Πώς να φτάσετε από την Κοπεγχάγη της Δανίας στο Μπέργκεν της Νορβηγίας

Εδώ είναι 5 τρόποι και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

Η Κοπεγχάγη και το Μπέργκεν χωρίζονται από απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων (620 μίλια), η οποία μπορεί να καλυφθεί με διάφορους τρόπους από τους ταξιδιώτες. Κάθε επιλογή μεταφοράς μεταξύ Κοπεγχάγης και Μπέργκεν έχει τα δικά της υπέρ και τα κατά.

1. Κοπεγχάγη προς Μπέργκεν από τον αέρα

Λαμβάνοντας μία από τις μισές και μισές απευθείας πτήσεις από τη SAS ή τη νορβηγική είναι σίγουρα μια καλή επιλογή εάν θέλετε να φτάσετε γρήγορα στο Bergen ή πίσω στην Κοπεγχάγη .

Οι τιμές για ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης δεν είναι υπερβολικά ακριβές αν κλείσετε λίγο εκ των προτέρων. Οι τιμές των εισιτηρίων θα προστεθούν εάν χρειάζεστε εισιτήρια μετ 'επιστροφής για όλη την οικογένεια, όμως, έτσι ώστε άλλες επιλογές μεταφοράς να είναι πιο κατάλληλες.

2. Κοπεγχάγη προς Μπέργκεν με το τρένο

Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι αν θέλετε να πάρετε το τρένο. Δεν υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Κοπεγχάγης και Μπέργκεν. Θα πρέπει να ταξιδέψετε μέσω του Όσλο και θα χρειαστείτε περίπου μία και μισή ημέρα (ακόμα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η επιλογή λεωφορείου). Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων στο RailEurope.com. Η μετάβαση από το Μπέργκεν στο Όσλο με το τρένο διαρκεί μόνο επτά ώρες, αλλά είναι ένα γραφικό ταξίδι και η καλύτερη επιλογή για τους ταξιδιώτες που έχουν χρόνο για έξοδο. Ένα εισιτήριο Eurail Pass για τη Σκανδιναβία είναι μια άλλη πιο ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική επιλογή. Είναι σε λογικές τιμές και μπορεί να καλύψει τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία ταυτόχρονα.

3. Κοπεγχάγη προς Μπέργκεν με αυτοκίνητο

Αρκετοί ταξιδιώτες απλά νοικιάζουν ένα αυτοκίνητο.

Υπάρχουν δύο κύριες διαδρομές που ακολουθούν οι οδηγοί μεταξύ αυτών των πόλεων και ο χρόνος διαδρομής από 12 έως 13 ώρες είναι ο ίδιος για κάθε διαδρομή. Η πιο γραφική κίνηση σας μεταφέρει στη γέφυρα του Øresund και μέσω του Malmö. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη συγχώνευση E6 / E20 βόρεια στην E16 προς Bergen.

Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει το σύντομο πλοίο Helsingør / Helsingborg (το οποίο αναχωρεί συχνά) και τον ίδιο δρόμο που κατευθύνεται βορρά στη συνέχεια.

Για να οδηγείτε από το Μπέργκεν στην Κοπεγχάγη, απλά αναστρέψτε τις οδηγίες.

4. Κοπεγχάγη προς Μπέργκεν με λεωφορείο

Εάν εστιάζετε στη διατήρηση του ταξιδιωτικού σας προϋπολογισμού όσο το δυνατόν χαμηλότερα, τίποτα δεν χτυπά το λεωφορείο. Ναι, είναι αργή. Ναι, μπορεί να είναι άβολα. Αλλά είναι επίσης η φθηνότερη επιλογή μεταφοράς και μπορεί να είναι χαλαρωτική. Λάβετε υπόψη ότι θα περάσετε 18 ώρες στο λεωφορείο για να πάτε από την Κοπεγχάγη στο Μπέργκεν και αυτό δεν περιλαμβάνει την αναμονή για τη σύνδεσή σας.

Η γραμμή λεωφορείου Swebus Express 820 συνδέει την Κοπεγχάγη (επιλέξτε σταθμό λεωφορείου με το όνομα "Köpenhamn") και το Όσλο. Μεταξύ του Όσλο και του Μπέργκεν, χρησιμοποιήστε το Nor-Way Bussekspress, το οποίο προσφέρει καθημερινά πρωινές αναχωρήσεις προς κάθε κατεύθυνση.

5. Κοπεγχάγη προς Μπέργκεν με πλοίο ή πορθμείο

Πολύτιμο, αλλά όμορφο. Αυτό είναι ένα όμορφο ταξίδι πλοίου, υποθέτοντας ότι θέλετε η σύνδεση Κοπεγχάγης-Μπέργκεν να είναι το επίκεντρο της επίσκεψής σας. Το Scantours και το CruiseDirect προσφέρουν ακόμη ολοκληρωμένες εκδρομές κρουαζιέρας που έχουν και τις δύο πόλεις ως λιμάνια και μπορούν να ενταχθούν για το ταξίδι της Κοπεγχάγης-Μπέργκεν. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν έχετε έναν αξιοπρεπή προϋπολογισμό ταξιδιού και αρκετές ημέρες διαθέσιμες.

Σε φθηνότερη σημείωση, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση με το πλοίο της Κοπεγχάγης-Όσλο και στη συνέχεια να ταξιδέψετε από το Όσλο στο Μπέργκεν με διαφορετικό τύπο μεταφοράς.