Δοκιμές κρασιού και αμπελώνες στη Νότια Αριζόνα

Όταν εξετάζουμε τις μεγάλες αμπελουργικές περιοχές του κόσμου, η Αριζόνα πιθανώς δεν κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα. Αλλά ίσως να εκπλαγείτε να ξέρετε ότι υπάρχουν αρκετές ποικιλίες οινοποιήσιμων σταφυλιών που κάνουν πολύ καλά στην Αριζόνα, όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, το Chardonnay, το Sauvignon Blanc και το Sangiovese.

Οι αμπελώνες φυτεύτηκαν για πρώτη φορά στην Αριζόνα τον 17ο αιώνα από τους φραγκισκανόμενους ιεραπόστολους.

Η Αριζόνα έχει τρεις αναπτυσσόμενες περιοχές και θα βρείτε μια συγκέντρωση αίθουσας γευσιγνωσίας στις περιοχές αυτές. Η παλαιότερη / πρώτη περιοχή στην περιοχή είναι αυτή στην περιοχή Sonoita / Elgin στη νότια Αριζόνα. Είναι μια ομοσπονδιακά αναγνωρισμένη περιοχή καλλιέργειας ή η αμερικανική αμπελουργική περιοχή (AVA). Η δεύτερη και η μεγαλύτερη περιοχή ανάπτυξης στην πολιτεία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά μέσα και γύρω από το Willcox. Είναι πιο μακριά από την πεπατημένη διαδρομή από τα άλλα δύο, αλλά θα βρείτε πολλά γευστικά δωμάτια στη Νότια Αριζόνα και τη Βόρεια Αριζόνα που χαρακτηρίζουν κρασιά από σταφύλια που καλλιεργούνται στο Willcox. Η τρίτη περιοχή είναι το νεότερο, το βόρειο κεντρικό τμήμα του κράτους, είναι η αμπελουργική περιοχή της κοιλάδας Verde .

Σε αυτό το ταξίδι αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τρία οινοποιεία μέσα και γύρω από το Elgin της Αριζόνα. Φέρτε τον καθορισμένο οδηγό σας και επισκεφθείτε τα οινοποιεία μαζί μου!

Η Sonoita Vineyards, Ltd. ήταν η πρώτη μας στάση. Βρίσκεται στο Elgin, περίπου 50 μίλια από το Tucson.

Ο αμπελώνας ιδρύθηκε το 1983 από τον Δρ Gordon Dutt, ο οποίος είναι, για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς, ο πατέρας της αμπελοκαλλιέργειας της Αριζόνα. Περιγράφουν το έδαφος της περιοχής σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο της Βουργουνδίας, της Γαλλίας. Τα αμπελώνες Sonoita έχουν παράγει πολλά βραβευμένα κρασιά, ειδικά στην κατηγορία Cabernet Sauvignon.

Η γευσιγνωσία κρασιού διατίθεται καθημερινά στα αμπελώνες Sonoita εκτός από τις αργίες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα πικνίκ και να απολαύσουν τα κρασιά τους στην αίθριο ή να απολαύσουν τη θέα του αμπελώνα και των γύρω βουνών από το μπαλκόνι.

Το Sonoita Vineyards σας επιτρέπει να φέρετε το δικό σας ποτήρι, οπότε μπορείτε να λάβετε έκπτωση στη χρέωση γεύσης. Όταν επισκέφτηκα, δεν υπήρχε επιλογή κρασιών για γεύση. αποφάσισαν για σας, ένα συνδυασμό λευκών και κόκκινων.

Το χωριό Elgin Winery ήταν η επόμενη στάση μας. Το οινοποιείο βρίσκεται στο Elgin, περίπου 55 μίλια από το Tucson και περίπου 5 μίλια από το Sonoita. Ο αμπελώνας χρησιμοποιεί κλασσικές ποικιλίες Claret και Syrahs. Το Elgin Winery χρησιμοποιεί παραδοσιακές τεχνικές και είναι το μοναδικό οινοποιείο που σφραγίζει τα σταφύλια και χρησιμοποιεί μόνο ξύλινα βαρέλια. Είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο και η χωρητικότητα είναι μόνο 120.000 φιάλες.

Οι ποικιλίες των οίνων εδώ είναι κυρίως το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay, το Colombard, το Merlot, το Sangiovese, το Sauvignon Blanc και το Syrah. Χρησιμοποιούν τα σταφύλια Sonoita AVA και, από το 2077, όλα είναι εμφιαλωμένα με βιδωτά καπάκια.

Ο ιστότοπος είναι αρκετά λεπτομερής, αλλά η σελίδα του Facebook είναι συνήθως ενημερωμένη. Το ίδιο το ακίνητο είναι ένα ρουστίκ. φιλοξενούν και συμμετέχουν σε πολλά φεστιβάλ όλο το χρόνο.

Το Callaghan Vineyards ήταν η τρίτη μας στάση. Απέχει μόλις δυο μίλια ανατολικά από το οινοποιείο Elgin. Αυτός ο αμπελώνας ιδρύθηκε το 1990 και υπάρχουν δύο αμπελώνες από τους οποίους έρχονται τα κρασιά τους: το Buena Suerte Vineyard, το οποίο είναι το νεότερο που επισκεφθήκαμε στο Elgin, και το αμπέλι Dos Cabezas κοντά στο Willcox της Αριζόνα.

Στα αμπέλια Callaghan ένα ωραίο ποτήρι κρασιού συμπεριλήφθηκε στη χρέωση γεύσης. Μπορείτε να φέρετε το δικό σας ποτήρι και να δοκιμάσετε τα κρασιά για έκπτωση. Η αίθουσα γευσιγνωσίας είναι ανοιχτή από την Πέμπτη έως και την Κυριακή και υπήρχε μια ωραία ποικιλία από έντεκα κρασιά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Η Παταγονία είναι μια μικρή πόλη σε υψόμετρο άνω των 4.000 ποδιών που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της Σάντα Ρίτα και τα βουνά της Παταγονίας. Έχει πληθυσμό περίπου 1.000. Υπάρχουν μερικά καταστήματα και ένα ωραίο πάρκο στην πόλη, μαζί με μερικά τοπικά μπαρ και ένα σύγχρονο γυμνάσιο.

Όσο ωραία είναι μια μικρή πόλη της Παταγονίας, είναι διεθνώς γνωστή ως ένας από τους πρώτους προορισμούς που παρακολουθούν τα πουλιά. Σταματήσαμε στο Reserve Patagonia-Sonoita Creek, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται η The Nature Conservancy. Πρόκειται για ένα παραποτάμιο δάσος βαθέων υδάτων και πάνω από 290 είδη πτηνών έχουν δει στην περιοχή. Υπάρχουν περιηγήσεις με ξεναγό στο Reserve Creek Patagonia-Sonoita κάθε Σάββατο το πρωί. Εάν ενδιαφέρεστε για την παρακολούθηση πουλιών στην Αριζόνα, μην χάσετε την Παταγονία!