Ένας οδηγός για την επίσκεψη στην Πράγα τον Απρίλιο

Ο καιρός είναι καλός και τα πλήθη σχετικά μικρά

Η Πράγα κάνει για έναν υπέροχο προορισμό της Ανατολικής Ευρώπης, ανεξάρτητα από τον καιρό. Το ταξίδι του Fodor τον καλεί σε μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Ευρώπης, με όμορφες γέφυρες, τόμους ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, παλιά πόλη με λιθόστρωτους δρόμους και ναι κάστρο που θα μπορούσε να εμπνεύσει τη Disney. Plus κορυφαία κλασική μουσική, καφέ, εξαιρετικό φαγητό και κάποια μπύρα παγκόσμιας κλάσης.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Εάν οι ταξιδιωτικές σας απαιτήσεις περιλαμβάνουν ήπιο καιρό σε συνδυασμό με μικρότερα από τα μέσα πλήθη, ο Απρίλιος είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ταξίδι στην Πράγα .

Ο μήνας ξεκινάει από την ψυχρή πλευρά, με μέσες υψηλές θερμοκρασίες στο χαμηλό Fahrenheit της δεκαετίας του '50, αλλά οι θερμοκρασίες συνήθως κυλούν σε ζέστη και μέχρι το τέλος του μήνα οι μέσες κορυφές έχουν αποκτήσει περίπου 10 μοίρες. Παίρνει επίσης πιο ηλιόλουστη καθώς ο μήνας εξελίσσεται και οι ημέρες φθάνουν αισθητά περισσότερο, με το φως της ημέρας να παραμένει περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά περισσότερο από το τέλος του μήνα. Διατηρεί την ψυχρή πλευρά τη νύχτα, με βροντές που πέφτουν στα μέσα της δεκαετίας του '30 σε χαμηλά 40s. Αλλά είστε σε ένα ζεστό ζεστό ξενοδοχείο τη νύχτα, οπότε αυτό έχει ελάχιστη επίδραση στο ταξίδι σας.

Ζεστό προορισμό

Από τη δεκαετία του '90 και την πτώση της κομμουνιστικής κυβέρνησης και του σιδηρού παραπετάσματος, η Πράγα υπήρξε ένας καυτός προορισμός. Για εκείνους στη Δύση, προσφέρει νέα πράγματα για να ανακαλύψετε. Είναι επίσης προσέλκυσε καλλιτέχνες, συγγραφείς και μουσικούς. Η άφιξη αυτών των καλλιτεχνών, μαζί με την αυθεντική γοτθική, αναγεννησιακή, μπαρόκ και αρτ νουβό αρχιτεκτονική, το δανείζουν σε παριζιάνικο στυλ.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η Πράγα προσελκύει περιθωριακούς τουρίστες, ειδικά το καλοκαίρι, την υψηλή περίοδο ταξιδιού. Αν πάτε τον Απρίλιο, μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη συντριβή, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση εστιατορίων και ξενοδοχείων πιο εύκολα και να περιμένετε σε πολύ μικρότερες γραμμές - ή καθόλου - στα αξιοθέατα. Αν είστε μουσείο-επισκέπτης, είναι ένα πραγματικό μπόνους για να μπορείτε να δείτε την τέχνη χωρίς κανείς να στέκεται μπροστά σας, πόσο μάλλον σειρές ανθρώπων που στέκονται μεταξύ σας και της τέχνης, που μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι.

Οι τουρίστες αρχίζουν να εμφανίζονται σε μεγαλύτερο αριθμό τον Απρίλιο μετά από τη λιγότερο επιθυμητή χειμερινή περίοδο, αλλά είναι ακόμα διαχειρίσιμοι και τα αξιοθέατα συνήθως επεκτείνουν τις ώρες τους τον Απρίλιο για την επικείμενη τουριστική περίοδο. Μια προειδοποίηση: Η Πράγα γιορτάζει το Πάσχα με μεγάλο τρόπο και τραβά πολλούς επισκέπτες στην πόλη. Εάν πέσει τον Απρίλιο, αυτό είναι ένα μπόνους για ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Στο μειονέκτημα, αυξάνει τα πλήθη. Αν δεν ενδιαφέρεστε για τα γεγονότα του Πάσχα και θα προτιμούσατε να αποφύγετε τα πλήθη, απλά σχεδιάστε το γύρω.

Τι να Pack

Όπως και με κάθε ευρωπαϊκό προορισμό την άνοιξη, όταν οι μέρες είναι συνήθως ήπιες και οι νύχτες ψυχρό έως εντελώς κρύο, πρέπει να φέρετε μια βαλίτσα γεμάτη από κομμάτια που μπορείτε να τα αναμίξετε και να ταιριάξετε και να τα στρώσετε εύκολα για να φτιάξετε διάφορα ρούχα για αλλαγή του καιρού. Ράξτε με μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, ώστε να μπορείτε να συσκευάσετε λιγότερα κομμάτια που δημιουργούν περισσότερες στολές που όλοι θα στρώνονται μαζί, όπως απαιτείται. Πάρτε τζιν ή άλλα παντελόνια από βαμβάκι, πουκάμισα, πουλόβερ από ελαφρύ πουλόβερ ή πουλόβερ, ζακέτες και ελαφριά σακάκια. Αν είναι ψυχρός, βάλτε το όλο. Στις θερμότερες μέρες, ίσως αρκεί μόνο το πουκάμισο και μια ζακέτα ή ένα ελαφρύ σακάκι. Πάρτε ένα μακρύ μαντήλι που μπορείτε να τυλίξετε γύρω από το λαιμό σας - ένα μεγάλο τέχνασμα στρωμάτων που πραγματικά σας κρατά ζεστό - ή τους ώμους ως ένα περιτύλιγμα για το βράδυ.

Εκτός αν έχετε σχέδια για ένα φόρεμα μέχρι το βράδυ, φέρτε επίπεδη παπούτσια ή μπότες αστραγάλων που είναι καλό για περπάτημα. Ποτέ δεν πονάει να έχει μια πτυσσόμενη ομπρέλα. η βροχή είναι ένα πιθανό γεγονός, αν μόνο ένα σύντομο ντους.

Απρίλιος Διακοπές και εκδηλώσεις στην Πράγα

Εάν βρίσκεστε εκεί το Πάσχα, θα μπορείτε να επισκεφθείτε τις αγορές του Πάσχα της Πράγας, να αγοράσετε τσέχικα αυγά Πάσχας και να απολαύσετε το Πάσχα στην Πράγα.

Η νύχτα των μάγιστων παρατηρείται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου, όταν οι Τσέχοι ακολουθούν τους σλαβικούς πρόγονοί τους λέγοντας αντίο στο χειμώνα με φωτιές, ποτίστρες και κοστούμια. Είδος Απόκριες με άλλο όνομα. Προχωρήστε στο λόφο Petrin για να συμμετάσχετε σε αυτές τις παραδόσεις μοναδικές στην Πράγα.