Τι συμβαίνει στο Banner Poison Control Center

Έχεις ένα δάγκωμα; Πήρε ένα Sting; Καταπίνετε κάτι που δεν πρέπει να έχετε;

Περισσότερες από 100.000 κλήσεις από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής Maricopa έρχονται κάθε χρόνο στο Κέντρο Ελέγχου Διαταραχών Banner. Πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες το χρόνο. Ως ζωτικής σημασίας σύστημα υποστήριξης για ανθρώπους που βρίσκονται σε κάθε είδους ενοχλητικές καταστάσεις, γνωρίζω ότι πολλοί από τους αναγνώστες μου έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία και εκτιμούν την εμπειρία τους.

Το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων Banner μου υποδέχτηκε ευγενικά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο τηλεφωνικό κέντρο, για να μπορέσω να δω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εκεί.

Οι πιο κοινές κλήσεις

Οι πιο κοινές κλήσεις, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι:

  1. Ο Σκορπιός τσιρίζει
  2. Αναλγητικά (φάρμακα για τον πόνο)
  3. Απολυτικά / υπνωτικά χάπια / ψυχιατρικά φάρμακα
  4. Οικιακά καθαριστικά
  5. Είδη προσωπικής φροντίδας / καλλυντικά

Οι πιο κοινές κλήσεις που αφορούν παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών είναι:

  1. Καλλυντικά / προϊόντα προσωπικής φροντίδας
  2. Αναλγητικά (φάρμακα για τον πόνο)
  3. Οικιακές καθαριστικές ουσίες
  4. Τσιμπήματα και τσιμπήματα (σχετίζονται με το δηλητήριο)
  5. Ξένα σώματα / παιχνίδια

Πότε είναι η περίοδος αιχμής;

Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχει υψηλότερος όγκος κλήσεων καθώς μεταφέρουμε τις εποχές άνοιξης, καλοκαιριού και φθινοπώρου. Δεν είναι μόνο ότι όταν βιώνουμε περισσότερα τσιμπήματα και τσιμπήματα από τους σκορπιούς , τις μέλισσες και τα φίδια , αλλά αυτό συμβαίνει επίσης όταν υπάρχει αυξημένη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών ουσιών για πισίνες .

Σχεδόν το 95% των κλήσεων που λαμβάνονται από τη μονάδα προέρχονται από ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι έχουν μη κρίσιμες αντιδράσεις στο ζήτημα για το οποίο καλούνταν. Παρά τη στατιστική αυτή, μην διστάσετε να καλέσετε - ποτέ δεν ξέρετε πότε θα είστε ένας από εκείνους τους καλούντες που χρειάζονται επείγουσα θεραπεία.

Αφού καλέσετε τον έλεγχο δηλητηριάσεων με banner

Το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων Banner ακολουθεί τις περισσότερες από τις κλήσεις που λαμβάνει, ειδικά εάν το ζητήσει ο καλών. Κάποιες κλήσεις απαιτούν μια επακόλουθη κλήση (μερικές φορές δύο ή τρεις), για παράδειγμα, τα παιδιά που καταπίνουν ορισμένα είδη φαρμάκων, τα παιδιά που σκοτώνονται από έναν σκορπιό, όλες τις κλήσεις κροταλίας, ενήλικες που παίρνουν λανθασμένο φάρμακο ή πάρα πολλά φάρμακα, μερικά παραδείγματα.

Δύο πράγματα που δεν ξέρεις

  1. Το Banner Poison Control Center είναι στελεχωμένο με επαγγελματίες του τομέα της υγείας και όχι εθελοντές. Οι ειδικευμένοι νοσοκόμοι που απαντούν στα τηλέφωνα υποχρεούνται να περάσουν μια εξέταση εθνικής πιστοποίησης
  2. Το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων Banner συμμετέχει σε ένα εθνικό πρόγραμμα επιτήρησης το οποίο είναι σήμερα το μόνο σχεδόν εγγύς σε πραγματικό χρόνο σύστημα για την παρακολούθηση δυνητικά κρίσιμων τάσεων στα αναφερόμενα συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια βιολογική / χημική απειλή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και αυτός ο αριθμός ξανά είναι ....

1-800-222-1222

Οι γραμμές είναι ανοιχτές 365 ημέρες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα. Δεν υπάρχει χρέωση για αυτήν την υπηρεσία.

Για γενικές πληροφορίες, επισκεφθείτε το Banner Poison Control online.