Μια επισκόπηση της επαρχίας Leinster

Leinster, ή στο ιρλανδικό Cúige Laighean , περιλαμβάνει τα Midlands και τη Νοτιοανατολική. Οι κομητείες του Carlow, του Δουβλίνου, του Kildare, του Kilkenny, του Laois, του Longford, του Louth, του Meath, του Offaly, του Westmeath, του Wexford και τέλος του Wicklow αποτελούν αυτή την αρχαία επαρχία. Οι πόλεις των δημάρχων είναι η πόλη του Δουβλίνου, η Bray και η Dún Laoghaire, αλλά και η Drogheda , το Dundalk και το Kilkenny. Τα πιο σημαντικά ποτάμια της Ιρλανδίας Barrow, Boyne, Liffey και Shannon ρέουν μέσω Leinster και το υψηλότερο σημείο στα 758 τετραγωνικά μίλια της περιοχής είναι η Lughnaquilla (3031 πόδια).

Ο πληθυσμός αυξάνεται σταθερά - το 2006 υπολογίστηκε σε 2.292.939. Το 52% αυτών ζουν στην κομητεία του Δουβλίνου .

Ιστορία της κομητείας

Το όνομα "Leinster" προέρχεται από την ιρλανδική φυλή του laighin και τη νορβηγική λέξη stadir ("homestead"), υποδεικνύοντας τις κύριες επιρροές στην πρώιμη ιστορία - η εύφορη κοιλάδα Boyne και ο κόλπος του Δουβλίνου υπήρξαν αγαπημένα σημεία οικισμού από αμνημονεύτων χρόνων. Ο βασιλιάς του Leinster, Dermot MacMurrough, κάλεσε τους Norman μισθοφόρους στην Ιρλανδία, αρχίζοντας έτσι την κατάκτηση του Strongbow και των διαδόχων του. Το "English Pale" αργότερα εντοπίστηκε στο Leinster, κάνοντας την επαρχία το κέντρο της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει, η Ιρλανδία επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στο Δουβλίνο παρά τις κινήσεις προς την αποκέντρωση.

Τι να κάνω

Το Leinster έχει μια σειρά από αξιοθέατα που είναι μεταξύ των κορυφαίων δέκα αξιοθέατα της Ιρλανδίας - από τους διάφορους τάφους της Newgrange και της Knowth με το θόρυβο της πόλης του Δουβλίνου.

Θα ήταν εύκολο να περάσετε μια πλήρη γιορτή στο Μόναχο με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν στοιχεία όπως η κατάδυση, οι πολιτιστικές αναζητήσεις, η ορειβασία, οι ροκ συναυλίες και η υψηλή κουζίνα .