Πότε αλλάζει η ώρα;

Μάθετε πότε θα αλλάξει το χρόνο στο Τορόντο την άνοιξη και το φθινόπωρο

Ερώτηση: Πότε αλλάζει η ώρα;

Δύο φορές το χρόνο στην πλειονότητα της χώρας, είτε μεταφέρουμε τα ωρολόγια προς τα εμπρός κατά μία ώρα ή και πάλι κατά μία ώρα, δηλαδή είτε χάνουμε - είτε κερδίζουμε - μια ώρα ύπνου τόσο την άνοιξη όσο και την πτώση. Δεν αγαπά ο καθένας την πρακτική, αλλά πρέπει να συμβεί ανεξάρτητα. Το 2007, το Οντάριο ευθυγράμμισε ρολόγια με τις ΗΠΑ, επεκτείνοντας το χρόνο θερινής ώρας κατά τρεις εβδομάδες. Πριν από το 2007 οι Οντάριοι ρύθμισαν ρολόγια τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πια.

Επομένως, πότε πρέπει να είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε τα ρολόγια σας; Η απάντηση είναι παρακάτω.

Απάντηση:

Αλλαγή χρόνου στην Άνοιξη

Είτε αισθάνεστε ήδη στερημένος από τον ύπνο είτε όχι, νωρίς την άνοιξη σημαίνει να χάσετε μια ώρα πολύτιμου κλειστού ματιού στην ώρα εξοικονόμησης θερινής ώρας. Τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου ξεκινάει η θερινή ώρα και τα ρολόγια "άνοιξε προς τα εμπρός" μία ώρα. Αυτό συμβαίνει στις 2 π.μ., επομένως θα πρέπει να αλλάξετε τα ρολόγια σας μετακινώντας το χρόνο μία ώρα μπροστά πριν πάτε για ύπνο το βράδυ του Σαββάτου για οποιεσδήποτε συσκευές που δεν ενημερώνουν αυτόματα την ώρα. Ακολουθούν οι επόμενες ημερομηνίες για την κίνηση των ρολογιών την άνοιξη.

Αλλαγή χρόνου κατά την πτώση

Όταν έρχεται η αλλαγή του χρόνου το φθινόπωρο, αν και η κίνηση των ρολογιών πίσω σημαίνει ότι θα είναι πιο σκοτεινή έξω όταν σηκώνεστε, θα κερδίσετε μια ώρα ύπνου, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να εκτιμήσουν.

Μια ώρα μπορεί να μην φαίνεται σαν πολλά, αλλά μπορεί να αισθάνεται αρκετά καλά αν λείπεις από το τμήμα ύπνου. Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου ο θερινός χρόνος τελειώνει και τα ρολόγια "πέφτουν πίσω" μία ώρα. Αυτό συμβαίνει στις 2 το πρωί, οπότε θα πρέπει να γυρίσετε τα ρολόγια πίσω μία ώρα πριν πάτε για ύπνο το Σάββατο το βράδυ.

Παρακάτω είναι οι επόμενες αρκετές μοίρες για τη μετακίνηση των ρολογιών πίσω στο φθινόπωρο.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την αλλαγή της ώρας

Εκτός από την αλλαγή της κύριας πηγής σας λέγοντας το χρόνο, εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα για να ελέγξετε και να προσαρμόσετε όταν πρόκειται για τη θερινή ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, ώστε να μην καταλήξετε κοιτάζοντας την λάθος στιγμή και λείπει ένα ραντεβού .

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να ελέγξετε ξανά ότι ο υπολογιστής, ο φορητός υπολογιστής και το κινητό σας έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε να μην χάσετε λάθος ραντεβού ή να ξυπνήσετε αργά ή νωρίς για σχολείο ή εργασία.

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν όταν αλλάζει η ώρα (ακόμη και μια ώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά), οπότε εδώ υπάρχουν μερικές συμβουλές για να γίνει η μετάβαση λίγο πιο εύκολη:

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula