Αναμνηστικά από το Ρέικιαβικ

Είσαι ένας εραστής σουβενίρ; Λοιπόν, θα πρέπει να επισκεφθείτε την πόλη του Ρέικιαβικ. Όταν πρόκειται για αναμνηστικά, το Ρέικιαβικ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε τα πράγματα για να πάρετε μαζί σας.

Τα σουβενίρ στο Ρέικιαβικ άρχισαν να πωλούνται πριν από εκατό χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται όλο και καλύτερα. Στο Ρέικιαβικ δεν υπάρχει έλλειψη καταστημάτων με σουβενίρ. Από τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Laugavegur, τα καταστήματα αναμνηστικών πωλούνται στο εμπορικό κέντρο γνωστό ως Kringlan και το φαλλούμιου εμπορικό κέντρο του Smaralind που βρίσκεται στο προάστιο του Kopavogur.

Εδώ μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε από τις μπρελόκ, τα ειδώλια των elf, τα πλεκτά είδη, τις κάρτες σε οτιδήποτε ενσωματώνεται με ισλανδική σημαία που πωλείται. Εάν τα tchotchke σουβενίρ δεν το κάνουν για σας, μην ανησυχείτε, η ισλανδική λίστα σουβενίρ είναι ατελείωτη.

Τα δημοφιλή ισλανδικά αναμνηστικά που μπορείτε να αγοράσετε και να επιστρέψετε στο σπίτι σας περιλαμβάνουν τα εξής:

Για να ξεκινήσετε, σκεφτείτε να πάρετε κάποια κοσμήματα ροζ λάβα. Σε αντίθεση με τα δοχεία τέφρας που συλλέγονται από τις εκρήξεις, τα κοσμήματα λάβα ροκ είναι ένα σουβενίρ που απεικονίζει την ηφαιστειακή φύση της Ισλανδίας. Μπορείτε να παραλάβετε κοσμήματα από βράχους από λάβα που κυμαίνονται από δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιδέραια, σκουλαρίκια κλπ. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι επίσης στον κατάλογο των προτεινόμενων ισλανδικών ιδεών δώρων .

Επίσης, τα μπλουζάκια από Dogma είναι σήμερα πολύ δημοφιλή αναμνηστικά για να φέρουν πίσω από το Ρέικιαβικ. Είναι κατασκευασμένα για εκείνους που προτιμούν τα τόσο προφανή αναμνηστικά. Στο Ρέικιαβικ, δεκάδες μπουτίκ σχεδιαστών και τουριστικά καταστήματα πωλούν αυτά τα μπλουζάκια.

Τα φωτογραφικά βιβλία είναι τα επόμενα σουβενίρ που δύσκολα θα χάσετε στο Ρέικιαβικ. Κάθε τουριστικό κατάστημα στο Ρέικιαβικ πωλεί ένα τραπεζάκι του καφέ που αξίζει το βιβλίο τέχνης με ισλανδικές φωτογραφίες. Διαφορετικά τοπία, περιοχές και ισλανδικές συνταγές καλύπτονται στις συλλογές βιβλίων. Πάρτε ένα από αυτά και θα έχετε πάντα αυτές τις όμορφες φωτογραφίες για να σας υπενθυμίσω το χρόνο σας στην Ισλανδία.

Επίσης, ενώ στο Ρέικιαβικ, μην παραλείψετε να πάρετε μόνοι σας μπουκάλια Reyka Vodka, την τοπική βότκα. Αν και η μάρκα έχει αρχίσει να επεκτείνει τη διανομή της σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να απολαύσετε το 60% χωρίς δασμό ανά μπουκάλι αν αγοράσετε Reyka Vodka στο Ρέικιαβικ.

Ενώ στο Ρέικιαβικ μπορείτε επίσης να πάρετε κάποιο φαγητό για να φέρετε στο σπίτι σας, και να δοκιμάσετε τα ισλανδικά πιάτα στο σπίτι. Ένα καλό παράδειγμα είναι η ισπανική μουστάρδα του σκύλου. Κάθε εστιατόριο στην πόλη έχει αυτό το συστατικό στο μενού του. Μόλις την δοκιμάσετε, μπορείτε μόλις να αντισταθείτε στο να φέρετε μερικά μαζί σας πίσω στο σπίτι. Είναι συνήθως ένας συνδυασμός μουστάρδας, κέτσαπ και remoulade. Πάρτε κάποιο σπίτι.

Τα προαναφερθέντα αναμνηστικά είναι μόνο ένα απλό κλάσμα των τύπων σουβενίρ στο Ρέικιαβικ. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Το κάστρο του Ρέικιαβικ στα αναμνηστικά πιστώνεται στην τουριστική βιομηχανία να ενισχύεται και η δημιουργικότητα και η δεξιοτεχνία του ισλανδικού λαού. Οι ντόπιοι του έθνους προτιμούν να διατηρούν τον πολιτισμό τους και είναι περήφανοι να το εκθέσουν και να το μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα αναμνηστικά χρησιμοποιούνται ως μορφή απεικόνισης της ισλανδικής κουλτούρας, των τοπίων, των τροφίμων, των ενδυμάτων κλπ. Επίσης, τα καταστήματα αναμνηστικών στο Ρέικιαβικ δεν πωλούν μόνο σουβενίρ για έκθεση ισλανδικού υπόβαθρου, αλλά και για τη δημιουργία εσόδων.

Αυτά τα έσοδα χρησιμοποιούνται συνήθως για τη λειτουργία φιλανθρωπικών οργανώσεων, οπότε είναι όλα για καλούς σκοπούς. Τα αναμνηστικά στο Ρέικιαβικ έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα, δεδομένου ότι διατίθενται στην αγορά και πωλούνται σε δίκαιες τιμές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται το Ρέικιαβικ φέρουν μια ποικιλία από αυτά τα αναμνηστικά πίσω στο σπίτι και αυτό έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκλαΐκευση τους.