Επισκεφτείτε το Hopi Mesas της Αριζόνα - Πρώτο Mesa

Πώς να επισκεφθείτε τη χώρα του Hopi

Μια επίσκεψη στο Hopi Mesas, που βρίσκεται στη βόρεια Αριζόνα, είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Οι άνθρωποι του Χοπή ήρθαν στο Μεσα στην αρχαιότητα. Hopi είναι ο παλαιότερος συνεχώς ασκούμενος πολιτισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τους οδηγούς του Hopi, η θρησκεία και ο πολιτισμός του Hopi έχουν ασκηθεί εδώ και πάνω από 3.000 χρόνια.

Επειδή τα Χόπι έχουν διατηρήσει τη θρησκεία και τον πολιτισμό τους με τα χρόνια, προστατεύουν φυσικά τις πρακτικές τους και τον τρόπο ζωής τους.

Προκειμένου να δείτε τα περισσότερα στο Hopi Mesas και να σέβεστε την ιδιωτικότητα του λαού, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε με έναν οδηγό.

Επιλογή οδηγού
Τα Χόπι έχουν μια μοναδική θρησκεία και φιλοσοφία. Για να αποκτήσετε οποιαδήποτε κατανόηση των ανθρώπων, είναι επιτακτική ανάγκη ο οδηγός σας να είναι από ένα από τα Χόπι Μέσα. Για να επιλέξετε έναν οδηγό, σκεφτείτε:
- Είναι ο οδηγός μητρική Hopi;
- Εάν ο οδηγός σας οδηγεί, ο οδηγός έχει εμπορική ασφάλιση και άδεια;
- Ο οδηγός μιλάει Hopi;

Εργαζόμασταν με τον οδηγό, τον Ray Coin, ο οποίος έχει ένα γραφείο πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο Χόπι, το Sacred Travel & Images, LLC. Ο Ray έχει ένα ιστορικό που περιλαμβάνει χρόνο στο Μουσείο της Βόρειας Αριζόνα. Έχει διδάξει για το Hopi στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα και είναι εκπαιδευτής με την Exploritas. Μου άρεσε η προοπτική του Ray σαν ένα άτομο που έζησε τόσο στο Hopi (γεννήθηκε στο Bacavi) όσο και στον έξω κόσμο. Ο Ray ήταν στην επιχείρηση ταξιδίων για χρόνια και έχει την άδεια να οδηγεί ομάδες επισκεπτών.



Πριν από την περιήγηση με τον Ray, δεν είχα ξεκαθαρίσει από πού θα μπορούσα να πάω στο Hopi και πού δεν θα μπορούσα. Ήξερα ότι τα πράγματα ήταν συχνά κλειστά λόγω του τελετουργικού ημερολογίου, αλλά, φυσικά, δεν είχα γνώση αυτών των πληροφοριών. Έχοντας έναν τοπικό οδηγό θα εξομαλύνετε τον δρόμο για εσάς όπως ακριβώς συμβαίνει όταν επισκέπτεστε μια ξένη χώρα.



Ταξιδεύοντας στα Χόπι Μέσα

Ζητήσαμε μια περιήγηση στους κορυφαίους προορισμούς Hopi και διαπιστώσαμε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια μέρα. Είχαμε ένα χαλαρό πρωινό στο εστιατόριο του Πολιτιστικού Κέντρου Hopi και συζητήσαμε τα σχέδιά μας. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, παρεμπιπτόντως.

Πρώτο Μέσα και το χωριό Walpi

Η πρώτη μας στάση ήταν η First Mesa. Το πρώτο Mesa εδραιώνει τις πόλεις Walpi, Sichomovi και Tewa. Η Walpi, η παλαιότερη και πιο ιστορική, βρίσκεται πάνω από την κοιλάδα στα 300 πόδια. Περνούσαμε τον δρόμο περιστροφής (εντάξει για αυτοκίνητα και φορτηγά) και απολάμβανε θέα στην κοιλάδα με σπίτια και αγροτεμάχια. Ήταν μια πανέμορφη ηλιόλουστη μέρα με λίγο αέρα.

Σταματήσαμε στο κοινοτικό κέντρο του Ponsi Hall και μπήκαμε μέσα για να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα και να περιμένουμε την περιήγηση. (ο οδηγός μας είχε ήδη καταβάλει το ποσό και μας έχει καταγράψει). Τελικά (δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες) η περιοδεία άρχισε με μια διάλεξη από μια ασθενή γυναίκα Hopi.

