Γιατί το Καζακστάν πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός περιπέτειας

Όταν πρόκειται για τις αναξιοποίητες δυνατότητες για ταξίδια περιπέτειας, η Κεντρική Ασία παραμένει μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στον πλανήτη. Όχι μόνο είναι ένας τόπος που είναι πλούσιος στην ιστορία και τον πολιτισμό, έχει επίσης ευλογήσει με υπερβολικό αριθμό φυσικών θαύματα επίσης. Από πανύψηλα βουνά μέχρι παρθένες λίμνες και ποτάμια σε γραφικές κοιλάδες και γραφικά χωριά, υπάρχει απίστευτη ομορφιά γύρω από σχεδόν κάθε στροφή.

Και ενώ όλες οι χώρες που αποτελούν την περιοχή έχουν κάτι να προσφέρουν, το Καζακστάν βρίσκεται πάνω από τα υπόλοιπα. Εδώ γιατί.

Παραμένει ως επί το πλείστον ανεξερεύνητο

Ενώ η τουριστική βιομηχανία είναι σίγουρα σε εξέλιξη στο Καζακστάν, εξακολουθεί να παραμένει λίγο μακριά από τα πιο ξεχασμένα τουριστικά μονοπάτια. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, παρέχοντας στους επισκέπτες μια πιο φυσική, αυθεντική άποψη του πολιτισμού εκεί. Σημαίνει επίσης ότι μερικά από τα καλύτερα μέρη στη χώρα - όπως η πρωτεύουσα της Αστάνα - δεν ξεπερνούν ακόμα τους ξένους επισκέπτες. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε και να συνομιλήσετε με τους ντόπιους με πολύ πιο φυσικό τρόπο. Σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να μάθετε μεγάλα πλήθη για να επισκεφτείτε τέτοια εκπληκτικά μνημεία, όπως ο καθεδρικός ναός Zenkov στο Almaty.

Ένα μεγάλο φαράγγι

Αν και δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Grand Canyon στις ΗΠΑ, το Charyn Canyon του Καζακστάν είναι υπέροχο από μόνο του.

Τεντώνοντας κατά μήκος των όχθων του ποταμού Charyn, το τεράστιο φαράγγι έχει μήκος πάνω από 277 μίλια (446 χλμ.) Και έχει πλάτος 80 μίλια σε ορισμένα σημεία. Τα καθαρά τοιχώματα ψαμμίτης και τα βράχια κάνουν ένα δραματικό σκηνικό για δύσκολες διαδρομές πεζοπορίας που διασχίζουν όλη την περιοχή, επιτρέποντας στους επισκέπτες να πάρουν τις απόψεις των σιαγόνων.

Στα βαθύτερα σημεία του, το φαράγγι καταρρέει μέχρι 980 πόδια (300 μέτρα) κάτω, φέρνοντας μια εντυπωσιακή αίσθηση του εύρους και της κλίμακας σε αυτή την υπαίθρια παιδική χαρά. Εάν επισκεφθείτε το φαράγγι \, φροντίστε να δείτε τα εκπληκτικά φυσικά γλυπτά που βρέθηκαν στην κοιλάδα των κάστρων, ένα τμήμα μήκους μόλις 2 χιλιομέτρων, αλλά αξίζει να εξερευνήσετε.

Πολλά εθνικά πάρκα

Οι λάτρεις της υπαίθρου θα βρουν πολλά για να αγαπήσουν στο Καζακστάν. Ενώ η χώρα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, έχει πολλά εθνικά πάρκα που οι ταξιδιώτες θα αγαπήσουν να εξερευνήσουν. Το πρώτο από αυτά τα πάρκα δημιουργήθηκε το 1985, αλλά από τότε έχουν προστεθεί εννέα ακόμη. Το κοσμηματοπωλείο των προστατευόμενων αυτών περιοχών μπορεί να είναι το Εθνικό Πάρκο Bayanaul, το οποίο διαθέτει τρεις θεαματικές λίμνες, ψηλά βουνά και εντυπωσιακά σπηλαιώδη συστήματα.

