Καιρός, εκδηλώσεις και ταξιδιωτικές συμβουλές κατά την επίσκεψή σας στην Πράγα τον Μάιο

Ο οδηγός σας για την Άνοιξη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας

Η άνοιξη κάνει μια υπέροχη εποχή του χρόνου για μια επίσκεψη στην τσεχική πρωτεύουσα, που ονομάζεται Praha από τους ντόπιους, πριν από τα πλήθη του καλοκαιριού σμήνος της πόλης. Ο καιρός γίνεται ευχάριστα ζεστός και τα δέντρα ξεσπούν σε λευκά και μοβ, ροζ και κίτρινα άνθη. Αναμείνετε την αφθονία της ηλιοφάνειας στην Πράγα τον Μάιο , αλλά περιμένετε και κάποια βροχή.

Μάιος ο καιρός στην Πράγα

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης στη Πράγα κυμαίνονται από τα χαμηλά επίπεδα στα μέσα της δεκαετίας του '40 έως τα υψηλά στα μέσα της δεκαετίας του '60.

Τα εστιατόρια της πόλης αρχίζουν να μεγιστοποιούν τη χωρητικότητα των υπαίθριων καθισμάτων αυτό το μήνα, αλλά ο καιρός μπορεί να αλλάξει απροσδόκητα, από ένα ηλιόλουστο και ζεστό ένα λεπτό μέχρι το βράδυ το επόμενο.

Λίστα συσκευασίας για την Πράγα την άνοιξη

Παρόλο που οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ζεσταίνονται με την άνοιξη, οι βροχοπτώσεις μπορεί να επιβραδύνουν τα σχέδια για τα αξιοθέατα. Κρατήστε αυτό κατά νου όταν πακέτο για το Μάιο ταξιδεύουν στην Πράγα. Μην ξεχνάτε ένα αδιάβροχο μπουφάν, αδιάβροχα παπούτσια και μια ομπρέλα. Επιπλέον, οι αγχωτικές συνθήκες μπορούν να κάνουν τη δεκαετία του '60 να αισθάνεται σαν την δεκαετία του '40, ώστε να φέρουν ευπροσάρμοστα στρώματα για ζεστασιά.

Συμβουλές Ταξιδιού για την επίσκεψη στην Πράγα

Τα τουριστικά πλήθη πάχυνουν τον Μάιο καθώς ο καιρός θερμαίνεται. Προγραμματίστε το ταξίδι σας προσεκτικά ώστε να μπορείτε να δείτε σημαντικές τοποθεσίες όπως το Κάστρο της Πράγας χωρίς να περιμένετε σε γραμμές. Η άνοιξη στην Πράγα βλέπει μια αύξηση στους απατεώνες, οπότε αγκαλιάστε τον εαυτό σας με συμβουλές για την αποφυγή των πορτοφολιών στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Μάιο Διακοπές και Εκδηλώσεις στην Πράγα

1 Μαΐου (Ημέρα Εργασίας) και 8 Μαΐου (Ημέρα Απελευθέρωσης) είναι εθνικά αναγνωρισμένες τσεχικές αργίες. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι δημόσιοι οργανισμοί και τα αξιοθέατα μπορούν να κλείσουν ή να λειτουργούν σε μειωμένες ώρες. Ελέγξτε τους ιστότοπους εκ των προτέρων ή καλέστε για να βεβαιωθείτε.