στην παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία κηδείας. Η ταυτότητα του δολοφόνου παραμένει μυστήριο.

Γιατί;

Εκείνη την εποχή, η αστυνομία αποφάσισε ότι οι πειρατές στην περιοχή ήταν υπεύθυνοι για τη σφαγή, αλλά αυτή η σκηνή δεν φαινόταν να ταιριάζει σε μια τέτοια εξήγηση. Ανακαλύφθηκε αργότερα ότι ο πρίγκιπας Suleyman δεν ήταν καθόλου σουλτάνος, αλλά μάλλον ο αδελφός του. Υπήρχε υποψία ότι ο Σουλεϊμάν θα είχε εκτελεσθεί στη χώρα του και έτσι κρυβόταν εδώ. Πιστεύεται επίσης ότι ο Σουλεϊμάν είχε κλέψει θησαυρό από τον αδελφό του.

Υπήρχε αρκετό κίνητρο για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αδελφοί του σουλτάνου παρακολούθησαν τον Σουλεϊμάν και τον εκτέλεσαν μαζί με το υπόλοιπο νοικοκυριό.

Τα Φαντάσματα

Κάτοικοι του σπιτιού έχουν αναφέρει ότι είδαν τον ίδιο τον σουλτάνο, ή άλλες μορφές σε ανατολίτικη στολή. Εκδηλώθηκαν επίσης κραυγές και κραυγές, ή οι ήχοι των τμημάτων του σώματος χτυπώντας το πάτωμα τη νύχτα. Παράξενη μουσική και το άρωμα του θυμιάματος έχουν αναφερθεί από τους περαστικούς. Ένας κοριτσίσκος βλέπει να κάθεται στο παράθυρο, αλλά ξαφνικά θα εξαφανιστεί.

Είτε αυτός είναι ο νεαρός «σουλτάνος», πιθανότατα δεν θα ξέρει ποτέ τι επιδιώκει. Αλλά οι αναφορές των εχθρών εκεί συνεχίζονται.