Εκθέσεις μαύρου φωτός θεάτρου στην Πράγα

Διασκεδαστική βραδιά ή τουριστική παγίδα;

Το θέατρο μαύρου φωτός είναι μια δημοφιλής μορφή διασκέδασης στην Πράγα . Εκτός από τη νέα του προσέγγιση στο θέατρο, είναι επίσης δημοφιλής στα διεθνή πλήθη επειδή η χρήση της σωματικής έκφρασης μέσω της κίνησης και των στηρίξεων μπορεί να γίνει κατανοητή από οποιονδήποτε. η απόλαυση μιας θεατρικής παράστασης μαύρου φωτός δεν εξαρτάται από τη γνώση οποιασδήποτε συγκεκριμένης γλώσσας! Καθώς περιηγηθείτε, ειδικά στην περιοχή της Παλιάς Πόλης, θα συναντήσετε πινακίδες για θέατρο μαύρου φωτός.

Τι είναι το θέατρο μαύρου φωτός;

Το θέαμα του μαύρου φωτός είναι κάτι παραπάνω από αυτό που θα περίμενε κανείς στην πρώτη συναντά. Ενώ οι χορευτικές, μιμικές και ακροβατικές παραστάσεις πραγματοποιούνται κάτω από το μαύρο φως για το οποίο ονομάζεται αυτό το είδος θεάτρου, η παράσταση είναι πιο προηγμένη τεχνολογικά και θεατρικά. Η χρήση φθοριζόντων χρωμάτων σε μαύρο φόντο για κοστούμια και σκηνικά, καθώς και ποικίλες εντάσεις και τοποθέτηση των φώτων επιτρέπουν στους εκτελεστές μαύρου φωτός να χρησιμοποιούν μια ποικιλία επιπτώσεων που δεν είναι δυνατές με το πρότυπο θέατρο. Τα αντικείμενα μπορούν να επιπλεύσουν, να πετάξουν ή να εμφανιστούν ξαφνικά στη σκηνή. Σε μερικές περιπτώσεις, ένα εντελώς μαύρο σκηνικό σημαίνει ότι όλη η εστίαση είναι σε ηθοποιούς και σκηνικά που αλληλεπιδρούν με φανταστικούς τρόπους - για παράδειγμα, τα ρούχα μπορεί να φαίνεται να περπατούν από μόνοι τους ή οι μαριονέτες να κινούνται ανεξάρτητα από τους κυρίους των μαριονέτων τους. Τα πολυμέσα, όπως προβολές ταινιών, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης μαύρου φωτός.

Η Τσεχική Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι ο Τσέχος θεατρικός διευθυντής, Jiří Srnec, είναι υπεύθυνος για την ίδρυση του πρώτου μαύρου θεάτρου, αν και άλλοι παραγωγοί ταινιών και θεάτρων φλερτάρουν με τη χρήση της τεχνικής πριν από την ίδρυση του Στέντ. Ως εκ τούτου, το θέαμα μαύρου φωτός θεωρείται ως παραδοσιακά τσέχικο στυλ ψυχαγωγίας, σκέφτηκε από τότε που εισήχθησαν τα πρώτα θέατρα μαύρου φωτός στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, το στυλ επιδόσεων έχει εξαπλωθεί σε άλλες πόλεις και πολιτισμούς.

Το θέατρο μαύρου φωτός δεν είναι για όλους, και η βιομηχανία είναι ευρέως επικριμένη γιατί τραβάει τουρίστες με υψηλές προσδοκίες σε κακή ποιότητα δείχνει. Οι τσέχοι επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν γρήγορα τη γοητεία των θεατρικών παραγωγών του μαύρου φωτός και πολλές παρουσιάσεις είναι σύντομες, υπερτιμημένες και στερούνται σχεδίου ή ταλέντου. Επιπλέον, οι θεατές πρέπει να προειδοποιούνται ότι δεν είναι όλες οι παραστάσεις φιλικές προς το παιδί. Μια δημοφιλής επίδειξη, οι πτυχές της Alice , βασισμένη χαλαρά στην ιστορία της Alice in Wonderland , περιέχει μια σκηνή κατά την οποία η ηθοποιός γδύνομαι. Είναι σημαντικό να διαβάσετε σχόλια προσεκτικά πριν παρακολουθήσετε οποιαδήποτε απόδοση μαύρου φωτός, ειδικά αν σχεδιάζετε να είναι μέρος μιας οικογενειακής εκδρομής.

Μαύρα θέατρα στην Πράγα

Η Laterna Magika είναι ένα από τα καλύτερα εγκατεστημένα θέατρα μαύρου φωτός στην Πράγα. Είναι μέρος του Εθνικού Θεάτρου και διατηρεί παράδοση θεατρικών παραγωγών πολυμέσων και μαύρου φωτός τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους. Ωστόσο, οι κριτικές των επισκεπτών είναι ανάμικτες για τις παραστάσεις της Laterna Magika, καθώς και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται από την ίδια την παράσταση. όχι όλες οι παραγωγές Laterna Magika προσφέρουν την ίδια ποιότητα προβολής. Επιπλέον, οι επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα μαύρο θέαμα μαύρου φωτός θα πρέπει να ενημερώνονται ότι η Laterna Magika χρησιμοποιεί μια ποικιλία εφέ πολυμέσων, όχι μόνο μαύρων εφέ, κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών της.

Το Laterna Magika βρίσκεται στη Narodni Street στην παλιά πόλη της Most (γέφυρα) Legii, νότια της Γέφυρας του Καρόλου.

Image Theatre είναι επίσης ένα γνωστό θέατρο μαύρου φωτός με παραγωγές που λαμβάνουν θετικές κριτικές. Το θέατρο παράγει παραστάσεις που συμβαδίζουν με την παράδοση του μαύρου φωτός σε όλη την έκταση, όμως, πάλι, η ποιότητα μπορεί να διαφέρει από την εμφάνιση έως την εμφάνιση. Το Image Theatre βρίσκεται στην παλιά πόλη της Πράγας στην οδό Pařížská.

Ενώ κάποιοι επισκέπτες στην Πράγα έχουν αναφέρει ότι είναι καταπλήρωτοι από την εμπειρία μαύρου φωτός του θεάτρου, κανένα άρθρο σχετικά με αυτή τη μορφή ψυχαγωγίας της Πράγας δεν θα ήταν πλήρες χωρίς προειδοποίηση αγοραστή. Λόγω της απρόβλεπτης ποιότητας των εκπομπών, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε χαμηλή απόδοση θεάτρου σε μαύρο φως στην λίστα με τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πράγα και να δείτε μόνο μία από αυτές τις εμφανίσεις, αν ελέγξετε τις προσδοκίες σας στην πόρτα.