Λάθη Συντήρησης Πισίνας

Συντήρηση πισίνας 101: Μην κάνετε αυτά τα κοινά λάθη της πισίνας

Εάν έχετε τη δική σας πισίνα , είστε ένας από τους τυχερούς. Εδώ στο Φοίνιξ, κάποιοι χρησιμοποιούν τις πισίνες τους όλο το χρόνο. Η συντήρηση της πισίνας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη, αλλά γνωρίζοντας πώς να διατηρήσετε σωστά την πισίνα σας, θα σας κάνει να διαρκέσει περισσότερο και να είστε ασφαλέστερος χώρος για οικογενειακή διασκέδαση.

12 κοινά λάθη συντήρησης πισίνας

  1. Μην ελέγχετε αρκετά συχνά την χημεία της πισίνας σας. Ελέγξτε τη χημεία της πισίνας δύο φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και μία φορά την εβδομάδα το χειμώνα. Κάνοντας αυτό μπορείτε να κάνετε μικρές προσαρμογές στη χημεία του νερού σας αντί για μεγάλες προσαρμογές που δημιουργούν ένα άγριο πάνω και κάτω γράφημα δραστηριότητας.
  1. Επιτρέποντας το pH να υπερβεί το 8,0. Στο 8,5 χλώριο είναι μόνο το 10% ενεργό. Στο 7,0 είναι περίπου 73% ενεργό. Με μόνο τη διατήρηση του pH γύρω στο 7,5 το χλώριο είναι 50-60% ενεργό. Η διατήρηση του pH σε έλεγχο θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε πλήρως το δυναμικό του χλωρίου που βρίσκεται ήδη στην πισίνα.
  2. Δεν διατηρεί αλκαλικότητα μεταξύ 80-140 PPM. Η χαμηλή ή η υψηλή αλκαλικότητα μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία του νερού και τελικά την ικανότητα απολύμανσης.
  3. Δεν ελέγχονται τακτικά το TDS (Total Dissolved Solids) ή η σκληρότητα του ασβεστίου. Ελέγξτε TDS κάθε 6 μήνες και σκληρότητα ασβεστίου κάθε μήνα. Αυτές επηρεάζουν επίσης την ισορροπία του νερού που είναι διαφορετική από την αποχέτευση, αν και σχετική.
  4. Δεν καθαρίζετε τα κελιά στα συστήματα θαλασσινού νερού ( γεννήτριες χλωρίου ). Τα διαβρωμένα ή ασβεστοποιημένα κύτταρα θα παράγουν λίγο χλώριο.
  5. Η πλύση πλύσης άμμου ή φίλτρα DE πολύ συχνά. Εάν το κάνετε αυτό, το φίλτρο δεν μπορεί ποτέ να φτάσει στο δυναμικό καθαρισμού του. Αν πλένετε σε τακτική βάση χωρίς λόγο, σπαταλάτε νερό. Τα περισσότερα φίλτρα απαιτούν πλύση πλύσης όταν ο μετρητής πίεσης αυξάνεται από 8-10 PSI από καθαρό.
  1. Μην καθαρίζετε αρκετά καλά το καλάθι του skimmer και / ή τα μαλλιά και το δοχείο χιονιού στην αντλία της πισίνας. Αν αυτά είναι γεμάτα από συντρίμμια, θα έχετε μικρή ροή με αποτέλεσμα την κακή κυκλοφορία, δημιουργώντας ενδεχομένως ένα μεγάλο πρόβλημα.
  2. Προσθέτοντας χημικά, ειδικά υγρό χλώριο, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να προσθέσετε χημικές ουσίες το βράδυ, αφού έχει ρυθμιστεί ο ήλιος. Θα πάρετε περισσότερα από αυτά.
  1. Μην βουρτσίζετε τους τοίχους και τα κεραμίδια αρκετά συχνά. Εάν το σύστημα κυκλοφορίας σας είναι ύποπτο, και πολλοί είναι, το βούρτσισμα των τοίχων θα βοηθήσει στην εξάλειψη των προβλημάτων φύκια. Κρατώντας το κεραμίδι σας καθαρό θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Μόλις το κεραμίδι ασβεστοποιηθεί, γίνεται σαν πλάκα και θα πάρει έναν ειδικό για να το βγάλει.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τον χώρο ανάμεσα στο κάτω μέρος του προβόλου στο πάτωμα και στην κορυφή του κεραμιδιού υπό έλεγχο. Εάν αυτό ρωγμές, στη συνέχεια, βάλτε σε κάποιο πυρίτιο. Δεν θέλετε το νερό να μεταναστεύει από το εσωτερικό της πισίνας κάτω από το καταστρώμα.
  3. Μην εκτελείτε αντλίες αρκετά καιρό. Θα πρέπει να εκτελέσετε την αντλία σας περίπου 1 ώρα για κάθε 10 μοίρες θερμοκρασίας. Αυτό προϋποθέτει ότι έχετε ένα αξιοπρεπές σύστημα κυκλοφορίας. Είναι όλα σχετικά με το FLOW! Η κυκλοφορία είναι το κλειδί για μια πισίνα χαμηλής συντήρησης.
  4. Μην αντικαθιστάτε σπασμένες ή ελλιπείς αποχετεύσεις ή πηγές αναρρόφησης. Αυτό είναι ένας πραγματικός και επικίνδυνος κίνδυνος. Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και για τις ελαττωματικές κλειδαριές πόρτας / πύλης και τους περιφράκτες σε χαλάρωση.