Μάθαμε για τη ζωή στο First Mesa και μας είπαν πώς θα ξεδιπλώσει η περιήγησή μας. Ήμασταν ενθουσιασμένοι για το περπάτημα σε μικρή απόσταση από Walpi, ψηλά πάνω από την κοιλάδα. Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες που δημοσιεύθηκαν στο κοινοτικό κέντρο, που μας υπενθύμισαν ότι δεν θα έπαιρναν τα σκυλιά και υπογράμμισε ότι οι τελετουργικοί χοροί στην First Mesa θα κλείσουν στους επισκέπτες.



Καθώς περπατούσαμε, οι κάτοχοι Κατσίνα και οι αγγειοπλάστες μας προσέφεραν τα προϊόντα τους. Συχνά μας προσκαλούσαμε στα σπίτια για να δούμε τις τέχνες. Σας συνιστώ να εισάγετε ένα σπίτι όταν προσκαλέσετε. Τα εσωτερικά είναι τόσο συναρπαστικά όσο τα εξωτερικά των παραδοσιακών κτιρίων. Σε ένα σπίτι είχα την ευχαρίστηση να βλέπω μια μεγάλη σειρά κούκλες kachina κρεμασμένα στον πάνω τοίχο. Ήταν οι κούκλες της κόρης του αγγειοπλάστη.

Όλες οι προσφορές τέχνης ήταν αυθεντικές και μερικές ήταν της ποιότητας που βλέπουμε στις γκαλερί. Οι τιμές θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν. Όταν περιηγηθείτε στο Hopi, φέρτε πολλά χρήματα!

Λίγο πριν εισέλθουμε στην Walpi, παρατηρήσαμε ότι τα ηλεκτρικά καλώδια σταμάτησαν. Οι λίγες οικογένειες που ζουν ακόμα στο Walpi ζουν παραδοσιακά χωρίς εξωτερικές υπηρεσίες. Καθώς περιηγούσαμε, ο οδηγός μας επεσήμανε το Κίβας, τις πλατείες όπου θα γίνονταν οι τελετουργικοί χοροί και είδαμε την άκρη του γκρεμού να είναι έκπληκτοι που οι πρώτοι κάτοικοι ανέβαιναν καθημερινά στο βράχο για να μεταφέρουν νερό στα σπίτια τους.



Ο καθένας στην περιοδεία ήταν φοβερός από την ιστορία και την ομορφιά της Walpi. Επισκεφθήκαμε με τους ξυλοκόπους, θαύμαζαν τα είδη τους και ορκίστηκαν να επιστρέψουν αφού εξοικονομούσαν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν ένα πραγματικό θησαυρό Hopi.

Οι πρώτες εκδρομές στο Mesa και Walpi είναι ανοιχτές στο κοινό. Υπάρχει χρέωση $ 13 ανά άτομο για την μονοήμερη περιήγηση.

Δεύτερο Μέσα

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιηγηθούν στο χωριό Sipaulovi. Ψάξτε για το κέντρο του επισκέπτη στο κέντρο της πόλης. Όταν φτάσαμε, έκλεισε, έτσι δεν περιοδεύσαμε. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στο Hopi. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να επιστρέψουμε και να περιηγηθούμε στην κορυφή του παλιού χωριού. Υπάρχει χρέωση $ 15 ανά άτομο για το περιπατητικό γύρο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sipaulovihopiinformationcenter.org


Τρίτο Μέσα

Ο Ray μας πήγε στο Oraibi (ozaivi) στο τρίτο Mesa.

Βρίσκεται στο δυτικότερο από τα χόπη mesas, αυτό είναι ίσως το παλαιότερο συνεχώς κατοικημένο pueblo στα νοτιοδυτικά που χρονολογείται από ίσως 1000-1100 ad παλιά Oraibi έγγραφα Hopi κουλτούρα και ιστορία πριν από την ευρωπαϊκή επαφή μέχρι σήμερα. Ξεκινήσαμε την περιήγησή μας σταματώντας στο κατάστημα, όπου σταθμεύσαμε.