Πολλή άγρια ​​φύση πάρα πολύ!

Το Καζακστάν είναι ένα άγριο και απομακρυσμένο μέρος με άφθονο υπέροχο άγριο ζώο για να εντοπίσει επίσης. Οι Birders θα αγαπήσουν τη μεγάλη ποικιλία της ζωής των πτηνών που μπορεί να βρεθεί εκεί, αλλά υπάρχουν και πολλά περισσότερα θηλαστικά. Για παράδειγμα, τα ιβέξ είναι κοινά σε ορισμένα μέρη της χώρας, όπως είναι τα κόκκινα μαρμότ, τα πρόβατα των βουνών, οι χρυσαετοί, ακόμα και οι καστανές αρκούδες Tien Shan. Το Aksu-Zhabagyly Nature Reserve, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, είναι ένα υπέροχο μέρος για να εντοπίσετε αυτά τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ταξιδέψτε στην περιοχή των λιμνών Kolsai

Οι λίμνες Kolsai βρίσκονται επίσης στο νότιο τμήμα του Καζακστάν και αποτελούνται από τρία μεγάλα, διαδοχικά υδάτινα σώματα που περιβάλλονται από χιονισμένες κορυφές που πέφτουν κατά μήκος των συνόρων με το γειτονικό Κιργιζιστάν. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν αρκετές μέρες για πεζοπορία σε τραχιά μονοπάτια σε όλη την περιοχή, παραμένοντας στις βασικές - αλλά άνετες - καλύβες το βράδυ. Το κάμπινγκ, η ιππασία και η αλιεία πέστροφας είναι μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων που μπορούν να λάβουν μέρος οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες κατά μήκος των λιμνών, όπου είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσουν τοπικούς εξωγήινους από οποιονδήποτε άλλο ξένο επισκέπτη.

Η ιστορία είναι παντού

Οι άνθρωποι ζούσαν στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Καζακστάν για περισσότερα από 12.000 χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ιστορία για σχεδόν παντού. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και διάφορες δομές που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα - όταν το Καζακστάν ήταν μέρος του φημισμένου δρόμου μεταξιού - που εξακολουθεί να επισημαίνει το τοπίο.

Η αρχιτεκτονική της Ρωσικής Αυτοκρατορίας εξακολουθεί να είναι εμφανής σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως και κτίρια από τη σοβιετική εποχή που ακολούθησε. Υπάρχουν ακόμη και απομεινάρια του νομαδικού παρελθόντος του Καζακστάν.

Αστάνα και Αλμάτι

Ενώ το Καζακστάν είναι γεμάτο με φυσικά, πολιτιστικά και ιστορικά θαύματα, οι δύο μεγαλύτερες πόλεις - το Almaty και η Astana - έχουν πολλά να προσφέρουν στους σύγχρονους ταξιδιώτες. Τα όμορφα εστιατόρια, η έντονη νυχτερινή ζωή, τα πολλά ψώνια, καθώς και μουσεία και άλλα αξιοθέατα βρίσκονται όλα αυτά τα μοντέρνα, εξελιγμένα αστικά κέντρα που κάνουν τα τέλεια βάση για τις πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες σας.

Όπως δεν μπορείτε αμφιβολία να πείτε, το Καζακστάν είναι μια γη της πολυμορφίας. Προσφέρει πολλές περιπέτειες για τους ξένους επισκέπτες, με ποικίλα τοπία και πόλεις για εξερεύνηση. Αλλά καλύτερα από όλα, παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστο στους δυτικούς ταξιδιώτες, καθιστώντας το ένα μέρος που έχει παραμείνει καλά εδραιωμένο και κοντά στις ρίζες του. Στον 21ο αιώνα, υπάρχουν λιγότεροι και λιγότεροι προορισμοί που μπορούν να διεκδικήσουν το ίδιο πράγμα, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να επισκεφτείτε αυτούς τους προορισμούς εκτός δρόμου. Πηγαίνετε εκεί τώρα, πριν όλοι μάθουν πόσο καλά είναι πραγματικά. Μόλις η λέξη βγει, μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά η ίδια.