Κόστα Ρίκα Φαγητό και Ποτό

Όλα για την κουζίνα της Κόστα Ρίκα, από το πρωινό μέχρι τα ποτά

Κάντε μια μαγειρική περιήγηση στην Κεντρική Αμερική! Υπάρχει ένα άρθρο με γενικές πληροφορίες για τα τρόφιμα και τα ποτά κάθε χώρας της Κεντρικής Αμερικής . Αλλά αυτό το θέμα πηγαίνει περισσότερο σε βάθος για τα παραδοσιακά πιάτα στην Κόστα Ρίκα.

Αν ταξιδεύετε στην Κόστα Ρίκα για πρώτη φορά, ίσως είστε περίεργοι για το τι είναι το Costa Rican food. Ευτυχώς, τα τρόφιμα στην Κόστα Ρίκα δεν είναι τόσο διαφορετικά από τα τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες - με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις.

Είναι ακόμη πιο παρόμοια με αυτή των υπόλοιπων χωρών της Κεντρικής Αμερικής.

Σε αυτό το άρθρο που έχω συμπεριλάβει είναι μερικά αλμυρά παραδείγματα της Costa Rican τροφίμων και ποτών. Φροντίστε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στις συνταγές κάθε πιάτου!

Πρωινό στην Κόστα Ρίκα:

Ένα τυπικό πρωινό της Κόστα Ρίκα αποτελείται από το γαλό πίντο (γευστικό συνδυασμό ρυζιού και φασολιών), τα ομελέτα ή τα τηγανητά αυγά, τα μαγειρεμένα πλιγούρια, τις τορτίλες και / ή τοστ. Στα εστιατόρια σερβίρεται συνήθως με χυμό πορτοκαλιού και καφέ. Τα περισσότερα μενού περιλαμβάνουν παραλλαγές στα παραπάνω. για παράδειγμα, τα κρεμμύδια και οι ντομάτες ανακατεύονται σε ομελέτα.

Κόστα Ρίκα Γεύματα:

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το πιο παραδοσιακό πιάτο της Κόστα Ρίκα ονομάζεται κασάδο: όπως ένα τυπικό πρωινό, το γεύμα είναι ένα μείγμα αντικειμένων όπως τα μαύρα φασόλια και το ρύζι ή το pinto gallo. Εντούτοις, περιλαμβάνει επίσης τηγανίτες, ένα κομμάτι τυρί Costa Rican, σαλάτα και ένα κρέας, συνήθως ψάρι, βοδινό ή κοτόπουλο.

Τα Casados ​​σερβίρονται κανονικά με τορτίλες για περιτύλιξη.

Άλλα δημοφιλή γεύματα της Κόστα Ρίκα που θα βρείτε στα περισσότερα εστιατόρια είναι: μαύρη σούπα φασολιών (μερικές φορές σερβίρεται με ψητό αυγό), καρδιά σαλάτας παλάμης και θαλασσινά σε οποιαδήποτε μορφή.

Σνακ και Πλευρές στην Κόστα Ρίκα:

Αμερικανικά σνακ όπως Pringles και Doritos, μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού στο φαγητό της Κόστα Ρίκα.

Αλλά υπάρχουν και κάποιες παράξενες και άγνωστες γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε.

Παραδοσιακά σνακ της Κόστα Ρίκα:

  1. Ceviche: ψιλοκομμένο ωμό ψάρι, γαρίδα ή κόκαλο αναμεμειγμένο με κρεμμύδια, ντομάτες και κόλιαντρο και μαριναρισμένο σε χυμό ασβέστη. Σερβίρεται με φρέσκα τσιπς. Δημοφιλή σε κάθε παράκτια περιοχή.
  2. Χιλήρα: ένας πικάντικος ντύσιμο με κρεμμύδια, πιπεριές και λαχανικά.

Επιδόρπια της Κόστα Ρίκα:

  1. Tres Leches Cake (Pasel de Tres Leches ): Ένα κέικ εμποτισμένο σε τρία είδη γάλακτος, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος που έχει εξατμιστεί, του γλυκού συμπυκνωμένου γάλακτος και της κρέμας γάλακτος. Αυτό το κέικ προορίζεται να σερβίρεται κρύο.
  2. Arroz con Leche: Ρύζι ενυδατωμένο σε ζεστό γάλα με ζάχαρη, κανέλα και άλλα μπαχαρικά. Επίσης γνωστό ως κοτόπουλο ρύζι από την Κόστα Ρίκα.
  3. Flan: Μια μαλακή κρέμα καραμέλας. Το πορτοκαλί κρέμα είναι ένα άλλο δημοφιλές επιδόρπιο της Κόστα Ρίκα. Είναι συνήθως εμποτισμένο με καραμέλα.

Ποτά στην Κόστα Ρίκα:

  1. Ανακλαστικά: Λουλούδια φρούτων με νερό ή γάλα (leche). Ονομάζονται σύντομα "τοιχογραφίες". Συνήθως παρασκευάζονται με κρύα φρούτα. Είναι υπέροχα σε μια ζεστή μέρα.
  2. Agua dulce: Νερό ζαχαρούχο με ζαχαροκάλαμο. Ένα συνηθισμένο ποτό για τα παιδιά.
  3. Guaro: ένα φλογερό από ζαχαροκάλαμο υγρό, σερβίρεται ως βολή ή σε ένα κοκτέιλ. Πρέπει να φύγετε από το πάρτι.
  4. Μπύρα (Cerveza): η εθνική μπύρα της Κόστα Ρίκα είναι Imperial . Άλλες μάρκες είναι το Pilsen (pilsner) και η Βαυαρία.

Πού να φάτε και τι θα πληρώσετε:

Το φαγητό της Κόστα Ρίκα είναι πιο ακριβό από αυτό των άλλων εθνών στην Κεντρική Αμερική. Αυτή είναι η πιο ακριβή χώρα στην περιοχή. Ωστόσο, είναι ακόμα αρκετά φτηνό. Είναι πραγματικά απλώς θέμα περιβάλλοντος, καθώς τα περισσότερα γεύματα από την Κόστα Ρίκα γενικά κυμαίνονται από $ 4-8 USD και είναι πολύ φθηνότερα αν γευματίσετε τοπικά.

Κόστα Ρίκα's comica tipica, ή μητρική κουζίνα, είναι απλή αλλά νόστιμη - απλά περπατήστε μέχρι το πάγκο σε κάθε γωνιά καφέ, ή σόδα.

Θέλετε να δοκιμάσετε την πραγματική κουζίνα της Κόστα Ρίκα στην Κόστα Ρίκα; Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα (SJO) και Λιβερία, Κόστα Ρίκα (LIR).

Βρείτε τιμές για τα κορυφαία 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Κόστα Ρίκα.

Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί από την Marina K. Villatoro