Ο Ray μας περπάτησε μέσα από το χωριό που προετοιμαζόταν για ένα τελετουργικό Σαββατοκύριακου. Οι κάτοικοι βρίσκονταν έξω από το ναυπηγείο και τον καθαρισμό. Κατανοήσαμε ότι το Σαββατοκύριακο το χωριό θα φουσκώνει σε αρκετές χιλιάδες, καθώς οι άνθρωποι επέστρεψαν για τους τελετουργικούς χορούς. Νωρίτερα την ημέρα, ανησυχούσαμε ότι ίσως να μην μπορέσουμε να κάνουμε περιοδεία καθώς οι άνδρες έφταναν στο Κίβα και έφεραν μέσα τελετουργίας μέσα.

Καθώς περνούσαμε από το σημερινό χωριό, φτάσαμε σε μια περιοχή, πίσω, η οποία αγνοούσε την κοιλάδα. Οι πέτρες των σπιτιών είχαν πέσει στο έδαφος και το χωριό ήταν επίπεδο.

Στο χωριό, όπου είχαμε περιηγηθεί, τα νεώτερα σπίτια χτίστηκαν σε παλιές στρώσεις. Αυτός ο τόπος ήταν πολύ διαφορετικός. Ο Ray εξήγησε ότι το χωριό είχε χωρίσει κατά μήκος των παραδοσιακών και σύγχρονων πιστών. Το 1906. Οι φυλετικοί ηγέτες σε διαφορετικές πλευρές του σχίσματος συμμετείχαν σε αχηρό αγώνα για να καθορίσουν το αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα την απέλαση των παραδοσιακών, που εγκατέλειψαν το χωριό Hotevilla.



Καθώς αναλογιστούμε αυτό το ιδεολογικό διαχωρισμό, ο Ray κατευθύνει την προσοχή μας στα mesas στη μακρινή απόσταση και εξηγεί πώς θα χρησιμοποιηθεί η θέση του ήλιου για να σηματοδοτήσει το τελετουργικό ημερολόγιο.

Εάν επισκεφθείτε το Oraibi χωρίς οδηγό, σταματήστε στο κατάστημα και ρωτήστε πού να πάτε και πού δεν μπορείτε. Πιστεύω ότι είναι ένα κλειστό χωριό. Σας συνιστώ να πάτε με έναν οδηγό. Το Oraibi είναι γνωστό ως το "μητρικό χωριό" στο Hopi και είναι σημαντικό να μάθετε κάτι για την ιστορία για να εκτιμήσετε πλήρως αυτό που βλέπετε.

Ο Ray παρέχει μια περιηγημένη περιήγηση μέσω του Kykotsmovi, Bacavi, σταματώντας στο Ozaivi για περιήγηση με τα πόδια (2 ώρες περιοδεία) και χρεώνει $ 25 ανά άτομο

Προκειμένου να εκτιμήσετε πλήρως τον πολιτισμό και τα εδάφη του Χόπι, είναι σημαντικό να περιηγηθείτε και στις τρεις μεσαίες περιοχές με έναν ενημερωμένο οδηγό. Πάρτε το χρόνο σας, σκεφτείτε τι θα σας πει, εκτιμήστε την κουλτούρα και την οπτική γωνία των ανθρώπων και ανοίξτε το μυαλό σας ... και την καρδιά σας. Θα επιστρέψετε για περισσότερα!

Περισσότερες πληροφορίες

Υπηρεσίες περιήγησης Ray Coin:
Βρίσκεται πίσω από το δεύτερο πολιτιστικό κέντρο Mesa
Ιερά Ταξίδια & Εικόνες, LLC
PO Box 919
Hotevilla, ΑΖ 86030
Τηλέφωνο: (928) 734-6699 (928) 734-6699
φαξ: (928) 734-6692
Email: hopisti@yahoo.com

Το Ray προσφέρει περιηγήσεις στο Hopi Mesas και στο πάρκο Dawa, ένα χώρο πετρογλυφών.

Επίσης, θα κάνει προσαρμοσμένες εκδρομές σε ολόκληρη την Αριζόνα. Θα σας παραλάβει στο Moenkopi Legacy Inn εάν μένετε εκεί.

Περιηγήσεις του Marlinda Kooyaquaptewa:
Βρίσκεται πίσω από το δεύτερο πολιτιστικό κέντρο Mesa
Email: mar-cornmaiden@yahoo.com
$ 20 ανά ώρα
Το Marlinda προσφέρει εκδρομές για ψώνια, περιηγήσεις στο χωριό και περιηγήσεις Prophecy.

Εξαιρετικό άρθρο από το Λας Βέγκας, το οποίο αναδεικνύει ένα άλλο ταξιδιωτικό πρακτορείο.