Ένας οδηγός για την επίσκεψη του ποταμού Riverdale του Τορόντου

Μάθετε τι να δείτε και να κάνετε στο Riverdale Farm

Δεν απέχει πολύ από τα ορμητικά αυτοκίνητα του Don Valley Parkway, μπορεί να υπάρχει ένα γαϊδουράκι που τραβάει προσοχή, ή ένας αγρότης που συλλέγει αυγά ή αρμέγει μια αγελάδα. Καλώς ήλθατε στο Farm Riverdale, μια όαση ήρεμης αγροτικής ζωής στη μέση του Τορόντο. Το αγρόκτημα κάνει ένα διασκεδαστικό απόγευμα για οικογένειες με μικρά παιδιά ή για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την πόλη - χωρίς στην πραγματικότητα να φύγουν από την πόλη.

River Admission Farm και Ώρες Λειτουργίας:

Το Riverdale Farm είναι δωρεάν για όλους και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο από τις 9πμ έως τις 5μμ, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Το κατάστημα κουζίνας και αγροκτήματος είναι ανοιχτό από τις 10πμ έως τις 3μμ. Απλά σημειώστε ότι τα σκυλιά, τα ποδήλατα, τα αλεξίπτωτα, τα σκούτερ ποδιών, τα παιχνίδια βόλτας και τα οχήματα δεν επιτρέπονται στο αγρόκτημα.

Τα ζώα του αγροκτήματος Riverdale:

Ενώ το αγρόκτημα των 7.5 στρεμμάτων είναι πολύ γραφικό, οι περισσότεροι άνθρωποι πάνε ακόμα για τα ζώα. Οι τακτικοί κάτοικοι του αγροκτήματος περιλαμβάνουν αγελάδες, άλογα, γαϊδούρια, πρόβατα, κοτόπουλα, χοίρους, κατσίκες, πάπιες, γαλοπούλες, χήνες και αγροτικές γάτες. Μια χοιρομητέρα έρχεται συχνά στο αγρόκτημα την άνοιξη για να γεννήσει, έτσι με το σωστό χρονισμό μπορείτε να δείτε μερικά χοιρίδια επίσης.

Περίεργοι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την αγροτική ζωή και να συνομιλήσουν με έναν αγρότη κατά τις καθημερινές δουλειές, όπως η διατροφή των ζώων, το άρμεγμα κατσίκας, η περιποίηση των αλόγων, το αγελάδες και η συλλογή αυγών. Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε ποια είναι η ζωή σε ένα αγρόκτημα που εργάζεται.

Περισσότερα πράγματα να κάνετε στο Riverdale Farm:

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο μια αγορά γεωργού πραγματοποιείται κοντά στο αγρόκτημα του πάρκου West Riverdale, στα σταυροδρόμια των Winchester και Sumach. Παλαιότερα γνωστή ως Riverdale Farmers Market, είναι τώρα η Αγορά Αγροτών του Cabbagetown και μπορείτε να το κατευθυνθείτε εκεί μεταξύ 15:00 και 19:00 την Τρίτη για να δείτε τι διαθέτουν οι τοπικοί καλλιεργητές.

Οι πωλητές ποικίλλουν, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν το πέμπτο τυρί της πόλης, την αρτοποιία Madelines, τη γιορτή των πεδίων και το κατάστημα μελισσών μεταξύ πολλών άλλων.

Η πόλη εκτελεί επίσης αρκετά από τα προγράμματα αναψυχής τους στο αγρόκτημα, επομένως ελέγξτε το Toronto Parks, Forestry and Recreation Fun Guide για να δείτε ποια μαθήματα προγραμματίζονται στο αγρόκτημα στο εγγύς μέλλον.

Εθελοντής στο αγρόκτημα:

Για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και να εμπλακούν περισσότερο στην κοινότητα, είναι δυνατό να συμμετάσχετε εθελοντικά στο Riverdale Farm. Από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν το προσωπικό του αγροκτήματος με μια ποικιλία δραστηριοτήτων κηπουρικής.

Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε εθελοντικά στις επιτροπές που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση της εκμετάλλευσης με τη διέλευση από την πόλη. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Riverdale Farm για να μάθετε περισσότερα.

Πώς να φτάσετε στο Farm Riverdale:

Τοποθεσία
Riverdale Farm δεν είναι στην πραγματικότητα Riverdale, κάθονται αντ 'αυτού στη δυτική πλευρά της Don Valley στο Cabbagetown. Συνδέεται με το Riverdale Park West και συνορεύει με την οδό Winchester στα βόρεια, Carlton προς τα νότια και Sumach Street προς τα δυτικά.

TTC / Περπάτημα
Πάρτε το τραμ στο Gerrard στην οδό River. Περπατήστε βόρεια στον ποταμό και θα δείτε ένα μονοπάτι στο πάρκο Riverdale West. Ακολουθήστε το και σύντομα θα δείτε αγελάδες.

Μια άλλη επιλογή TTC είναι το λεωφορείο του Κοινοβουλίου στην οδό Winchester, η οποία είναι λίγο βόρεια του Carlton, αλλά κάνει για έναν καλύτερο περίπατο.

Προχωρήστε ανατολικά στο Winchester και θα καταλήξετε στο βόρειο άκρο του Riverdale Park West.

Ποδηλασία
Το μονοπάτι Don Valley έχει μια σκάλα βόρεια του Gerrard που ανεβαίνει μέχρι τη γέφυρα που συνδέει Riverdale Park Ανατολή και Δύση. Βγείτε δυτικά και ακολουθήστε το μονοπάτι μέχρι το λόφο. Αλλά παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το ποδήλατό σας δεν επιτρέπεται μέσα στο αγρόκτημα (και ούτε οι ρόδες), επομένως, κλειδώστε το στα ράφια πριν εισέλθετε.

Οδήγηση
Αν έρχεστε από το βορρά, η Bayview είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή σας. Βγείτε στην οδό River, μετά κάνετε δεξιά στο Gerrard, δεξιά στο Sumach και δεξιά προς Carlton. Από το νότο μπορείτε να έρθετε κατ 'ευθείαν πάνω στο Sumach, το οποίο συνδέει τόσο με τον Dundas όσο και με τον Gerrard.

Το Riverdale Farm δεν διαθέτει ειδικά χώρο στάθμευσης, ωστόσο υπάρχει χώρος στάθμευσης στο Sumach και το Winchester. Υπάρχει επίσης μια μικρή λωρίδα στάθμευσης στην οδό Carlton ανατολικά του Sumach.

Προσιτότητα
Τα μονοπάτια που οδηγούν γύρω από το αγρόκτημα είναι πλακόστρωτα, καθιστώντάς τα κατάλληλα για χρήση από αναπηρικές καρέκλες και άλλες συσκευές κινητικότητας. Οι τουαλέτες είναι επίσης προσβάσιμες. Σημειώστε, ωστόσο, ότι όλα τα μονοπάτια είναι πλήρως εκτεθειμένα, οπότε τις ημέρες κατά τις οποίες χιονίζει, η κινητικότητα θα γίνει ένα μεγαλύτερο ζήτημα.

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula