Το όζον έξω εκεί στο Φοίνιξ

Συμβουλευτικές ημέρες ρύπανσης της ατμόσφαιρας στην Α

Όσοι από εμάς ζούμε στην κοιλάδα του ήλιου γνωρίζουμε επίσης ότι μπορεί να είναι η κοιλάδα του Bad Air. Οι ρύποι προκαλούν ένα καφέ σύννεφο να κρεμάσει πάνω από την κοιλάδα και υπάρχουν αρκετές μέρες προειδοποίησης για το όζον κάθε χρόνο, ειδικά όταν γίνεται καυτό . Τι είναι μια ειδοποίηση για το όζον, γιατί συμβαίνει και με ποιον επηρεάζει; Ακολουθούν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με το όζον.

Τι είναι το όζον;

Το όζον είναι ένα άχρωμο αέριο που βρίσκεται στον αέρα.

Το όζον υπάρχει φυσικά στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, όπου προστατεύει τη Γη από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Όταν το όζον βρίσκεται επίσης κοντά στην επιφάνεια της Γης, αναφέρεται ως όζον σε επίπεδο εδάφους. Σε αυτό το επίπεδο, είναι ένας επιβλαβής ατμοσφαιρικός ρύπος.

Γιατί είναι το πρόβλημα του όζοντος;

Η επανειλημμένη έκθεση σε ανθυγιεινά επίπεδα όζοντος εδάφους επηρεάζει τον πνευμονικό ιστό. Το όζον είναι ένα ερεθιστικό που μπορεί να προκαλέσει πνιγμό, βήχα και τσούξινα μάτια. Το όζον βλάπτει τον πνευμονικό ιστό, μπορεί να επιδεινώσει την αναπνευστική ασθένεια και το όζον κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Ενώ όποιος δραστηριοποιείται ή εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους επηρεάζεται από τα επίπεδα του όζοντος, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο όζον.

Τι προκαλεί όζον εδάφους;

Το όζον εδάφους σχηματίζεται από μια αντίδραση μεταξύ ορισμένων χημικών ουσιών και αζώτου όταν υπάρχει ηλιακό φως. Αυτές οι χημικές ουσίες δημιουργούνται από αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία. μεγάλη βιομηχανία · εταιριες ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ; βενζινάδικα; Τυπογραφεία. καταστήματα χρωμάτων? καθαριστικά? και εξοπλισμό εκτός δρόμου, όπως αεροσκάφη, μηχανές έλξης, εξοπλισμό κατασκευών, εξοπλισμός γκαζόν και κήπου.

Τι είναι η Ημέρα Προειδοποίησης για το Όζον;

Αυτές ονομάζονται επίσης Συμβουλευτικές Ημέρες Υψηλής Ρύπανσης και μπορούν να δηλωθούν από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Αριζόνα, όταν τα επίπεδα του όζοντος προβλέπεται να φτάσουν σε ανθυγιεινά επίπεδα.

Τι είναι η Αριζόνα για να μειώσει το όζον στο έδαφος;

Υπάρχουν πολλά προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην Αριζόνα:

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα επικίνδυνα επίπεδα όζοντος;

Οι κάτοικοι της κοιλάδας ενθαρρύνονται να:

Επιπλέον, ενεργοί ενήλικες, παιδιά και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίζουν την παρατεταμένη έκθεση σε εξωτερικούς χώρους.

Τα ζητήματά μας για τη ρύπανση δεν υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι. Έχουμε επίσης χειμωνιάτικες ημέρες συμβουλευτικής για τη ρύπανση του χειμώνα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών θα τεθεί σε ισχύ το διάταγμα περί περιορισμού των κατοικιών. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση μη εγκεκριμένων συσκευών καύσης ξύλου (τζάκια).

Κάποιες σόμπες σφαιριδίων ή άλλες σόμπες ξύλου μπορεί να εξαιρεθούν από τον περιορισμό, αλλά αυτές πρέπει να καταχωρηθούν στον νομό για την απαλλαγή. Οι άνθρωποι που παραβιάζουν το διάταγμα μπορούν να λάβουν πρόστιμο. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών συμβουλευτικών ημερίδων για τη ρύπανση, πρέπει να εξεταστούν, φυσικά, οι ίδιες προτάσεις σχετικά με το carpooling και τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς κατά τις μεγάλες συμβουλευτικές μέρες με το όζον και τι κάνει το Maricopa County για να διατηρήσετε τον αέρα μας ασφαλές στο Clean Air Make More. Εκεί μπορείτε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα μέσω κειμένου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να πάρετε λεπτομερείς πληροφορίες καθημερινά από το Τμήμα Ποιότητας Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Αριζόνα ή τηλεφωνώντας στην τηλεφωνική γραμμή πρόβλεψης της ποιότητας του αέρα ADEQ στο 602-771-2367.